Händer som håller i varandra
Foto: Alex & Martin /IKON

Någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till kyrkan för att prata med någon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Enskilda samtal

Diakoner och präster har tystnadsplikt och erbjuder enskilda samtal. Du kan vara helt anonym om du vill och det finns inge regler för vad ett samtal kan handla om. Här kan du kontakta oss för att boka ett samtal.

Samtal utan förbokning
I Västerås domkyrka finns präst eller diakon tillgänglig för samtal utan tidsbeställning varje onsdag kl 17-18 (under sommaren varje dag kl 16-17).

Jourhavande präst

Varje natt kl 21-6 kan du få prata med en präst inom Svenska kyrkan. Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Det du berättar stannar mellan dig och prästen. Inga samtal spelas in. Här kan du läsa mer om jourhavande präst.

Palveleva puhelin/Svenska kyrkans finska telefonjour

Ruotsin kirkon Palvelevassa puhelimessa, 020-26 25 00, soittoosi vastaa suomenkielinen lähimmäinen. Voit keskustella elämäntilanteestasi kertomatta nimeäsi tai asuinpaikkaasi. Päivystäjä on vaitiolovelvollinen, tehtäväänsä koulutettu vapaaehtoinen. Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 21-24. Lue lisää: Palveleva puhelin.

Sjukhuskyrkan

På Västmanlands Sjukhus i Västerås finns Sjukhuskyrkan. Den är öppen för patienter, anhöriga och personal som ett stöd i att möta de andliga och existentiella frågor som sjukhusmiljön och vårdsituationen väcker. Här kan du läsa mer om sjukhuskyrkan.