Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås

Vi möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Cirka 90 000 västeråsare är medlemmar i Svenska kyrkan. Som medlem kan du vigas och begravas i kyrkan utan kostnad. Du bidrar också till vårt arbete lokalt i Västerås så väl som internationellt.

Bli medlem

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Här kan du läsa mer och hitta lediga tjänster.

Jobba hos oss

Skulle kvinnorna i bibeln ha sagt ”MeToo” om de hade levt idag?Vad känner vi igen oss i? Hur såg samhällets normer och kvinnosynen ut på bibelns tid? Du som är kvinna, från 16 år och uppåt, är välkommen att delta i feministiska bibelsamtal vid fyra tillfällen under fastan.

#MeToo i Bibeln

Svenska kyrkan är en mötesplats för alla - barn och familj, ungdom och vuxna. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen, till exempel i skolor och på sjukhus. På den här sidan hittar du hela Svenska kyrkan Västerås verksamhet samlad.

Verksamheter

Aktuellt från Svenska kyrkan Västerås