DROP IN VIGSEL 2021

Vi fortsätter vår tradition med Drop-in-vigslar på Midsommarafton. Läs mer nedan!

Drop-in-vigsel på midsommarafton 2021!

En del väntar på rätt tillfälle. Andra vill, men livet kommer emellan.
Har ni funderat på att gifta er? Vad kan i så fall passa bättre än att göra det en sommardag i Sörmlands vackraste kyrka? 

På Midsommarafton den 25 juni öppnar vi upp portarna i Taxinge kyrka för vår traditionella drop-in-vigsel mellan kl. 10-15. Här finns präst, musiker, vaktmästare och en solist som står till ert förfogande.

Hur går det till? 
Ni ringer och förbokar en tid hos expeditionen på 08 554 909 20. Detta för att undvika mycket folk i och utanför kyrkan samt minska på väntetiden. En kvart före er bokade tid möter ni upp prästen utanför kyrkan och går igenom ordningen och väljer psalmer och musik. En vigsel tar ca 15 minuter. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det antal gäster som får vara i kyrkan. Präst, musiker, vaktmästare och solist räknas inte in i ert antal bjudna gäster - och har ni inga gäster alls med er så fungerar vår personal som vittnen. 


Vid frågor och bokning av tid: ring vår expedition
08-554 909 20

Det enda ni behöver ta med er är hindersprövning från Skatteverket och ringar att växla med varandra. En av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.

En praktisk detalj!
Hindersprövning ansöker ni om på Skatteverkets hemsida. Tänk på att det kan ta upp till två veckor att få hem det på posten - så beställ den redan idag!