Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon: +46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan Webbplats

Svenska kyrkan Trollhättan

lördag 8 oktober kl 10-14 Kyrkans hus Drottninggatan 42, Trollhättan
Servering - Lotteri - Information
11.30 ”Volontär på Cypern” Börje Johnsson berättar.
12.30 Sång och musik Christina Höglund ochKerstin Uppenberg

Basar till förmån för Svenska kyrkan i Utlandet

lördag 8 oktober kl 10-14 Kyrkans hus Drottninggatan 42, Trollhättan Servering - Lotteri - Information 11.30 ”Volontär på Cypern” Börje Johnsson berättar. 12.30 Sång och musik Christina Höglund ochKerstin Uppenberg

Lextorpskyrkan lördag 8 oktober

Drop in dop

Lextorpskyrkan lördag 8 oktober

Varje vecka döps mer än ett tusental barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan. Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Man kan döpas som barn eller vuxen. Dop sker i samband med gudstjänst eller på annan tid som överenskommes med präst.

Dop

Du som börjar årskurs 8 under hösten får en inbjudan till konfirmation  innan sommaren. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Konfirmation

Du som börjar årskurs 8 under hösten får en inbjudan till konfirmation innan sommaren. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Bröllop

Ideellt uppdrag i Lextorpkyrkan

Laga mat och träna svenska i Lextorpskyrkan, Trollhättan. Vi söker personer som tillsammans med människor från olika delar av världen under trivsamma former vill hjälpa till med soppkokning, dukning och servering. Du gör en insats genom att människor får chans att träna svenska språket i en miljö där vi samtidigt arbetar praktiskt tillsammans.

Kontaktperson:  Eva Lundell tel. 0520-47 29 40

Svenska kyrkan expedition

Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.

Trollhättans församling
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Expeditionen är öppen

måndag 9-12
tisdag-torsdag 9-12, 13-15
fredag 9-12.

20 juni -12 augusti vardagar 9-12

Telefon

0520-47 29 00 för ärende som gäller församlings/pastorexpedetion t ex bokningar av dop, vigslar etc

0520-47 30 00 för ärende som gäller kyrkogårdsexpedition.

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser: