Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon:+46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad” - så har den kallats, Kalmar domkyrka, ritad av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga den, och den invigdes 1682, innan den var riktigt färdig. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. För livet självt. För dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.