Svenska kyrkan Trollhättan

Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon: +46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan Webbplats

Svenska kyrkan Trollhättan

Varje vecka döps mer än ett tusental barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan. Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Man kan döpas som barn eller vuxen. Dop sker i samband med gudstjänst eller på annan tid som överenskommes med präst.

Dop

Du som börjar årskurs 8 får en inbjudan till konfirmation. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Konfirmation

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Bröllop

Svenska kyrkan expedition

Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.

Trollhättans församling
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Expeditionen är öppen

måndag 9-12
tisdag-torsdag 9-12, 13-15
fredag 9-12.

20 juni -12 augusti vardagar 9-12

0520-47 29 00, 0520-47 30 00

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser: