Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan i Trollhättan består av ett pastorat där tre församlingar ingår – Trollhättan, Götalunden och Lextorp. Trollhättans pastorat är ett av Skara stift största pastorat.

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 7-8 september. Där kan du läsa om Jonas Torrestad, om Kyrkokören som fyller 100 år, om Oliver vill bryta mönstret hos unga killar och Carolina Länsmans tankar om ångest,
ensamhet och kriminologi.  Dessutom mycket annat och ett kalendarium i slutet av tidningen om det som händer inom Svenska kyrkan i Trollhättan

Patos september 2019

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 7-8 september. Där kan du läsa om Jonas Torrestad, om Kyrkokören som fyller 100 år, om Oliver vill bryta mönstret hos unga killar och Carolina Länsmans tankar om ångest, ensamhet och kriminologi. Dessutom mycket annat och ett kalendarium i slutet av tidningen om det som händer inom Svenska kyrkan i Trollhättan

- På spaning efter diakoni i vår tid. 
Välkommen på en föresläsning med 
Karin Ahlqvist och Charlotte Säll i 
Lextorpskyrkan onsdagen den 18 september kl 19.00.
Servering från kl 18.30.

Som en rörelse

- På spaning efter diakoni i vår tid. Välkommen på en föresläsning med Karin Ahlqvist och Charlotte Säll i Lextorpskyrkan onsdagen den 18 september kl 19.00. Servering från kl 18.30.

Torsdag 26 september. Tema: Änglar.

Kl 17-19. Kanske kommer du direkt från jobbet, fritids eller förskolan. Då är det gott att veta att Messy church  börjar med drop-in-fika.  Vi pysslar och sjunger och har en kort, enkel gudstjänst. Vi avslutar kvällen med lagad mat.          
Ingen anmälan och allt är gratis, det är bara att komma!

Messy Church Götalundens kyrka

Torsdag 26 september. Tema: Änglar. Kl 17-19. Kanske kommer du direkt från jobbet, fritids eller förskolan. Då är det gott att veta att Messy church börjar med drop-in-fika. Vi pysslar och sjunger och har en kort, enkel gudstjänst. Vi avslutar kvällen med lagad mat. Ingen anmälan och allt är gratis, det är bara att komma!

För dig i årskurs 7 och uppåt, som tycker om att sjunga 
eller spela instrument.

Musikworkshop med Helena och Kimmo

För dig i årskurs 7 och uppåt, som tycker om att sjunga eller spela instrument.

Lördag och söndag 5-6 oktober är det äntligen dags att återinviga vår helt nyrenoverade lägergård Gräsviken med pompa och ståt! Läs mer här om programmet för helgen.

Återinvigning av Gräsviken

Lördag och söndag 5-6 oktober är det äntligen dags att återinviga vår helt nyrenoverade lägergård Gräsviken med pompa och ståt! Läs mer här om programmet för helgen.

Kirkon suomenkielinen toiminta tapahtuu Lextorpin kirkolla, Lantmannav. 155. Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 14.

Suomenkielinen henkilökunta/Där finns finskspråkig personal. Minna Hellström, diakoni/diakon, tfn 0520-47 29 43, Riki Kuivalainen, pappi/ präst, tfn 0520-47 29 67 Kimmo Tuomaala, muusikko/musiker tfn 0520-47 29 52.

Suomeksi/ på finska

Kirkon suomenkielinen toiminta tapahtuu Lextorpin kirkolla, Lantmannav. 155. Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 14. Suomenkielinen henkilökunta/Där finns finskspråkig personal. Minna Hellström, diakoni/diakon, tfn 0520-47 29 43, Riki Kuivalainen, pappi/ präst, tfn 0520-47 29 67 Kimmo Tuomaala, muusikko/musiker tfn 0520-47 29 52.

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. 
Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.


Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. 
Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll 
inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016,  kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut 7-8 september 2019.

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut 7-8 september 2019.

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld.
Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.

Podradio - Närradio

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld. Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.