Foto: Helén Meijer

Kyrkliga onsdagsgruppen

Västra och Östra Vrams kyrkliga syförening. Träffas varannan tisdag kl 13.30 - 15.30 i Västra Vrams församlingshem. Vi startar upp för hösten igen den 16 augusti 2022. Varmt välkommen som medlem!

Västra och Östra Vrams kyrkliga arbetsförening bildades 1981 på initiativ av Ytte Wanngren. Onsdagsgruppen är en grupp damer som under gemytliga former träffas varannan tisdag kl 13.30 - 15.30 i Västra Vrams församlingshem.  Vi träffas, några handarbetar, stickar eller virkar.  Några kommer för en trevlig pratstund och gofika. Vi inleder alltid med en kort andakt.  Ingen närvaroplikt! Man kommer när man har tid och tillfälle.  Onsdagsgruppen ordnar varje år ett stort skördelotteri med frukt o grönt o hemlagade produkter baserade på höstens skörd. På skärtorsdagen och inför Allhelgona bjuder Onsdagsgruppen på våffelkalas i församlingshemmet. Första söndagen i Advent bjuder vi på kyrkkaffe med smörgås och hembakt och ett stort mycket populärt julklappslotteri.  De olika aktiviteterna brukar varje år inbringa ca 25 000kr och varenda krona skänks vidare till välgörande ändamål med inriktning kvinnor och barn.

Verksamheten börjar åter den 27 augusti efter sommaruppehåll.

Varmt välkommen som medlem!

Kerstin Andersson
Tfn 0708-126186

Årsberättelse 2018
Kyrkliga Onsdagsgruppen i Västra Vram
Onsdagsgruppen har under 2018 haft 14 medlemmar.

Insamlade medel under året uppgår till 29 000 kr. Onsdagsgruppens årsmöte kommer att besluta om ändamål att skänka pengarna till.

Under året har 16 möten avhållits med 10 träffar under vårterminen och 6 under höstterminen. Vi träffas varannan tisdagseftermiddag i församlingshemmet i V Vram. Vi handarbetar, pysslar, diskuterar och planerar verksamheten. Möten inleds och avslutas alltid med andakt och bön.

Den 4 februari på Kyndelsmässodagen ordnade Onsdagsgruppen servering med tårtbuffé i kyrkan i samband med utdelande av dopänglar till de barn som blivit döpta under året. Dopänglarna lades i fina påsar som tillverkats av Onsdagsgruppen.

På Onsdagsgruppens årsmöte den 13 februari hade vi glädjen att kunna dela ut 25 000 kr till 5 olika organisationer, nämligen: 5 000 kr till Team Rynkeby Barncancerfond, 5 000 kr till Hjärtebarnfonden, 5 000 kr till Operation Smile, 5 000 kr till Min Stora Dag och 5 000 kr till Sweduga.

Vid mötet den 13 mars antogs nya stadgar för Kyrkliga Onsdagsgruppen.

Under våren ordnades ett listlotteri med bl.a. handarbetsvinster. Den 27 mars var det dags för dragning och 25 vinster lottades ut.

På skärtorsdagen den 29 mars bjöd Onsdagsgruppen kyrkogårdsbesökarna på kaffe och våfflor i församlingshemmet. Kyrkvaktmästarna grillade korv och det uppskattades mycket av de ca 200 besökarna.

Den 7 april anordnades det loppis i församlingshemmet med försäljning av barnkläder, leksaker m.m. Onsdagsgruppen stod utanför ytterdörren och erbjöd bokloppis. Denna aktivitet inbringade endast en liten summa.

Den 5 maj deltog medlemmar ur Onsdagsgruppen vid Kompiskörens konsert där vi bjöd på fika.

Den 13 maj deltog Onsdagsgruppens medlemmar i mottagande och installation av vår nya kyrkoherde Catrin Sundelius i V Vrams nyrenoverade kyrka.

Den 4 juni gick Onsdagsgruppens vårutflykt till Gärsnäs församling på inbjudan av vår förra kyrkoherde Eva Asp. Vi fick en guidad tur i Ö Hoby kyrka därefter blev vi bjudna på fika i församlingssalen i Gärsnäs.

Årets Sommarkyrka hölls torsdagen den 19 juli och lördagen den 21 juli. På torsdagen var det barnens eftermiddag med många aktiviteter där även onsdagsgruppens medlemmar var med och hjälpte till.

På Tacksägelsedagen den 14 oktober hjälpte några av onsdagsgruppens medlemmar till med att dekorera kyrkan. För detta arbete gavs det många lovord av kyrkobesökarna.

Vid Allhelgonatid, fredagen den 2 november, var det åter dags för Onsdagsgruppen att servera kaffe med våfflor i församlingshemmet till kyrkogårdsbesökarna.  Vi hade även skördelotteri med färska grönsaker, inläggningar, sylt och marmelad samt hembakade kakor och bröd.

Första advent, den 2 december, var det Kyrkliga Onsdagsgruppens traditionella kyrksöndag. Efter gudstjänsten serverades det kaffe, frallor och mjuka kakor i församlingshemmet. Även julklappslotteriet har nu blivit en tradition, som tillsammans med kaffepengarna, inbringade 3 786 kr till Café David i Kristianstad dit även dagens kollekt gick. Höstterminen avslutades med julfest den 11 december.

Vi välkomnar nya medlemmar!

Kontaktpersoner:
Kerstin  0708-126186