Foto: Frida Johnsson Louisson

Öjaby församlingshem

Öjaby församlingshem ligger intill Öjaby kyrka och rymmer pastorsexpedition och lokaler för församlingsverksamhet.

Strax intill Öjaby kyrka ligger Öjaby församlingshem med samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om Öjaby församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter samt information om gudstjänst och verksamhet.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu inte bokas alls. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Öjaby församlingshem

Helgövägen 4
352 50 Växjö

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Helen Selvén

Värdinna/vaktmästare

Pia Danielsson

Värdinna/vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Öjaby församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Öjaby församlingshem

Öjaby församlingshem ligger precis i anslutning till Öjaby kyrka, med vacker utsikt över Helgasjön och med bra parkeringsmöjligheter. Här förekommer alla slags aktiviteter både församlingens olika grupper, samhällets föreningar och samlingar av olika slag.

Hyra lokal

I Öjaby församlingshem finns två salar som kan hyras var för sig eller gemensamt. Det finns också ett kök med utrustning.

Salen Blåklockan (max 35 personer) med utsikt över Helgasjön. Hör finns högtalare, hörslinga och möblerat med bord och stolar rymmer salen upp till 35 personer. Hyra: 0-4 timmar 1650kr, Heldag 2200kr. Är ni max 15 personer kostar det 0-4 timmar 300kr och heldag 550kr.

Salen Prästkragen (ca 100 personer) med utsikt över Helgasjön. Här finns högtalare, hörslinga, flygel, scen, möjlighet till mörkläggning och möblerat med bord och stolar rymmer salen ca 100 personer. Hyra: 0-4 timmar 1650kr, heldag 2200kr.

Prästkragen och Blåklockan kan kombineras till en stor sal och rymmer då ca 135 personer.

Om du vill hyra köket tillkommer en kökshyra, då ingår komplett köksutrustning till ca 100 personer; handdukar, kaffebryggare inkl. filter, "snabb" diskmaskin inkl. diskmedel. Tillgång till kyl, frys och spis med två ugnar. Hyra: 330 kr.

Dukar, ljus, servetter och blommor ingår ej. Vin men ej starksprit får serveras. Hyresgästen står för städning.

Tillgänglighet

Öjaby församlingshem är tillgänglighetsanpassat med automatiska dörröppnare, rullstolshiss och handikappanpassade toaletter.

Historia

Öjaby församlingshem uppfördes 1970 i anslutning till Öjaby kyrka. 1983 genomfördes en större om- och tillbyggnad i två plan. Handlingarna upprättades av ATK, arkitekt SAR Tore Klarén, Växjö.