Syrener

Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan i Trollhättan består av ett pastorat där tre församlingar ingår – Trollhättan, Götalunden och Lextorp. Trollhättans pastorat är ett av Skara stift största pastorat.

Barn som leker på sommaren.

Barnrytmik/Öppen förskola i Lextorpskyrkan

Nu träffas vi ute för en trevlig stund ihop med barnen.

Måndagar 31 maj - 30 augusti kl 13-16

Sommarcafé i Götalundens kyrka

Måndagar 31 maj - 30 augusti kl 13-16

Upplev en fantastisk sommarkonsert i vackra Trollhättemiljöer med pastoratets alla musiker som tillsammans spelar och sjunger och säger hejdå till kollegan MarieLouise som går i pension.

Digital Sommarkonsert med Svenska kyrkan Trollhättans musiker

Diktbild av Lars Björklund

”Vid källan”. Tjugo diktbilder av författaren och sjukhusprästen Lars Björklund

Utställning i Trollhättans kyrka 25/4-15/7 ”Igenom det svåra, med det vi varit med om, öppna för det oväntade. Tillsammans vid källan.”

Pilgrimsvandring på Katarinaleden. Riseberga - Vadstena 18-24 maj 2020.

Program för Pilgrimsvandring

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig? Följ med Svenska kyrkan Trollhättan på vandring.

Svenska kyrkan Trollhättan har hösten 2019 tilldelats Regnbågsnyckeln för sitt arbete för en inkluderande kyrka som arbetar aktivt för mångfald och öppenhet.

Stolta innehavare av Regnbågsnyckeln

Tid kvar till Kyrkovalet 2021

Bilder för Kyrkovalet 2021
Tre vuxna personer poserar framför somrigt buskage

Suomeksi / på finska

Suomalaiset työntekijät Lextorpin kirkolla vasemmalta:  Minna Hellström – diakoni, Riki Kuivalainen - pappi, Kimmo Tuomaala – muusikko,

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.

Patos församlingstidningen för Svenska kyrkan Trollhättan

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut mars 2021.

Podradio - Närradio

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld. Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.