Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon: +46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

”Sveriges mest kärleksfulla barockbyggnad" Kalmar domkyrka är ritad av arkitekt: Nicodemus Tessin den äldre. Det tog 43 år att bygga Domkyrkan. Den invigdes innan den var riktigt färdig, 1682. Men för vem byggdes Kalmar domkyrka? För Gud. Och vem är det? Det är inte lätt att svara på den frågan. Men om vi skulle göra ett försök skulle vi säga kärlek. Kalmar Domkyrka är med andra ord ett hem för kärlek. Livet självt. Dess källa, ursprung och innersta mening. Du är välkommen in.

Den officiella invigningsdagen utav vårt nya församlingshem NICODEMUSGÅRDEN
blir söndagen 18 mars, Jungfru Marie Båbådelsdag

kl 11.00 HÖGMÄSSA i Kalmar domkyrka. Christer Munther.

Vox Beata. Söndagsskola. Presentation av nya förssamlingsrådet.

ca kl 12.15 Kyrkkaffe med smörgåstårta i Nicodemusgården. Invigning av Prosten Peter Wänehag.

kl 14.00 Föredrag över ämnet:

”DOMKYRKAN - STORTORGET –  NICODEMUSGÅRDEN”

kl 17.00 AFTERNOON-TEA i Nicodemusgården

kl 18.00 EVENSONG i Domkyrkan med Vox Beata. Jan H Börjesson och Christer Munther.

Varmt välkomna!

Högmässa

Konsert

Gud, pasta & sång - terminstart 22 januari.

Veckoschema

Be för mig

Kalendarium december 2017 - februari 2018

Utställning om kyrkliga textilier 15 november 2017- 11 mars 2018 på Kalmar läns museum

Gudomliga skapelser

28 februari kl 18.30 i Kalmar domkyrka

Föreläsning om den blommiga biskopkåpan . Vi börjar som vanligt med lovsångsmässa kl 18.00 och därefter föreläsning.

Välkomna!