Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Västerås domkyrka

Medeltida altarskåp av högsta kvalitet, kung Erik XIVs grav, Sveriges rikaste bestånd av epitafier från den svenska stormaktstiden och den alldeles egna Skattkammaren. Här möts du av historiens vingslag och spår av en tusenårig historia. Läs mer om vad som är på gång i katedralen.

Västerås domkyrkas huvudentré periodvis stängd
Som en del av kommunens arbete med Västra kyrkogatan och domkyrkoplan inleds nu de avslutande delarna - vilka påverkar Västerås domkyrkas huvudentré samt tillgängligheten till Café Malin.
Det kommer att innebära att huvudentrén ut mot domkyrkoplan stängs av under perioder hösten 2018 och att besökare då hänvisas till den norra eller den södra entrén (på långsidorna).
Öppettiderna är som vanligt, alla dagar kl 9-17.

I kalendern hittar du gudstjänster och annan öppen verksamhet. Gruppverksamhet hittar du under verksamheter ovan.