Foto: Kristofer Sjögren

Att konfirmera sig är inte som du tror​!

Vi hälsar dig välkommen till en tid fylld av nya spännande erfarenheter! Under konfirmandtiden talar vi om stort och smått i livet såsom t.ex. tro, livet och döden, etik och moral, förväntningar på vuxenlivet och massa annat.
Vi åker även på studiebesök och läger.

Att konfirmera sig är inte bara att uppnå en viss ålder. Inte att klara av vissa angivna prov i livet, t.ex. examen, körkort eller flytten hemifrån. Det är att kunna ta ansvar, både för sig själv och andra. Det innebär att själv hantera de svåra frågor i livet och att själv ta ansvar för sina värderingar. Med andra ord, du är inte vuxen förrän du själv hanterar frågor om rätt och fel, döden livet, skam, skuld, svek, sexualitet och droger.

Du behöver självklart inte vara färdig med frågorna men du måste våga ta i dem.

Under konfirmationstiden får du tillsammans med vuxna och andra ungdomar möjlighet att bearbeta dem. Du får också fundera på vad det är att tro. För alla människor tror på något! Vi ger dig möjlighet att fundera över vad kristen tro kan ge dig! Det handlar om konfirmation för dig som börjar åk. 8 till hösten.

Upplägget för konfirmationsläsning 21-22 är under planering. Men vi kommer troligtvis att börja runt första advent med konfirmation i början på sommaren.

Sista anmälan 12 november.
Anmäl dig här!

Att konfirmera sig är jättekul!

över 25 000 ungdomar varje år kan inte ha fel

Elias Thunell Engvall