Foto: Magnus Aronson /Ikon

Arrangera och boka ett dop

Här hittar du information om hur du praktiskt arrangerar ett dop.

Boka ett dop

För bokning av dop i Uppsala, se ett urval av lediga tider i webb-bokningen ovan eller kontakta Bokning och medlemsservice.

I bokningen väljer du kyrka för dopet. Du kan också boka lokal för dopkaffe. Efter att du har bokat får du en bokningsbekräftelse via e-post eller brev.

Dopsamtal

Efter bokningen blir du kontaktad av er doppräst för ett dopsamtal. Under dopsamtalet pratar ni om dopets innebörd och det praktiska kring dopgudstjänsten som till exempel musikval.  

Dopet

Dopet sker under en dopgudstjänst eller i samband med ordinarie gudstjänst.  För dopgudstjänst får du ange önskemål om kyrka. Länk till våra kyrkor hittar du nedan.

Dopkaffe

Vissa väljer att arrangera ett dopkaffe efter dopgudstjänsten för inbjudna gäster. Svenska kyrkan Uppsala lånar ut lokal gratis för dopkaffe eller dopfest. Lokalen ligger ofta i anslutning till den kyrka som ni har bokat för dopet.  Det går att boka en lokal i upp till 8 timmar, tid för föreberedelse, dopkaffe och städning.  De flesta lokalerna har fullt utrustade kök. Förtäring och dryck ordnar ni själva.

Tänk på att lokal för dopkaffe behöver bokas separat.

Drop in-dop

Ibland kan det kännas som att det är mycket att ordna inför ett dop. Det måste det inte vara – församlingen kan ta hand om det som behövs. Svenska kyrkan Uppsala arrangerar regelbundet drop in-dop.  Till ett drop in-dop går det bra att komma helt utan förberedelser.

Bokning och medlemsservice

Dop, vigsel, begravning, lokalbokning och medlemsärenden för Uppsala pastorat samt Danmark-Funbo församling.

Kyrkor i Uppsala

Här hittar du information om våra kyrkor i Uppsala, kontaktuppgifter till personalen och vad som händer i kyrkorna.