Närbild på en Karljohansvamp i gräset.
Foto: Maria Svensk /Ikon

Svenska kyrkan Trollhättan

Välkommen till Svenska kyrkan i Trollhättan. Här finns ett rikt församlingsliv runt våra fyra kyrkor – Trollhättans kyrka, Götalundens kyrka, Skogshöjdens kyrka och Lextorpskyrkan.

Ja! Det är klart att du ska KONFIRMERAS!

Svenska kyrkan i Trollhättan bjuder in dig till ett spännande år som konfirmand där vi tillsammans utforskar livet, Gud och hur allt hänger ihop.

Omslaget till Patos med körledare och sjungande barn

Patos nummer 3, 2022

I mitten av september 2022 kommer tredje numret för året av Patos i brevlådorna. Då kan man läsa om Sevim vars olycka fick henne att byta inriktning, om Film i Väst som firar 30 år och om körer och musiker inom kyrkan

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Sopplunch i Lextorpskyrkan

Tisdagar, kl. 11.45–13.00 Vegetarisk soppa, smörgås, kaffe/the med kaka: 50 kr (40 kr. arbetslös, pensionär, student, sjukskriven).

Ett påskägg fyllt med godis.

Gott och blandat

Musikkväll med Janne Andersson, gitarr och Helena Cervin, sång. Skoghöjdens kyrka torsdag 29/9 kl. 19.00-20.30

Götalundens kyrkan våren 2016

GÔTT I LUNDEN

Götalundens kyrka, måndagar jämna veckor kl 14-16. Andakt - Fika - Program

Illustrationer av träd i höst och vinterskrud

Trädets grupper under hösten 2022

Här kan du delta i våra grupper och cirklar med olika inriktningar med start v. 37, 13-15 september.

Kyrkoherde Henrik Törnqvist medverkar i Förortspodden

Trollhättans församlings kyrkoherde Henrik Törnqvist medverkar i Anna Sandbergs podd "Förortspodden".

Ungdomsgrupp 15-18 år

Är du mellan 15 och 18 år och vill veta mer om den kristna tron eller känner att du saknar ett sammanhang där man kan prata om allt mellan himmel och jord?

Två barn samspelar vid en leksaks-kassaapparat.

Barn och unga

Förr pratade man ofta om kyrkans barntimmar, men nu finns det massor med aktiviteter som vänder sig till barn och unga hos Svenska kyrkan i Trollhättan och nu kan man se höstens alla grupper.

Tisdagste

Kaffe finns oxå...För dig 18 år och uppåt och som kallar dig för ung vuxen. Tisdagar i Kyrkans hus kl 18-20

Två kvinnor vandrar på en landsväg.

Pilgrimsvandring

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Vill du prova på att sjunga COUNTRY GOSPEL i en kör?

Vi träffas och övar fyra söndagar kl. 15-16.30 - 9 okt, 6 nov, 4 dec och 18 dec

Trollhättans kyrka

Trollhättans kyrka är öppen dagligen

Kyrkan är öppen dagligen kl 11-15 under september

En skugga på en tegelvägg av någon som skriver på sin mobiltelefon.

Samtalsmottagning

Ibland kan livet vara tungt. Då kan det vara bra att ha någon att prata med, för att prata hjälper. Svenska kyrkan Trollhättan erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion.

Två personer håller om varandras händer.

Diakonimottagning - råd och stöd

Det finns många situationer i livet där vi kan behöva stöd. Det kan handla om svårigheter av olika slag. På diakonimottagningen kan du få råd och stöd, t.ex i kontakter med olika myndigheter.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
Dop Lextorpskyrkan

Dop

Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Varje vecka döps mer än tusen barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan.

Brudbukett i förgrunden och vigselpar i bakgrunden

Bröllop/Vigsel

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet.

Ja! Det är klart att du ska KONFIRMERAS!

Musik och körer

Trollhättans församling har ett rikt musikliv. Oavsett om du är barn eller vuxen, man eller kvinna, intresserad av gospel eller klassiska körverk, har sångvana eller är nybörjare kan du hitta en kör som passar just dig.

Två barn samspelar vid en leksaks-kassaapparat.

Barn och unga

Lediga tjänster

Välkommen att vara med och jobba för en öppen kyrka i tiden. Här annonseras de lediga tjänster som finns inom Svenska kyrkan Trollhättan.

Diakoni - Svenska kyrkans sociala arbete

Diakoni är uppdraget att göra kärlekens gärningar, särskilt mot människor i utsatta situationer och är varje döpts ansvar. Diakonen har här ett särskilt ansvar, men detta befriar inte andra i kyrkan att utöva diakoni. Diakonen skall inspirera andra att ingripa och ta ansvar där mänsklig nöd finns.

Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En kristen gudstjänst kan gå till på många olika sätt men nästan alltid förekommer lovsång till Gud, textläsning ur bibeln och bön.

Volontär - ideellt medarbetarskap

Vi behöver vara många och olika för att utföra uppdraget. Idag finns många ideella, anställda och förtroendevalda medarbetare i vår församling, men vi behöver vara fler. Intresset för att göra en ideell insats och få ett ideellt uppdrag ökar.

Suomeksi / på finska

Suomenkieliset työntekijät Lextorpin kirkolla: Minna Hellström, diakoni - Riki Kuivalainen, pappi - Kimmo Tuomaala, kanttori - Elina Bomström, urkuri

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal. Vi har beredskap alla dagar kl 8-21. Ring växeln. begär Sjukhuskyrkan NÄL

Patostidningar av olika nummer

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans församling. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori Medborgartidningar.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.