Foto: Magdalena Vogt

Stöd ett tema eller ett projekt

Act Svenska kyrkan stöder över 300 projekt i omkring 40 länder. Här presenterar vi ett urval insamlingsprojekt som du kan stödja. Insamlingsprojekten är ett representativt urval av allt vi gör.

Ge en gåva där det bäst behövs just nu

På grund av den rådande coronapandemin anpassar Act Svenska kyrkan sin verksamhet för att bäst kunna möta de behov som uppstår. Vi står i ständig kontakt med våra partner för att se till att vårt stöd använts på bästa sätt, både långsiktigt och akut. För att säkerställa att din gåva kan användas så snabbt som möjligt och möta de eskalerande behov som uppstått under pandemin, önskar vi fler gåvor som inte är öronmärkta. När du ger en oöronmärkt gåva är du med och stöttar de insatser som vi tillsammans med våra partner bedömer som mest effektiva i denna speciella tid.

Tack för din gåva!

Mamma och dotter går längs en gata i ett tältläger

Katastrofinsatser i världen

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Varje person som drabbas har rätt till trygghet, värdighet och behöver stöd för att leva vidare. Att rädda liv och lindra nöd är alltid högsta prioritet när katastrofen är ett faktum.

Barn sitter och skriver bokstäver

Mänskliga rättigheter

Act Svenska kyrkan ger stöd åt människor så att de själva kan försvara sina rättigheter. Vi kämpar mot diskriminering som drabbar kvinnor och flickor och vi arbetar med konflikthantering, försoning och för fred. Stöd vårt arbete för mänskliga rättigheter!

Tillsammans gestaltar vi hoppet i en orolig tid. Tillsammans drömmer vi om blommande äppelträd i världen.

Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkans insamlingsprojekt

Här hittar du våra insamlingsprojekt sorterade på världsdel. Välkommen att ge en gåva!

Insamlingsprojekt i Europa