Svenska kyrkan Trollhättan

25 juni-12 augusti är kyrkan öppen varje dag 11-18. Sommarens vägkyrkovärdarna kan berätta mer om kyrkobyggnaden och bjuder dessutom på fika. Det är också en utställning om Patos med bilder av fotograf Jerry Lövberg. Det är en berättelse i bilder om och med människor från Trollhättan.

Vägkyrka i Trollhättan kyrka

Här hittar du tiderna för gudstjänsterna i Trollhättans kyrka, Lextorpskyrkan, Götalundens kyrka, Skogshöjdens kyrka och Sjukhuskyrkan på NÄL

Gudstjänster under sommaren

Här hittar du tider och platser för sommaröppna mötes platser inom kyrkorna, Verdandi och KF Länken.

Mötesplatser i Trollhättan sommaren 2018

därefter samtal kring temat som i år är:
”Det finns ett hopp som aldrig ska gå över”
Kvällarna är 19 juni, 17 juli och 14 augusti. Klicka här för att läsa mer.

Ordet och Bordet

Under sommaren inbjuds till tre samlingar kring ”Ordet och Bordet”. Kvällarna inleds med enkel förtäring, därefter samtal kring temat som i år är: ”Det finns ett hopp som aldrig ska gå över” Kvällarna är 19 juni, 17 juli och 14 augusti. Klicka här för att läsa mer.

Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför finns Svenska kyrkan också internationellt där vi verkar under namnet Svenska kyrkans internationella arbete. Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) vänder sig till dig som är ute och resor eller bor utlands och vill ha någon att prata med på sitt eget språk

Internationellt arbete

Svenska kyrkan expedition

Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.

Epost: Trollhättans församling
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Expeditionen är öppen

Mån, tis, tors, fred 9-12, onsdag 10-12. Detta gäller vecka 25 – vecka 33. För personligt besök ring och boka tid.

Telefon

0520-47 29 00 för ärende som gäller församlings/pastorsexpedition t ex bokningar av dop, vigslar etc

0520-47 30 00 för ärende som gäller kyrkogårdsexpedition.

Fakturaadress

trollhattans.faktura@svenskakyrkan.se
Trollhättans pastorat
461 26 TROLLHÄTTAN

Lediga tjänster
Det sökes på följande mailadress: Trollhättans pastorat märk ansökan med den tjänst du söker.

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser:

Götalundens kyrka, Idrottsvägen 15 b, Trollhättan

Lextorpskyrkan, Lantmannavägen 155, Trollhättan

Skogshöjdens kyrka, Torngatan 67, Trollhättan

Trollhättans kyrka, Kyrkbrovägen 1, Trollhättan

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har 6,1 miljoner medlemmar. Tidigare medlemssiffror, siffror för verksamheterna i församlingar och pastorat och annan statistik som rör Svenska kyrkan samlar vi på statistiksidorna.

Mer statistik om Svenska kyrkan