Foto: Magnus Aronson

Svenska kyrkan Västerås

I vardag och i högtid, i glädje eller i sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Sommar 2022

Gå på en sommarkonsert, se en utställning, upptäck en medeltida kyrka eller två, fika med gräs mellan tårna, fira gudstjänst med hunden och katten, förnya era äktenskapslöften eller döp dig eller ert barn i det gröna.... Den här sommaren blir förhoppningsvis riktigt kul! Här har vi samlat en rad fiffiga sommartips! Hoppas du hittar nåt som passar just dig!!

Inte som du tror - Event!

Du som börjar åttan i höst är inbjuden! Den 18 augusti står Peg Parnevik på scen, och kl 18 slår vi upp en minifestival med human fussball, gratis käk och massa annat roligt att göra och möjligheten att träffa konfirmandledare och nytt folk. Din inbjudan med inträdesarmband skickas direkt hem till dig någon vecka före eventet.

Sommar i Västerås domkyrka

Visningar, tornuppstigning, musik, Skattkammaren och upptäcktsfärd för barn. Under sommaren händer mycket i Västerås domkyrka.

Sommarmusik!

För dig som tycker att detta låter som ljuv musik finns konserter i många av Västerås kyrkor - under hela sommaren. Fri entré! Och missa inte Orgelmatiné i Västerås domkyrka - kort orgelkonsert varje helgfri lördag kl 12!

Med dig hela livet

Du är älskad - precis för den du är! Och vi finns med dig i alla livets skeden. I vått och i torrt. I glädje och i sorg. När livet börjar, slutar, är som mest intensivt eller kanske jättetråkigt. Vi är med dig hela livet.

Bli konfirmand

Ska du börja åttan? Då är det dags att börja kika på höstens konfagrupper! Det finns flera olika grupper att välja mellan, vissa med tema som fotboll, dans och IT, och andra där man träffas under veckorna, nån gång i månaden eller bara på helger. Konfirmation är inte som du tror!

Du är inte ensam - någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Här hittar du flera kontaktvägar till medmänniskor att prata med. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till kyrkan för att prata med någon. Du behöver inte vara medlem eller troende.

Verksamhet

Svenska kyrkan är en mötesplats för alla - barn och familj, ungdom och vuxna. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen, till exempel i skolor och på sjukhus. På den här sidan hittar du hela Svenska kyrkan Västerås verksamhet samlad.

Situationen i Ukraina

Här kan du läsa om hur vi jobbar och vad vi gör såväl lokalt som internationellt. Du hittar också kontaktvägar för att bidra, samt för att själv få stöd och hopp i en tid av oro. Mot bakgrund av situationen håller vi våra kyrkor öppna i så hög grad som det är möjligt. Vi ber för fred och tänker på de drabbade.

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Vill du hålla dig uppdaterad och inspireras av det som händer och är på gång i Svenska kyrkan Västerås? Registrera dig för att prenumerera på ett eller flera av våra nyhetsbrev!

Vill du delta i aktiviteter och verksamheter?

I kalendern hittar du alla aktiviteter du kan delta i utan föranmälan, vid enstaka eller flera tillfällen. Här finns konserter, gudstjänster, föreläsningar, öppen kyrka och mycket annat.

Vill du delta i terminsverksamhet, som att sjunga i kör, gå på kyrkis eller annan barngrupp, after school eller konfirmation eller kanske delta i musikverksamhet, dagverksamhet eller kvällsverksamhet av olika slag hittar du dessa under ”Verksamhet”

Med regnbågens alla färger

För oss är det en självklarhet att stå upp och verka för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt. I Västerås finns därför till exempel regnbågskonfa och särskilda gudstjänster - Gudstjänst i regnbågens alla färger.

Följ oss i sociala media!

Finns du på Facebook? Det gör vi med och här delar vi med oss av aktuella tips, nyheter och insikter!

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli medlem

Att vara medlem i Svenska kyrkan innebär att både ge och få. Genom ditt medlemskap bidrar du till att skapa ett godare liv och ett schysstare samhälle för många, med hjälp och stöd till människor som har det svårt. Du bidrar också till vårt gemensamma kulturarv, att du själv och andra kan sjunga i kör, besöka kyrkans öppna förskola, prata med en präst när det krisar och mycket mer.

Jobba hos oss

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Här kan du läsa mer, titta på film och hitta lediga tjänster.

Nyheter från Svenska kyrkan Västerås