Gula höstträd i Göteborg
Foto: Kristina Johansson /Ikon

Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan i Trollhättan består av ett pastorat där tre församlingar ingår – Trollhättan, Götalunden och Lextorp. Trollhättans pastorat är ett av Skara stift största pastorat.

Kyrkoherde Elisabet Öman välkomnas av biskop Åke Bonnier i Lextorpskyrkan

Biskop Åke Bonnier välkomnade Trollhättans nya kyrkoherde Elisabet Öman

Söndag 22 november mottogs Elisabet Öman officiellt av biskopen i Skara stift efter att ha tillträtt som kyrkoherde 1 september.

Suomalaiset työntekijät Lextorpin kirkolla vasemmalta:
Minna Hellström – diakoni, Riki Kuivalainen - pappi, Kimmo Tuomaala – muusikko,

Suomeksi / på finska

Suomalaiset työntekijät Lextorpin kirkolla vasemmalta:  Minna Hellström – diakoni, Riki Kuivalainen - pappi, Kimmo Tuomaala – muusikko,

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos.
Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll
inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016,  kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut 7 december 2020.

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut 7 december 2020.

Podradio - Närradio

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld. Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.