Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan Trollhättan

23/3 kl 10-15 i Lextorpskyrkan. Klicka för att läsa mer.

Kreativ skapa-dag

23/3 kl 10-15 i Lextorpskyrkan. Klicka för att läsa mer.

Trollhättans kyrka lördag 23 mars kl 18.00 med . Bergslagens symfoniorkester. Solist Anders Börjesson- piano. Dirigent: Mattias Eklund. Fri entré

Rachmaninov: Pianokonsert nr 2 och Schuberts "Ofullbordade"

Robert Samuelsson, Sång Christer Larsson, Gitarr Urban Björn, Bas Marie Wennberg, Piano Marie Jönsson, Präst. Götalundens kyrka söndag 24 mars kl 18.00.

”Handens fem fingrar” … en mässa med sånger av Peter LeMarc

Trädgården som skafferi

Onsdag 27 mars kl 10-12 i Café Trädet. Kyrkans hus, Drottninggatan 42, Trollhättan Ingrid Kennborn berättar om ”Ätliga ogräs” och ger tips på recept. 12.00 Middagsbön. Välkommen!

Onsdag 27 mars kl 12.15. Jozsef Szaller, Göteborg. Fri entré. Lunchmacka med dryck och kaffe 40:-.

Lunchkonsert i Trollhättans kyrka

28 mars Kl 17-19. Kanske kommer du direkt från jobbet, fritids eller förskolan. Då är det gott att veta att Messy church  börjar med drop-in-fika. Tema: Brödundret. Därefter blir det pyssel och sång på dagens tema.  Det vi pysslat och sångerna vi sjungit använder vi därefter i en kort, enkel gudstjänst. Sedan avslutar vi kvällen med lagad mat.
Ingen anmälan och allt är gratis, det är bara att komma!

Messy Church Götalundens kyrka

28 mars Kl 17-19. Kanske kommer du direkt från jobbet, fritids eller förskolan. Då är det gott att veta att Messy church börjar med drop-in-fika. Tema: Brödundret. Därefter blir det pyssel och sång på dagens tema. Det vi pysslat och sångerna vi sjungit använder vi därefter i en kort, enkel gudstjänst. Sedan avslutar vi kvällen med lagad mat. Ingen anmälan och allt är gratis, det är bara att komma!

Vill du ha gemenskap? Motion?
Nyfiken på vad pilgrimsvandring är?
Ett annat sätt att möta trosfrågor?
Eller något helt annat. Kom och pröva en
pilgrimsvandring under våren
på tisdagarna i maj. Vi kommer
alltid tillbaka där vi startade vandringen.
Datum: Klicka här:

Pilgrimsvandringar

Vill du ha gemenskap? Motion? Nyfiken på vad pilgrimsvandring är? Ett annat sätt att möta trosfrågor? Eller något helt annat. Kom och pröva en pilgrimsvandring under våren på tisdagarna i maj. Vi kommer alltid tillbaka där vi startade vandringen. Datum: Klicka här:

Podradio - Närradio

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld. Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.

"Maria kunde inte sova mer den natten ängeln hade besökt henne. Det var något som förbryllade henne, något som hon inte riktigt kunde sätta fingret på."

Tankar inför helgen

På bönewebben kan du tända ljus och be en bön. Dela en önskan eller be en bön för ditt 2019.

Be en bön för 2019

Gör skillnad för människor som drabbats av krig, våld och naturkatastrofer. Ge en gåva!

Samma himmel. Samma rättigheter

Nätverket "Framtiden bor hos oss" samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och -kulturella stadsdelar. Där är Svenska kyrkan i Trollhättan med genom sitt arbete i Lextorps församling. Hos oss tar det nya samhället och den nya kyrkan form. Klicka här så kan du läsa mer om arbetet samt om den nya boken som kom för ett tag sedan.

Framtiden bor hos oss

Svenska kyrkans expedition

Måndag - fredag 9-12. För personligt besök ring och boka tid.

Besöksadress

Expeditionen för församlingsverksamheten finns i Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.
Expeditionen för begravningsverksamheten finns på Håjums begravningsplats, Gärdhemsvägen 35, Trollhättan.

Epost: trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Telefon

0520-47 29 00 för ärenden som gäller församlingsverksamheten t ex bokningar av dop, vigslar etc.

0520-47 30 00 för ärenden som gäller begravningsverksamheten, gravskötsel och begravningsbokning.

Fakturaadress

Vi byter fakturaleverantör i slutet av januari kommer den att finnas här. Frågor: Kontakta Lena Nygren 0520-47 29 83 eller epost: lena.nygren@svenskakyrkan.se

Lediga tjänster
Det sökes på följande mailadress: trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se märk ansökan med den tjänst du söker.

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser:

Götalundens kyrka, Idrottsvägen 15 b, Trollhättan

Lextorpskyrkan, Lantmannavägen 155, Trollhättan

Skogshöjdens kyrka, Torngatan 67, Trollhättan

Trollhättans kyrka, Kyrkbrovägen 1, Trollhättan

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har 6,1 miljoner medlemmar. Tidigare medlemssiffror, siffror för verksamheterna i församlingar och pastorat och annan statistik som rör Svenska kyrkan samlar vi på statistiksidorna.

Mer statistik om Svenska kyrkan