Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan i Trollhättan består av ett pastorat där tre församlingar ingår – Trollhättan, Götalunden och Lextorp. Trollhättans pastorat är ett av Skara stift största pastorat.

Varje onsdag i juli kl 20.00 i Trollhättans kyrka

Musik i sommarkväll

Varje onsdag i juli kl 20.00 i Trollhättans kyrka

Öppet tisdagar och onsdagar 11-16 samt torsdagar 15-20.

Café på Gräsviken

Under perioden 7-30 juli är du välkommen till Kyrkans gård Gräsvikens sommarcafé. Hembakat serveras i vacker miljö. Öppet tisdagar och onsdagar 11-16 samt torsdagar 15-20.

Varje torsdag kl 13.00 fram till och med 22 augusti promenad med kaffe och glass efteråt. Start från Lextorpskyrkan. Varje onsdag Öppen kyrka och sommarcafé i Götalundens kyrka kl 13-15 till och med 19 augusti.

Promenader sommarcafé

Två samtalskvällar tisdagar 14 juli och 11 augusti. Temat för båda kvällarna är ordet.

Ordet och Bordet

Marie-Louise och Kimmo, kyrkomusiker i Lextorpskyrkan. Välkomna!

Orgelvecka i Lextorpskyrkan 11-14 augusti

Vi bygger en DO orgel och lär mer om orglar och orgelspel. Tiden på dagen är 10-15. Marie-Louise och Kimmo, kyrkomusiker i Lextorpskyrkan. Välkomna!

Biskop Åke har skrivit ett kärleksbrev. Ett brev som gäller oss alla, men som från början är skrivet med anledning av Trollhättan Pride. Läs det här.

Ett brev om kärlek

Svenska kyrkan Trollhättan har hösten 2019 tilldelats Regnbågsnyckeln för sitt arbete för en inkluderande kyrka som arbetar aktivt för mångfald och öppenhet.

Stolta innehavare av Regnbågsnyckeln

Kom med och pröva att pilgrimsvandra!

Pilgrimsvandringar/Pyhiinvaellus

Kom med och pröva att pilgrimsvandra!

Svenska kyrkan erbjuder stöd och ställer om verksamhet.

Stöd och hjälp i coronatider

Svenska kyrkan erbjuder stöd och ställer om verksamhet.

Suomeksi/ på finska

Kirkon suomenkielinen toiminta tapahtuu Lextorpin kirkolla, Lantmannav. 155. Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 14. Suomenkielinen henkilökunta/Där finns finskspråkig personal. Minna Hellström, diakoni/diakon, tfn 0520-47 29 43, Riki Kuivalainen, pappi/ präst, tfn 0520-47 29 67 Kimmo Tuomaala, muusikko/musiker tfn 0520-47 29 52.

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos.
Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll
inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016,  kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut 14 september 2020.

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut 14 september 2020.

Podradio - Närradio

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld. Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.