Närbild på en elektrisk adventsljusstake som lyser i ett fönster.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Skärstad-Ölmstad församling

Välkommen till våra gudstjänster och vår verksamhet. Vi vill vara en plats där människor får växa i sin tro, utifrån sina egna förutsättningar och där kärlek och respekt finns. Församlingen har bl.a. fyra kyrkor, två kyrkogårdar och lägergården Tossehall. Vi befinner oss på landsbygden mellan Huskvarna och Gränna. Svenska kyrkan har ca 3400 tillhöriga och 5400 boende i området.

JP annonsering under annonsguiden

Församlingens JP annonser hittar man nu under annonsguiden i JP. Här på hemsidan hittar man samma info på vårt nyhetsbrev.

Ett barn målar en trähäst med vit målarfärg.

Verksamhetsstarter v.36

Många barn, musik och vuxengrupper finns i vår församling. Välkomna att delta! Flera sidor bl.a. barnverksamheten är uppdaterad v.44. Missa inte käpphästtemat på onsdagsklubben om du går i åk1-2.

Advents och jultid 2022

Utskriftsbar julaffisch samt biskop Fredriks text om julen. Gott nytt kyrkoår!

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Lunchgemenskap hösten 2022

Tisdagar kl. 12.00 - 14.00. Mat serveras kl. 12.00-13.30.

Kollekter - Swisha gärna en gåva

Församlingens kollektnr: 1235935903

Kyrkklassikern

Biskop Fredrik utmanar oss att göra kyrkklassikern på ett år.

Kriget i Ukraina - för oss som vill hjälpa

Låt oss vara med och bidra genom ACT, Svenska kyrkan

Konfirmation

Nya kompisar, skratt och livets stora frågor - ta chansen att få minne för livet! Vi välkomnar nu ungdomar födda 2008.

Pilgrim Skärstad-Ölmstad

Aktivering av både kropp och själ. Natur-kultur-historia intresse. Träffa nya människor och upptäcka nya platser. Det finns många anledningar att pilgrimsvandra. Nu är höstens vandringar uppdaterade. Se affisch nedan. Välkomna!

En äldre man har precis kastat ett bouleklot på banan.

Gubbagruppen Gubbaröran

Gubbröran träffas vid Landsjökyrkan på måndagar kl.10. Promenader, utflykter med guidning och fika. Ibland är det andra starttider, se schemat. Tillbaka vid lunchtid. Ny ledare från hösten 2022 är Lena Sörensen. Är ni intresserad och har frågor ring mobil: 0725-864448.

Välkommen till träffpunkten för seniorer

Skärstad/Kaxholmen hösten 2022

En kvinna läser ur Bibeln.

Gudstjänstskola för vuxna!

Lillkyrkan, Skärstad kyrka. Den består av 4 klipp. Del 1 Intro av gudstjänsten och förklaringar av mässans olika delar. Del 2 Bön och predikan Del 3 Nattvarden Del 4 Gudstjänstens färger och dess betydelse. Plus om stolan.

Frågetemavandringar vid våra högtider

Här läggs det upp korta vandringar med frågor/aktiviteter/tävlingar som är kopplade till våra högtider. Just nu har vi ingen aktuell frågetemavandring.

Digitalt arkiv

Samlingssida för vårt digitala arkiv. Kyrkoblad, advents- och faste kalender. Gudstjänstskola.

Regnbågsnyckeln

Varje människa är unik - ingen är den andra lik!

Kyrkobladet Skärstad-Ölmstad församling

Vad är du nyfiken på att läsa om i kyrkobladet? Här finns det att läsa digitalt.

vi är regnbågscertifierade

Vi samarbetar med sensus