Närbild på vita vårblommor.

Svenska kyrkan Trollhättan

Välkommen till Svenska kyrkan i Trollhättan. Här finns ett rikt församlingsliv runt våra fyra kyrkor – Trollhättans kyrka, Götalundens kyrka, Skogshöjdens kyrka och Lextorpskyrkan.

AKTUELLT

Frukost i Skogshöjden

Inspirerande föredrag med frukostbuffé under våren 2024

Johan Frendberg stående på hängbron över Göta älv

Vill du vara med och sjunga sånger av Peter LeMarc?

Vi övar tillsammans med Johan Frendberg inför framförandet den 24 mars

Tisdagar i Skogshöjden!

Mycket händer i Skogshöjden på tisdagar.

Brittas samtalsvrå

Är du på väg att checka ut från arbetslivet?

Bild Himmel och pannkaka

HIMMEL & PANNKAKA

Måndagar i Götalundens kyrka tillsammans med Heta och Robert.

Tisdagsorgel

Varje tisdag 12:15-12:45 i Trollhättans kyrka. Fri entré!

En grupp människor med ryggsäckar går på led på en liten väg.

Pilgrimsvandringar våren/sommaren 2024

Här samlas information om de vandringar som planeras under vår och sommar.

Lediga tjänster

Välkommen att vara med och jobba för en öppen kyrka i tiden. Här annonseras de lediga tjänster som finns inom Svenska kyrkan Trollhättan.

Illustration över musikleken

Musikleken för 2-5 åringar i Lextorpskyrkan startar igen!

Vi träffas på onsdagar för ett ett äventyr med sång, musik och dans!

Välkommen till Brittas Salong, med livet i fokus

Inspirerande föreläsningar och mänskliga möten under våren 2024.

Vårbasar i Lextorpskyrkan - en grafisk bild med blommor

Vårbasar

Lördag 23 mars kl 10-12 i Lextorpskyrkan

Tacokvällar i Götalundens kyrka

9 februari, 8 mars och 3 maj kl. 17-19.

Manskören Harmoni

Är du sugen på att ta ton?

Bakgrundsbild med färgglada klickar färg

Damkören Lyriska

Vill du sjunga i damkör? Nu finns det möjlighet!

Trädets dagverksamhet våren 2024

Välkommen till Trädets dagverksamhet våren 2024! Vi finns i Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.

En skål med soppa

Sopplunch i Lextorpskyrkan

TISDAGAR KL. 12-13

Tisdagste

Kaffe finns oxå...För dig 18 år och uppåt och som kallar dig för ung vuxen. Tisdagar i Kyrkans hus kl 18-20.

Fair trade butiken i Kyrkans hus

Fair Trade Shop

Finns i Kyrkans hus, Drottninggatan 42.

Kyrkans öppna förskola

För barn 0-6 år tillsammans med vuxen. Lek, sång, rim och ramsor, fika och gemenskap. Ingen kostnad.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

SAMTAL & STÖD

En skugga på en tegelvägg av någon som skriver på sin mobiltelefon.

Samtalsmottagning

Ibland kan livet vara tungt. Då kan det vara bra att ha någon att prata med, för att prata hjälper. Svenska kyrkan Trollhättan erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion.

Två personer håller om varandras händer.

Diakonimottagning - råd och stöd

Det finns många situationer i livet där vi kan behöva stöd. Det kan handla om svårigheter av olika slag. På diakonimottagningen kan du få råd och stöd, t.ex i kontakter med olika myndigheter.

Någon sänker en bebis ner i dopfunten medan prästen håller sin hand på barnets huvud.

Dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap.

Ett brudpar som håller hand.

Bröllop/Vigsel

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet.

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Välkommen till din konfirmation!

Här ser du samtliga konfirmandalternativ i Trollhättans församling.

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva

Musik och körer

Trollhättans församling har ett rikt musikliv. Oavsett om du är barn eller vuxen, man eller kvinna, intresserad av gospel eller klassiska körverk, har sångvana eller är nybörjare kan du hitta en kör som passar just dig.

Barn och unga

Här hittar du verksamhet för och med barn, ungdomar och unga vuxna.

Lediga tjänster

Diakoni - Svenska kyrkans sociala arbete

Diakoni är uppdraget att göra kärlekens gärningar, särskilt mot människor i utsatta situationer och är varje döpts ansvar. Diakonen har här ett särskilt ansvar, men detta befriar inte andra i kyrkan att utöva diakoni. Diakonen skall inspirera andra att ingripa och ta ansvar där mänsklig nöd finns.

Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En kristen gudstjänst kan gå till på många olika sätt men nästan alltid förekommer lovsång till Gud, textläsning ur bibeln och bön.

Volontär - ideellt medarbetarskap

Vi behöver vara många och olika för att utföra uppdraget. Idag finns många ideella, anställda och förtroendevalda medarbetare i vår församling, men vi behöver vara fler. Intresset för att göra en ideell insats och få ett ideellt uppdrag ökar.

Suomeksi / på finska

Suomenkieliset työntekijät Lextorpin kirkolla: Riki Kuivalainen Rödström, pappi - Kimmo Tuomaala, kanttori - Elina Bomström, urkuri

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare.

Patostidningar av olika nummer

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans församling. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori Medborgartidningar.