Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan Trollhättan

Välkomna till våra sommartorsdagar i Skogshöjdens kyrka mellan kl 10-16

Sommartorsdag på höjden

Välkomna till våra sommartorsdagar i Skogshöjdens kyrka mellan kl 10-16

24 juni - 18 augusti är kyrkan öppet dagligen mellan 11-18. Under Fallens dagar 19-21 juli är den öppen 11-19. Välkommen att besöka vår vackra kyrka. Vi bjuder på fika och berättar gärna om kyrkan. Det finns även aktiviteter för barn (spel, pyssel, pröva olika kyrkliga kläder).

Sommaröppet i Trollhättans kyrka

Helena Cervin, musiker. Tisdag 16 juli kl. 18 i Lextorpskyrkan

Ordet och Bordet

Kvällen inleds med enkel förtärning därefter samtal om temat ”Dopet”. Barbro Gustavsson, präst, Kimmo Tuomaala, musiker, Helena Cervin, musiker. Tisdag 16 juli kl. 18 i Lextorpskyrkan

Under fem onsdagar med start 3 juli kl 20.00 kan du njuta av konserter med vitt skilda musikstilar som barock, kammarjazz, orgelmusik i Trollhättans kyrka. Det blir även musik under Fallens dagar 19-21 juli. Fri entré!

Musik i sommarkväll

Eftersom Gräsviken renoveras kommer årets sommarsöndagar ske i form av kyrkutfärder i närområdet. Britta Lundqvists stiftelse bekostar bussresan – Du betalar kyrkkaffet på plats!

Sommarsöndagar - Kyrkutfärder

Här hittar du tider och platser för sommaröppna mötes platser inom kyrkorna.

Mötesplatser i Trollhättan sommaren 2019

Här hittar du tider och platser för sommaröppna mötes platser inom kyrkorna.

Nätverket "Framtiden bor hos oss" samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och -kulturella stadsdelar. Där är Svenska kyrkan i Trollhättan med genom sitt arbete i Lextorps församling. Hos oss tar det nya samhället och den nya kyrkan form. Klicka här så kan du läsa mer om arbetet samt om den nya boken som kom för ett tag sedan.

Framtiden bor hos oss

Svenska kyrkans expedition

Måndag - fredag 9-12. För personligt besök ring och boka tid.

Besöksadress

Expeditionen för församlingsverksamheten finns i Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.
Expeditionen för begravningsverksamheten finns på Håjums begravningsplats, Gärdhemsvägen 35, Trollhättan.

Epost: trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Telefon

0520-47 29 00 för ärenden som gäller församlingsverksamheten t ex bokningar av dop, vigslar etc.

0520-47 30 00 för ärenden som gäller begravningsverksamheten, gravskötsel och begravningsbokning.

Fakturaadress

Trollhättans pastorat
Fack 77801900
750 15 Uppsala

Lediga tjänster
Det sökes på följande mailadress: trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se märk ansökan med den tjänst du söker.

Utlämning av urnor
Urnutlämningar till Håjum och Götalundens begravningsplatser bokar du på 0520-47 30 00. Urn utlämningar till övriga orter bokar du på 0520-47 30 07, Utlämningen görs i expeditionen på Håjums begravningsplats, Gärdhemsvägen 35.

Välkommen!

Kyrkornas adresser:

Götalundens kyrka, Idrottsvägen 15 b, Trollhättan

Lextorpskyrkan, Lantmannavägen 155, Trollhättan

Skogshöjdens kyrka, Torngatan 67, Trollhättan

Trollhättans kyrka, Kyrkbrovägen 1, Trollhättan

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har 6,1 miljoner medlemmar. Tidigare medlemssiffror, siffror för verksamheterna i församlingar och pastorat och annan statistik som rör Svenska kyrkan samlar vi på statistiksidorna.

Mer statistik om Svenska kyrkan