Kyrkor och församlingshem

I Säterbygdens församling har vi fyra kyrkor, två kapell och tre församlingshem, här kan du läsa mer om dem!

Säters kyrka

Den nuvarande kyrkan började byggas 1778, men helt klar blev den inte förrän ett 20-tal år senare med det tresidiga koret i öster. Flera renoveringar har skett sedan dess.

Gustafs kyrka

Gustafs kyrka invigdes andra söndagen i advent, den 4 december 1768. 600 män från bygden bildade häck utanför kyrkan. I processionen gick biskop Lars Bentzelstierna, sex prostar, övriga präster, valthorns- och trumpetblåsare samt herremän från Stora Tuna och bygden iförda vackra kläder och pudrade peruker.

Stora Skedvi kyrka

Kyrkan används för gudstjänster och högmässor varje söndag. Då församlingens gudstjänster är sammanlysta, håller EFS gudstjänst i kyrkan. Populära gudstjänster brukar också hållas i det fria, på Bispbergs klack, vid Skålbo och på Gussarvshyttans såg.

Silvbergs kyrka

En kyrka för hela Silvbergs fjärding i Stora Tuna socken började byggas år 1834 vid Grängshammar, som med sitt järnbruk då var den största tätorten. Kyrkan fick en originell utformning så till vida att den är åttakantig med ett litet torn centralt placerad på kyrktaket. En förebild anses Skeppsholmskyrkan i Stockholm från 1823 vara.

Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du hitta till våra kyrkor, kapell och församlingshem med hjälp av mobilen. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Församlingshem

Vi har tre församlingshem att hyra ut vid exempelvis dopkaffe,
minnesstunder och annat!

För mer information kontakta församlingsexpeditionen, kontaktinfo finns längst ner på sidan.

Hitta till våra kyrkor, kapell och församlingshem

I min faders hus finns många rum.

Johannesevangeliet 14:2

ÖPPETTIDER för Säterbygdens EXPEDITION och Kyrkor

Avvikande öppettider på församlingsexpedetion samt telefon under juli och augusti.

Expedetionens telefontider:
måndag-torsdag 13.00-15.00

Församlingsexpeditionens öppettider:
tisdag-torsdag 13.00-15.00
1-14 august håller expeditionen stängt för besök.

Ordinarie öppettider:

Expeditionens telefontider:

Måndag, tisdag och torsdag 9.00 – 15.00
(Lunch 12.00 - 13.00)
Onsdag 13.00  – 15.00.

Telefonnummer 0225- 29 16 00
eller 0225-29 16 01.

Församlingsexpeditionens öppettider i Säter:
Tisdag och torsdag: 09.00 – 15.00
(Lunch 12.00 - 13.00)
Onsdag: 13.00 – 15.00
Måndag och fredag: Stängt

Kyrkornas öppettider:

Kyrkorna i Gustafs, Stora Skedvi och Säter  är öppna för besök Onsdag – fredag kl 09.00 – 15.00. Silvbergs kyrka har varierande öppettider.
Vänligen kontakta församlingsexpeditionen för info.

Vid brådskande ärenden var vänlig kontakta

Kyrkoherde Susanne Brännhammar via sms 076-698 16 14 eller
mail susanne.brannhammar@svenskakyrkan.se