Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon: +46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan Webbplats

Svenska kyrkan Trollhättan

Tisdagar kl 11-14 under tiden 22 augusti – 3 oktober!

Öppen Kyrkport i Trollhättans kyrka

Tisdagar kl 11-14 under tiden 22 augusti – 3 oktober! Ta en promenad till kyrkan! En stund av stillhet och bön, tänd ett ljus, Aktiviteter för barn - Prova prästens kläder - Leta skatter - Måla och pyssla - Upptäcka kyrkan. Det finns korv och bröd, macka och något att dricka. Välkommen!

Kyrkans öppna förskola vänder sig till barn 0-6 år tillsammans med förälder/vuxen. Vi leker, sjunger, pysslar, läser bibelberättelser och fikar tillsammans. Finns på följande platser: Måndag, Kyrkans gård Strömslund: kl 10–13:30  (inkl. soppa), Götalundens kyrka: kl 10-12
Tisdag Skogshöjdens kyrka: kl 10–12. Onsdag Götalundens kyrka. Våffelcafé för alla åldrar. kl 11-12. Lekrummet är öppet.     Sångstund. Fredag Lextorpskyrkan: kl 10-12, Kyrkans gård Skoftebyn kl 10-12, Kyrkans gård Strömslund: kl 10-12.

Kyrkans Öppna förskolan börjar 4 september

Kyrkans öppna förskola vänder sig till barn 0-6 år tillsammans med förälder/vuxen. Vi leker, sjunger, pysslar, läser bibelberättelser och fikar tillsammans. Finns på följande platser: Måndag, Kyrkans gård Strömslund: kl 10–13:30 (inkl. soppa), Götalundens kyrka: kl 10-12 Tisdag Skogshöjdens kyrka: kl 10–12. Onsdag Götalundens kyrka. Våffelcafé för alla åldrar. kl 11-12. Lekrummet är öppet. Sångstund. Fredag Lextorpskyrkan: kl 10-12, Kyrkans gård Skoftebyn kl 10-12, Kyrkans gård Strömslund: kl 10-12.

För daglediga, samtal om livet i stort och smått  utifrån Martin Luther, fika. Programmet börjar 14.00. (dropp in och dropp ut). Välkommen!

Öppet hus Skogshöjdens kyrka tisdag 5 september kl 13

För daglediga, samtal om livet i stort och smått utifrån Martin Luther, fika. Programmet börjar 14.00. (dropp in och dropp ut). Välkommen!

Fika - Loppis - Lotterier - Aktiviteter för barn och ungdomar!
LOPPISBORD 50 KR
Att hyra ett Loppisbord kostar bara 50kr och hela summan går till Svenska kyrkans internationella arbete. Boka bord senast 1/9 till:Caroline.egenvall@svenskakyrkan.se 0520-472968                                                       eller elisabet.k.andersson@svenskakyrkan.se 0520-472939. Alla inkomster från serveringen, kostnad för loppisborden, lotterier etc. går till Svenska kyrkans internationella arbete.

Götalundens dag lördag 9 september kl 10-13

Fika - Loppis - Lotterier - Aktiviteter för barn och ungdomar! LOPPISBORD 50 KR Att hyra ett Loppisbord kostar bara 50kr och hela summan går till Svenska kyrkans internationella arbete. Boka bord senast 1/9 till:Caroline.egenvall@svenskakyrkan.se 0520-472968 eller elisabet.k.andersson@svenskakyrkan.se 0520-472939. Alla inkomster från serveringen, kostnad för loppisborden, lotterier etc. går till Svenska kyrkans internationella arbete.

Anmälan senast 29:e september till
Svenska kyrkans expedition
trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se
eller tel. 47 29 00. Uppge vid anmälan ev. matallergier

Grundkurs i Kristen tro

Det om Svenska kyrkan och om livet. Vad är centrum i den kristna tron? Trosbekännelsen, kortfattad kyrkohistoria, kyrkans uppdrag idag, vem bestämmer i kyrkan och vad används kyrkoavgiften till? Torsdag 5 oktober kl. 18-20 i Kyrkans hus. Söndag 15 oktober kl. 11–14 inleds med högmässa i Lextorpskyrkan. Onsdag 1 november kl. 18-20 inleds med mässa i Kyrkans hus Anmälan senast 29:e september till Svenska kyrkans expedition trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se eller tel. 47 29 00. Uppge vid anmälan ev. matallergier

Kyrkoval, Trollhättans pastorat

Sex nomineringsgrupper tävlar om förtroendet i kyrkovalet 2017 söndag den 17 september till kyrkofullmäktige Trollhättan. Det är förtidsrösta mellan den 4-17 september. Debattkväll i Lextorpskyrkan tisdag 5 september kl 18.30 samt vallokalernas öppettider på valdagen

Varje vecka döps mer än ett tusental barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan. Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Man kan döpas som barn eller vuxen. Dop sker i samband med gudstjänst eller på annan tid som överenskommes med präst.

Dop

Du som börjar årskurs 8 under hösten får en inbjudan till konfirmation  innan sommaren. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Konfirmation

Du som börjar årskurs 8 under hösten får en inbjudan till konfirmation innan sommaren. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Bröllop

Svenska kyrkan expedition

Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.

Trollhättans församling
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Expeditionen är öppen

måndag -fredag 9-12

Under jul och nyårshelgen, sommaren och utbildningsdagar är det ändrade öppettider.

Telefon

0520-47 29 00 för ärende som gäller församlings/pastorexpidetion t ex bokningar av dop, vigslar etc

0520-47 30 00 för ärende som gäller kyrkogårdsexpedition.

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser: