Kontakt

Säterbygdens församling Besöksadress: Corianders allé 2, 78330 SÄTER Telefon: +46(225)488900 E-post till Säterbygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gemenskap genom hela livet!

Upplev kyrkorummet i tystnad och i ditt eget sällskap.
Lördag 25 november kl.13.00 – 17.00 i Säters kyrka.
Inleds med kort meditation och avslutas med andakt.
Kostnadsfritt. Fika ingår.
Ingen anmälan, men kom i tid då kyrkporten kommer att stängas efter kl 13.00.
Ingrid Weilguni Larsson.

Miniretreat

Upplev kyrkorummet i tystnad och i ditt eget sällskap. Lördag 25 november kl.13.00 – 17.00 i Säters kyrka. Inleds med kort meditation och avslutas med andakt. Kostnadsfritt. Fika ingår. Ingen anmälan, men kom i tid då kyrkporten kommer att stängas efter kl 13.00. Ingrid Weilguni Larsson.

Föreläsning med Maria Estling Vannestål
Tisdag 28 november.
Om att leva klämd mellan yrkesliv, barn, gamla föräldrar och många ”måsten”.
Gustafs församlingshem
kl. 17.30.
Signering och försäljning
av bl.a. Marias debutroman ”Lex Katarina”, efter
föreläsningen.
Föreläsningen är kostnadsfri.

Leva i sandwichgenerationen

Föreläsning med Maria Estling Vannestål Tisdag 28 november. Om att leva klämd mellan yrkesliv, barn, gamla föräldrar och många ”måsten”. Gustafs församlingshem kl. 17.30. Signering och försäljning av bl.a. Marias debutroman ”Lex Katarina”, efter föreläsningen. Föreläsningen är kostnadsfri.

Fredag 1 december kl.18 – 20 i Coriandergården
Trubadur & Musikquiz
Alkoholfri öl & vin i vår 10-kronorsbar
Vi bjuder på Snacks & och snittar

Församlingspub

Fredag 1 december kl.18 – 20 i Coriandergården Trubadur & Musikquiz Alkoholfri öl & vin i vår 10-kronorsbar Vi bjuder på Snacks & och snittar

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Medlemskap i Svenska kyrkan

Diakoni betyder "tjänst" och innebär omsorg om människan i livets olika situationer. Diakoni kan beskrivas som kristen tro omsatt i handling.

Diakoni och väntjänst

Om säterbygdens församling

Snabbfakta

Säterbygdens församling ingår i Västerås stift och Tuna kontrakt.
Vi har 4 kyrkor, 3 församlingshem och 2 kapell.
Församlingen bildades 2010 och består utav de forna församlingarna Säter, Gustafs, Stora Skedvi och Silvberg.

Nedladdningsbara filer

Församlingsinstruktionen (PDF)