Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Arrangera ett dop

Här hittar du information om hur du praktiskt arrangerar ett dop.

Boka ett dop

För bokning av dop i Uppsala, kontakta bokningen telefon 018-430 35 35 eller via e-post:  uppsalabokning@svenskakyrkan.se

Öppettider: måndagar, onsdagar-fredagar kl 10-12 och 13-16 samt tisdagar kl 10-12 och 13-14.

Hos bokningen bokar du kyrka för dopet. Du kan också boka lokal för dopkaffe. Efter att du har bokat får du en bokningsbekräftelse via e-post eller brev.

Dopsamtal

Efter bokningen så blir du kontaktad av er doppräst för ett dopsamtal. Under dopsamtalet pratar ni om dopets innebörd och det praktiska kring dopgudstjänsten som till exempel musikval.

Dopet

Dopet sker under en dopgudstjänst eller i samband med ordinarie gudstjänst.  För dopgudstjänst får du ange önskemål om kyrka. Här hittar du alla våra kyrkor i Uppsala.

Dopkaffe

Vissa väljer att arrangera ett dopkaffe efter dopgudstjänsten för inbjudna gäster. Svenska kyrkan Uppsala lånar ut lokal gratis för dopkaffe eller dopfest. Lokalen ligger ofta i anslutning till den kyrka som ni har bokat för dopet.  Det går att boka en lokal i upp till 8 timmar, tid för föreberedelse, dopkaffe och städning.  De flesta lokalerna har fullt utrustade kök. Förtäring och dryck ordnar ni själva.

Drop - in dop

Ibland kan det kännas som att det är mycket att ordna inför ett dop. Det måste det inte vara – församlingen kan ta hand om det som behövs. Svenska kyrkan Uppsala arrangerar regelbundet drop-in dop.  Till ett drop-in dop går det bra att komma helt utan förberedelser.