Välkommen till Brittas Salong, med livet i fokus

Inspirerande föreläsningar och mänskliga möten

Välkommen till Brittas Salong, där vi tillsammans med inspirerande föreläsare
får nya perspektiv på livet och vardagen. Brittas Salong, som arrangeras av Svenska Kyrkan i Trollhättan och finansieras av Britta Lundqvists Stiftelse,
är en mötesplats där det alltid finns trevliga människor och spännande föreläsare, som gjort olika resor i livet.

Brittas Salong startar med Afternoon Tea, bestående av en uppsjö av godsaker, innan våra namnkunniga föreläsare intar scenen.

Evenemanget riktar sig till dig över 60 år som har lämnat yrkeslivet bakom dig.
Känn dig varmt välkommen och vänta inte med att boka.
Antalet platser i Brittas Salong är begränsat.

Brittas salong den 9 mars med Pär Johansson är nu fullbokat!

Programmet premiärvåren 2023

Brittas Salong med Mattias Klum
Torsdag 2 februari, kl 15.00-17.00 - FULLBOKAD!

Restaurang Nova Mat och möten
Åkerssjövägen 10, Trollhättan
Föreläsare: Mattias Klum, Fotograf
Biljettpris: 75 kr inkl Afternoon Tea


Mattias Klum är en internationellt erkänd fotograf, filmare och föreläsare som efter att ha tillbringat 30 år i unika miljöer och ekosystem runt om i världen beskriver kopplingen mellan människa och natur på ett sätt som få kan. Genombrottet som fotograf kom 1997 då hans naturbilder publicerades i National Geographic Magazine för första gången. Som 23-åring var han då en av de yngsta fotografer som publicerats där. Utöver fotograferingen har han både filmat och regisserat. Mattias bilder talar för sig själva, men tillsammans med hans unika berättarteknik når bilderna en helt ny nivå som bara kan upplevas på plats under hans föreläsningar. 

Brittas Salong med Pär Johansson 
Torsdag 9 mars, kl 15:00-17:00 - FULLBOKAD!

Restaurang Nova Mat och möten
Åkerssjövägen 10, Trollhättan
Föreläsare: Pär Johansson, Glada Hudik-teatern
Biljettspris: 75 kr inkl Afternoon Tea


Trots ett massivt motstånd startade Pär Johansson Glada Hudik-teatern, där utvecklingsstörda och normalstörda agerar sida vid sida. Teatergruppen har gjort stor succé med utsålda turnéer i Sverige, långfilmer och framträdanden i New York. Fast det kanske viktigaste av allt är att Pär och hans teatergäng fått oss att tänka på fördomar, vilka mänskliga egenskaper vi lägger vikt på och vad det egentligen betyder att vara en fungerande individ och medmänniska. Vi vågar utlova en föreläsning som verkligen berör på djupet. Pär har hyllats för sitt arbete med att skapa ett öppnare samhälle och bland annat fått ta emot Kungens medalj, Astrid Lindgrens Världs Pris och utsetts till Årets Eldsjäl vid Svenska hjältar-galan. Han har sommarpratat i P1 och gästat såväl Skavlan som Allsång på skansen. 

Brittas Salong med Anna Bennich
Torsdag 20 april 15:00-17:00 - ANMÄLAN ÖPPNAR 10 MARS

Restaurang Nova Mat och möten
Åkerssjövägen 10, Trollhättan
Föreläsare: Anna Bennich, Leg psykolog och författare 
Biljettpris: 75 kr inkl Afternoon Tea

Anna Bennich har lång erfarenhet av att möta människor som drabbats av stress, ångest och ensamhet, men hon jobbar också med relationer, ledarskap och livsstilsfrågor. Hon har bland annat skrivit de uppmärksammade böckerna ”Sjukt stressad – en liten handbok i att hantera stress i vardagen” och ”Att vinna över ensamheten”. Utöver att hon är återkommande expert i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon och P1:s Kropp & Själ är hon också skribent i Dagens Nyheters Insidan, tidskriften MåBra och flera andra sammanhang. På ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver Anna psykologisk kunskap så att alla förstår. Hon hamnade också på magasinet Resumés lista över Årets Superkommunikatörer i Sverige 2019.