Kollage med Domkyrkoförsamlingens fyra församlingslokaler
Foto: Patrik Lundin

Bokningsbara lokaler i Domkyrkoförsamlingen

Här hittar du information och bilder på de församlingslokaler du kan boka i Domkyrkoförsamlingen.

I Domkyrkoförsamlingen ingår fyra kyrkor - Sankt Pers kyrka, Vindhemskyrkan, Almtunakyrkan och domkyrkan - som vardera har minst en lokal att hyra i samband med dop, bröllop, begravning och andra tillställningar som hålls i anslutning till kyrkorelaterade händelser.

Alla lokaler, förutom Katedralkaféets (information om detta hittar du längre ner), bokas via Svenska kyrkan Uppsalas boknings- och medlemsservice:

Dop, vigsel, begravning, lokalbokning och medlemsärenden.

Till bokningssidan

Sankt Pers kyrka – stora salen


Stora församlingssalen i Sankt Pers kyrka är luftig med ett högt, sluttande tak och har stora fönster både ut mot Kvarntorget och in i kyrkans lokaler.

Storlek: Plats för upp till 52 personer.
Anpassning: Lokalen är helt tillgänglighetsanpassad.
Parkering: 12 platser utanför kyrkans ingång. Gratis med parkeringstillstånd som tillhandahålls av kyrkans vaktmästare.
Servis och köksinventarier: Enkelt vitt porslin för upp till 52 personer. Fullt utrustat kök finns i anslutning till församlingssalen. Fler avgiftsbelagda parkeringsplatser finns på Kvarntorget.
Dopklänning: Finns till låns i storlek lämplig för nyfödda barn.

Vindhemkyrkans församlingssal


I hjärtat av Luthagen ligger vackra Vindhemskyrkan. Den ljusa församlingssalen, en våning upp, är varsamt renoverad i sekelskiftesanda med högt i tak och stora fönster. För den mindre besökaren finns en mys- och lekhörna precis vid ingången till församlingssalen.

Storlek: Plats för upp till 65 personer.
Anpassning: Lokalen saknar dessvärre tillgänglighetsanpassning.
Parkering: Avgiftsbelagd parkering finns i de kringliggande kvarteren.
Servis och köksinventarier: Enkelt vitt porslin för upp till 65 personer. Fullt utrustat kök finns i anslutning till församlingssalen.
Dopklänning: Tre dopklänningar i standardstorlek finns att låna.

Almtunasalen


Församlingssalen ligger lite halvt dold på suterrängplan i tidstypiska Almtunakyrkan från -59. Den stora öppna planlösningen i salen gör den lämplig för såväl stora som små sällskap och ger möjlighet till ommöblering.

Storlek: Plats för upp till 75 personer.
Anpassning: Lokalen är helt tillgänglighetsanpassad.
Parkering: Det finns fyra parkeringsplatser utanför kyrkan som är gratis med parkeringstillstånd. Avgiftsbelagd parkering finns i de kringliggande kvarteren.
Servis och köksinventarier: Enkel servis för upp till 75 personer. Fullt utrustat kök finns i anslutning till salen.
Dopklänning: En dopklänning för spädbarn finns att låna.

Katedralkaféet – Guldrummet, Söderblomsrummet och Kaféet


Observera att bokningen av Katedralkaféets lokaler går via Katedralkaféet själva.

Mejla katedralkafeet@svenskakyrkan.se eller ring 018-430 36 25.


Pampigt, ljust och centralt är ledorden för Katedralkaféets omsorgsfullt omhändertagna och inredda lokaler. Servering och catering bokas direkt från kaféet.

Storlek: Plats för upp till 60 personer i Guldrummet (rekommenderas 50 sittande), 30 personer i Söderblomsrummet (rekommenderas 25 sittande) och 30 personer i Kaféet.
Anpassning: Lokalen är helt tillgänglighetsanpassad.
Parkering: Avgiftsbelagd parkering finns på St Eriks torg nedanför domkyrkan och vid Helga Trefaldighets kyrka 150 meter bort. En handikapparkering finns precis vid entrén som kan användas med tillstånd.
Servis och köksinventarier: Mat och servering bokas direkt från Katedralkaféet. Utomstående kan inte hyra kök och servis för medhavd förtäring.
Dopklänning: Finns inte att låna via kaféet, däremot kan du låna direkt av domkyrkan som har åtta dopklänningar - två för spädbarn, fem lite större för barn upp till åtta månader och en för barn som lärt sig gå.

Passar inte lokalerna dina behov?

Här hittar du information och bilder på bokningsbara lokaler i andra församlingar i Uppsala:

Närbild på ett bord dukat med kaffekoppar

Boka våra lokaler

Dopkalas, bröllopsfest eller begravningskaffe - våra församlingslokaler står till ditt förfogande under livets viktiga stunder.