Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Öjaby församlingshem

Öjaby församlingshem ligger intill Öjaby kyrka och rymmer pastorsexpedition och lokaler för församlingsverksamhet.

Om du vill boka Öjaby församlingshem eller om du har några andra frågor är du välkommen att kontakta oss på telefonnummer 0470-70 49 39 eller 0470-70 49 4.

Gudstjänst och verksamhet

Om Öjaby församlingshem

Öjaby församlingshem ligger precis i anslutning till Öjaby kyrka, med vacker utsikt över Helgasjön och med bra parkeringsmöjligheter. Här förekommer alla slags aktiviteter både församlingens olika grupper, samhällets föreningar och samlingar av olika slag.

Hyra lokal

I Öjaby församlingshem finns två salar som kan hyras var för sig eller gemensamt. Det finns också ett kök med utrustning.

Salen Blåklockan (max 35 personer) med utsikt över Helgasjön. Hör finns högtalare, hörslinga och möblerat med bord och stolar rymmer salen upp till 35 personer. Hyra: 0-4 timmar 1500kr, Heldag 2000kr. Är ni max 15 personer kostar det 0-4 timmar 300kr och heldag 500kr.

Salen Prästkragen (ca 100 personer) med utsikt över Helgasjön. Här finns högtalare, hörslinga, flygel, scen, möjlighet till mörkläggning och möblerat med bord och stolar rymmer salen ca 100 personer. Hyra: 0-4 timmar 1500kr, heldag 2000kr.

Prästkragen och Blåklockan kan kombineras till en stor sal och rymmer då ca 135 personer.

Om du vill hyra köket tillkommer en kökshyra, då ingår komplett köksutrustning till ca 100 personer; handdukar, kaffebryggare inkl. filter, "snabb" diskmaskin inkl. diskmedel. Tillgång till kyl, frys och spis med två ugnar. Hyra: 300 kr.

Dukar, ljus, servetter och blommor ingår ej. Vin men ej starksprit får serveras. Hyresgästen står för städning.

Tillgänglighet

Öjaby församlingshem är tillgänglighetsanpassat med automatiska dörröppnare, rullstolshiss och handikappanpassade toaletter.

Historia

Öjaby församlingshem uppfördes 1970 i anslutning till Öjaby kyrka. 1983 genomfördes en större om- och tillbyggnad i två plan. Handlingarna upprättades av ATK, arkitekt SAR Tore Klarén, Växjö.

Personal i Öjaby församling