Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås Webbplats

Någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till kyrkan för att prata med någon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Enskilda samtal

Diakoner och präster har tystnadsplikt och erbjuder enskilda samtal. Du kan vara helt anonym om du vill och det finns inge regler för vad ett samtal kan handla om. Här kan du kontakta oss för att boka ett samtal.

Samtal utan förbokning
I Västerås domkyrka finns präst eller diakon tillgänglig för samtal utan tidsbeställning varje onsdag kl 17-18 (under sommaren varje dag kl 16-17).

Varje natt kl 21-6 kan du få prata med en präst inom Svenska kyrkan. Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Det du berättar stannar mellan dig och prästen. Inga samtal spelas in. Här kan du läsa mer om jourhavande präst.

Familjerådgivningen

Vår familjerådgivning erbjuder samtal för par, familjer och enskilda. Här kan du läsa mer om familjerådgivningen och om hur du bokar tid för ett möte.

Palveleva puhelin/Svenska kyrkans finska telefonjour

Ruotsin kirkon Palvelevassa puhelimessa, 020-26 25 00, soittoosi vastaa suomenkielinen lähimmäinen. Voit keskustella elämäntilanteestasi kertomatta nimeäsi tai asuinpaikkaasi. Päivystäjä on vaitiolovelvollinen, tehtäväänsä koulutettu vapaaehtoinen. Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 21-24. Lue lisää: Palveleva puhelin.

Sjukhuskyrkan

På Västmanlands Sjukhus i Västerås finns Sjukhuskyrkan. Den är öppen för patienter, anhöriga och personal som ett stöd i att möta de andliga och existentiella frågor som sjukhusmiljön och vårdsituationen väcker. Här kan du läsa mer om sjukhuskyrkan.

Sorgegrupper/ Leva vidaregrupper

Vi har samtalsgrupper för människor som förlorat en närstående genom dödsfall. Grupperna består av ett mindre antal deltagare med gemensamma erfarenheter som samlas ett bestämt antal gånger tillsammans med erfarna ledare. Grupperna är avgiftsfria – verksamheten bekostas av medlemsavgifter. Här kan du kontakta oss för mer information om aktuella grupper.