Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon:+46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Presskontakt

Här hittar du senaste pressmeddelande, pressbilder, kontaktuppgifter till kommunikatörerna och möjlighet att prenumerera på våra pressmeddelanden.

Pressbilder

Du hittar pressbilder i vårt pressrum på TT. Bilderna är fria att använda för icke-kommersiellt bruk om du anger fotograf.

pressmeddelanden

debattinlägg mm

2019-04-25 Remissvar till Västerås stad om bl a Biskopsgatan
Under våren 2019 har Västerås stads ”Gestaltningsprogram för Stora torget och Bondtorget” samt ”Strategi för Biskopsgatan” varit ute på remiss. Nu svarar Svenska kyrkan Västerås. Läs remissvaret i sin helhet här!

2019-03-06 Minnesmonument över folkmord
Västerås stift vill i samarbete med Västerås pastorat medverka till att ett minnesmonument kommer till stånd i Västerås över folkmordet i det dåvarande Osmanska riket, nuvarande Turkiet, 1915. Västerås pastorat har erbjudit mark för att sätta upp ett minnesmärke vid antingen Mikaelikyrkan eller Tomaskyrkan i Västerås. Läs här!