Flicka på en marknad i Indien. På bilden ligger logotypen för Rädda biståndet.
Foto: Sean Furlonger /Ikon
En hundradel för världen

Rädda biståndet

Flera partier vill skära i Sveriges stöd till utsatta människor i världen. Samtidigt befinner vi oss i en kris med ökande hunger och konflikter, minskad demokrati och jämställdhet. Minskningar av biståndet drabbar miljontals barn och vuxna och bäddar för nya och värre kriser.

Skriv under uppropet för att rädda biståndet!

Inför valet vill vi ha ett löfte från våra politiker att ge minst 1% av BNI i bistånd till människor som lever i fattigdom och förtryck.

Skriv under

Varför gör vi detta?

Sveriges bistånd behövs mer än någonsin men eftersom flera partier går till val 2022 på att skära i biståndet har över 50 organisationer genom nätverket Concord gått samman och startat uppropet Rädda Biståndet.

Vi accepterar inte att Sverige backar när biståndet behövs mer än någonsin.

Läs mer om hur Act Svenska kyrkan står upp för det svenska biståndet genom samarbetet En hundradel för världen.

Mer om Act Svenska kyrkan

Folk är ute på gatan och demonstrerar.

Förändring genom påverkan

Act Svenska kyrkan arbetar med att påverka makthavare. Det ger oss möjlighet att komma åt grundorsakerna till fattigdom och förtryck, stärka de mänskliga rättigheterna och bidra till hållbar utveckling.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Ser en hand som håller i en mobiltelefon och läser ett nyhetsbrev. På soffbordet bakom står en kaffekopp och en liten hög med papperstidningar.

Act Svenska kyrkans nyhetsbrev

Genom Act Svenska kyrkans nyhetsbrev får du uppdateringar, inbjudan till webbinarium och information om hur vi tillsammans kan bygga en tryggare framtid för alla.