TURINGE-TAXINGE FÖRSAMLING

Kontakt

TURINGE-TAXINGE FÖRSAMLING Besöksadress: Allévägen 1, 15532 Nykvarn Telefon: +46(8)55490920 E-post till TURINGE-TAXINGE FÖRSAMLING

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Taxinge Kyrka

Taxinge kyrka, 1690-tal

Hauptmannen Johan von Westphal på Näsby Gods bekostade kyrkbygget på 1690-talet och inredde sitt gravkor i södra korsarmen. På 1760-talet ägde generallöjtnanten Johan Didrik Duvall Näsby och lät då inreda sitt gravkor i norra korsarmen.

1863 byggdes kyrkan om efter att ha förfallit svårt. Altarprydnaden består av ett krucifix från 1869.
Predikstolen är gjord av bildhuggaren Anders Heisig. Efter restauration återinvigdes kyrkan 1989. Klockstapeln byggdes 1869. Där hänger två klockor, och den mindre är gjuten i Ryssland och är ett svenskt krigsbyte.

Se panoramabilder från kyrkan, klicka här.

Hitta hit (karta från Google, öppnas i nytt fönster)
Vägbeskrivning: E20, avfart nr 140 mot Järna/Nykvarn, följ vägen mot Taxinge slott, ca 12 km.