Other languages with Google Translate

Västra Vrams pastorat

Välkommen till hemsidan för Västra Vrams pastorat. Vi består av tre församlingar – Västra och Östra Vram, Linderöd och Äsphult. Här kan du se vad som är på gång hos oss! Klicka på varje arrangemang för att få mer information!

Vad händer i Pastoratet?

Titta i vår kalender! Klicka antingen längst uppe till höger på startsidan på "Vad händer i kyrkan?" eller scrolla längst ner på sidan, för att se kalendern om vad som händer i våra kyrkor.

Pastorsexpeditionens öppettider:

Ordinarie öppettider (helgfria vardagar):
Måndag, onsdag-fredag mellan kl. 10-12. Tisdag kl. 13-15.
Du finner expeditionen på adress: Vrams bygata 3, 298 32 Tollarp.
Telefonnummer 044-31 00 78.

Tillgängligheten till våra kyrkor.

Västra Vrams kyrka öppen mellan kl. 8-18 varje dag.
Kyrkvaktmästare Dan Olsson nås på: 044-31 14 08.

Östra Vrams kyrka, Linderöds kyrka och Äsphults kyrka är öppna i samband med gudstjänster och förrättningar.
Övriga tider bokar man med kyrkvaktmästaren enligt nedan:

Östra Vram:

Linderöd:

Äsphult:

GDPR
Den 25 maj 2018 kommer GDPR (General Data Protection Regulation) börja gälla i hela EU. Vi på Svenska kyrkan har granskat vår personuppgiftshantering för att säkerställa att den går i enlighet med de krav som ställs. Din personliga integritet är av högsta prioritet för oss och vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar din personliga information.

Vill du veta mer om hur Svenska kyrkan behandlar dina personuppgifter?

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter.

Klicka på rubriken!

Begravningsombud

Begravningsombud granskar begravningsverksamheter, och undersöker bland annat hur begravningar fungerar för dem som inte tillhör Svenska kyrkan.

Uppdraget som begravningsombud handlar om att säkerställa att de personer som inte tillhör Svenska kyrkan får sina intressen tillgodosedda. Det är länsstyrelsen som utser begravningsombud.

Den som är folkbokförd i Sverige ska betala en avgift för begravningsverksamheten (begravningsavgift). Begravningsombud ska granska att de som ansvarar för begravningsverksamheten använder pengarna från begravningsavgiften på rätt sätt.

Begravningsverksamhet är de åtgärder som har direkt samband med förvaltningen av allmänna begravningsplatser.

Begravningsombud Kristianstad:
Peter Isacson 044-22 95 45, 0738-53 28 16 peter.isacson@kristianstad.se