Svenska kyrkan Trollhättan

Fri entré!
Frågor: Emma Bengtsson , 0520-472963

Musikalen Mot hjärtats mitt

Välkommen till barnmusikalen Mot Hjärtats Mitt med barn från Trollhättans pastorat 23:e april kl 18.00 i Götalundens kyrka –Premiär! 26:e april kl 18.00 i Götalundens kyrka – Föreställning! Fri entré! Frågor: Emma Bengtsson , 0520-472963

Känner Du att Du har tid över ibland för en medmänniska?
Vi behöver bli fler medhjälpare inom diakonin i Svenska Kyrkan!

Ny diakonicirkel börjar 26 april

Känner Du att Du har tid över ibland för en medmänniska? Vi behöver bli fler medhjälpare inom diakonin i Svenska Kyrkan! Hembesökare, följeslagare, gudstjänstvärd på äldreboende, medhjälpare i fältdiakonin eller på olika mötesplatser och samlingar m.m.

Vårbrasa, Trollhättans sångargille sjunger in våren,vårtal: Patricia Daoud, servering, barnaktiviteter m.m.

Valborgsmässofirande 30 april kl 18.30 vid Lextorpskyrkan

Måndagen den 7 maj bjuds alla öppna förskolan-gruppen i Trollhättans pastorat in till gemensam träff i Lextorpskyrkan kl.10-12. Det blir, som vanligt, tid för lek, sång och fika! Tillsammans gör vi en rolig förmiddag! (Inga träffar i Götalunden och Strömslund denna dag!) Välkommen!

Gemensam träff för Kyrkans öppna förskola

Festligt och enkelt, ett utmärkt tillfälle för er som vill gifta er i enkelhet och slippa planering. Efteråt bjuds brudparet och dess vittnen på fika.  Välkomna!

Vigslar i Götalundens kyrka!

Under crusingen den 26 maj, från kl 13 erbjuder Götalundens församling Drive-in vigslar. Festligt och enkelt, ett utmärkt tillfälle för er som vill gifta er i enkelhet och slippa planering. Efteråt bjuds brudparet och dess vittnen på fika. Välkomna! Allt ni behöver komma ihåg är hindersprövning, två vittnen och anmälan senast 21 maj till expedition 0520-472900. Vid frågor, kontakta: Camilla Juhlin, präst 0520-472960 camilla.juhlin@svenskakyrkan.se

Upplysningar :
Ann Vesala 0520- 47 29 54
ann.vesala@svenskakyrkan.se

25 juni-12 aug. kl 11-18 (välj den dag/dagar och tider som passar dig)

Välkommen till informationsmöte i Trollhättans kyrka 30/5 kl.17. Då kommer ni också att bjudas på en kyrkopedagogisk visning för att upptäcka kyrkan på ett nytt sätt. Upplysningar : Ann Vesala 0520- 47 29 54 ann.vesala@svenskakyrkan.se

Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför finns Svenska kyrkan också internationellt där vi verkar under namnet Svenska kyrkans internationella arbete. Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) vänder sig till dig som är ute och resor eller bor utlands och vill ha någon att prata med på sitt eget språk

Internationellt arbete

Svenska kyrkan expedition

Måndag den 30 april och fredag den 11 maj är pastorsexpeditionen och kyrkogårdsexpedtionen stängda.

Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.

Epost: Trollhättans församling
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Expeditionen är öppen

måndag -fredag 9-12. För personligt besök ring och boka tid.

Under jul och nyårshelgen, sommaren och utbildningsdagar är det ändrade öppettider.

Telefon

0520-47 29 00 för ärende som gäller församlings/pastorsexpedition t ex bokningar av dop, vigslar etc

0520-47 30 00 för ärende som gäller kyrkogårdsexpedition.

Fakturaadress

trollhattans.faktura@svenskakyrkan.se
Trollhättans pastorat
461 26 TROLLHÄTTAN

Lediga tjänster
Det sökes på följande mailadress: Trollhättans pastorat märk ansökan med den tjänst du söker.

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser:

Götalundens kyrka, Idrottsvägen 15 b, Trollhättan

Lextorpskyrkan, Lantmannavägen 155, Trollhättan

Skogshöjdens kyrka, Torngatan 67, Trollhättan

Trollhättans kyrka, Kyrkbrovägen 1, Trollhättan

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har 6,1 miljoner medlemmar. Tidigare medlemssiffror, siffror för verksamheterna i församlingar och pastorat och annan statistik som rör Svenska kyrkan samlar vi på statistiksidorna.

Mer statistik om Svenska kyrkan