Västerås domkyrka

Medeltida altarskåp av högsta kvalitet, kung Erik XIVs grav, Sveriges rikaste bestånd av epitafier från den svenska stormaktstiden och den alldeles egna Skattkammaren. Här möts du av historiens vingslag och spår av en tusenårig historia. Läs mer om vad som är på gång i katedralen.

Sommarbild på Västeråsdomkyrka med Tripadvisor utmärkelsen

Västerås domkyrka - Travellers' choice 2020

Tripadvisor rankar domkyrkan som en av de bästa sevärdheterna i Västerås! Vi är självklart glada och stolta över utmärkelsen.

Kvinna som surfar på sin dator

Prenumerera på veckobrevet

Välkommen att prenumerera på veckobrevet om det som händer i Västerås domkyrkoförsamling. Brevet är digitalt och kommer ut så länge det finns restriktioner när det gäller pandemin. Mejla till caroline.kyhlback@svenskakyrkan.se

I kalendern hittar du gudstjänster och annan öppen verksamhet. Gruppverksamhet hittar du under verksamheter ovan.