Svenska kyrkan Trollhättan

Helena Cervin, sång, Karin Knutson, cello, Berit Larsson, tangentinstrument, präst: Elisabet Öman Skogshöjdens kyrka Söndag 27 januari kl 18

Klassiska pärlor med Trio Fresco

Lextorpskyrkan fredag 1 februari kl 17.00.
Tradjazzbandet HalleluJazz från Borås.

After Work

Lextorpskyrkan fredag 1 februari kl 17.00. Tradjazzbandet HalleluJazz från Borås.

Verksamheten Trädet i Kyrkans hus, Drottninggatan 42 vill vara en varm hemmiljö i vardagen. Vårterminen 2019 startar 15 januari. Verksamheten är öppen tisdag-torsdag under terminerna med sommar- och juluppehåll. Här får vi möjlighet att mötas och få nya vänner. Vi får dela med oss av tankar och kunskaper och även lära oss något nytt.

Verksamheten Trädet - grupper och cirklar i Kyrkans hus

31 januari Kl 17-19.
Kanske kommer du direkt från jobbet, fritids eller förskolan. Då är det gott att veta att Messy church  börjar med drop-in-fika. Tema: Jesus stillar stormen. Därefter blir det pyssel och sång på dagens tema.  Det vi pysslat och sångerna vi sjungit använder vi därefter i en kort, enkel gudstjänst. Sedan avslutar vi kvällen med lagad mat.
Ingen anmälan och allt är gratis, det är bara att komma!

Messy Church Götalundens kyrka

31 januari Kl 17-19. Kanske kommer du direkt från jobbet, fritids eller förskolan. Då är det gott att veta att Messy church börjar med drop-in-fika. Tema: Jesus stillar stormen. Därefter blir det pyssel och sång på dagens tema. Det vi pysslat och sångerna vi sjungit använder vi därefter i en kort, enkel gudstjänst. Sedan avslutar vi kvällen med lagad mat. Ingen anmälan och allt är gratis, det är bara att komma!

Simon Sorgenfri, docent, lektor vid institutionen för historia och samhällsstudier, Södertörns högskola, föreläser utifrån sin nya bok. Islam i Sverige - de första 1300 åren med tonvikt på hur islam praktiseras i dagens Sverige. Onsdag 13 februari kl 19.00 F123, Högsakolan Väst. Ett samarrangemang mellan Svenska kyrkan Trollhättan Universitetskyrkan, Sensus och Högskolan Väst.

Islam i Sverige

Hennes blick är fortfarande fast i hans. Och hon växer fortfarande, hennes rygg blir allt rakare, hennes hållning allt fastare. Hon okrymper. Något har hänt, men vad? Hon är som en krigardrottning, på väg ut i strid. Som en ängel med ett uppdrag.

Tankar inför helgen

På bönewebben kan du tända ljus och be en bön. Dela en önskan eller be en bön för ditt 2019.

Be en bön för 2019

Nätverket "Framtiden bor hos oss" samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och -kulturella stadsdelar. Där är Svenska kyrkan i Trollhättan med genom sitt arbete i Lextorps församling. Hos oss tar det nya samhället och den nya kyrkan form. Klicka här så kan du läsa mer om arbetet samt om den nya boken som kom för ett tag sedan.

Framtiden bor hos oss

Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför finns Svenska kyrkan också internationellt där vi verkar under namnet Svenska kyrkans internationella arbete. Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) vänder sig till dig som är ute och resor eller bor utlands och vill ha någon att prata med på sitt eget språk

Internationellt arbete

Svenska kyrkans expedition

Måndag - fredag 9-12. För personligt besök ring och boka tid.

Besöksadress

Expeditionen för församlingsverksamheten finns i Kyrkans hus, Drottninggatan 42 i Trollhättan.
Expeditionen för begravningsverksamheten finns på Håjums begravningsplats, Gärdhemsvägen 35, Trollhättan.

Epost: trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se
Postadress: Box 161, 461 24 Trollhättan

Telefon

0520-47 29 00 för ärenden som gäller församlingsverksamheten t ex bokningar av dop, vigslar etc.

0520-47 30 00 för ärenden som gäller begravningsverksamheten, gravskötsel och begravningsbokning.

Fakturaadress

Vi byter fakturaleverantör i slutet av januari kommer den att finnas här. Frågor: Kontakta Lena Nygren 0520-47 29 83 eller epost: lena.nygren@svenskakyrkan.se

Lediga tjänster
Det sökes på följande mailadress: trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se märk ansökan med den tjänst du söker.

Expeditionen för utlämning av urnor sker på Krematoriefastigheten, Håjums begravningsplats, 0520-47 30 07.

Välkommen!

Kyrkornas adresser:

Götalundens kyrka, Idrottsvägen 15 b, Trollhättan

Lextorpskyrkan, Lantmannavägen 155, Trollhättan

Skogshöjdens kyrka, Torngatan 67, Trollhättan

Trollhättans kyrka, Kyrkbrovägen 1, Trollhättan

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har 6,1 miljoner medlemmar. Tidigare medlemssiffror, siffror för verksamheterna i församlingar och pastorat och annan statistik som rör Svenska kyrkan samlar vi på statistiksidorna.

Mer statistik om Svenska kyrkan