Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan i Trollhättan består av ett pastorat där tre församlingar ingår – Trollhättan, Götalunden och Lextorp. Trollhättans pastorat är ett av Skara stift största pastorat.

I måndags besökte sjukhusprästen Birgitta Edvinsson och diakonen Mia Zetterlund P4 Väst och berättade om hur man möter barn i sorg

Så möter man barn i sorg

I augusti 1994 greps diplomatdottern Karolina Johnsson i tullen på Bankoks flygplats. I en resväska som Karolina bar åt en annan person, hittade tullen heroin och hon dömdes till 50 år i Thailändskt fängelse för narkotikabrott. Nu är hon frigiven och tillbaka i Sverige. Torsdag den 14 november kl 19.00 Götalundens kyrka föreläser hon om självkänsla, egenmakt och självförtroende. 18.00 är det mässa i kyrkan. Välkommen!

Fånge i Thailand

Välkomna på tacobuffé, gemenskap, och andakt!

Tacokvällar i Götalunden

Välkomna på tacobuffé, gemenskap, och andakt!

För sjätte året i rad ger biskop Åke Bonnier ut ett brev till församlingarna i Skara stift. Denna gång handlar det om Ordet, det vill säga Bibeln.

Biskopen skriver brev om Ordet

Suomeksi/ på finska

Kirkon suomenkielinen toiminta tapahtuu Lextorpin kirkolla, Lantmannav. 155. Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 14. Suomenkielinen henkilökunta/Där finns finskspråkig personal. Minna Hellström, diakoni/diakon, tfn 0520-47 29 43, Riki Kuivalainen, pappi/ präst, tfn 0520-47 29 67 Kimmo Tuomaala, muusikko/musiker tfn 0520-47 29 52.

Sjukhuskyrkan

Vi finns för dig! Ett samtal, någon som lyssnar eller bara en annan människas närvaro kan göra livet lite lättare. Sjukhuskyrkan finns till för alla som besöker och vistas på Näl, patienter, närstående och personal. Vi arbetar med själavård, krisstöd, gudstjänster samt leder reflektionsgrupper och utbildningar för personal.

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos.
Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll
inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016,  kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut december 2019.

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans pastorat. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori medborgartidningar. Nästa nummer delas ut december 2019.

Podradio - Närradio

Stanna upp ett tag och sätt dig skönt och lyssna till Himlen har landat - en pod från Svenska kyrkan i Trollhättan. Med den vill vi ge en bild av det som händer mellan himmel och jord samt sänka tröskeln till kyrkans värld. Här finns också program för Radio Trollhättan 90,6 MHz vår närradio med program från kyrkorna i Trollhättan.