Foto: Martin Reftel & Jessica Reftel Evans

Ryssby-Åby pastorat

Välkommen till församlingarna Ryssby och Åby. Våra kyrkor och församlingshem ligger i Rockneby och Läckeby, norr om Kalmar.

Församlingsliv

Våra Gudstjänsttider

I vanliga fall firas högmässa kl. 10:00 i ena kyrkan och familjegudstjänst kl. 16.00 i den andra varje söndag, men i pandemitid firas gudstjänst varje söndag kl. 10, varannan vecka i Ryssby kyrka i Rockneby, varannan vecka i Åby kyrka i Läckeby.

När det inte är pandemitid så växlar söndagstiderna mellan kyrkorna och det som firas oftast är högmässa, alltså en gudstjänst där nattvard firas eller en lite enklare gudstjänst som passar alla, stora som små. Ibland firas familjemässa, alltså en enklare gudstjänst för alla åldrar med nattvard.

Tisdagar: Kl. 18.30 Veckomässa i Åby kyrka Inställd i pandemitid

Tredje torsdagen i månaden: Stillhet & ro kl. 19.00 i Ryssby kyrka

Se vår kalender för få att veta mer!

Kyrkskjuts Ryssby
Hämtning till söndagens gudstjänster i Ryssby beställes på
070-602 45 90 senast fredag före klockan 12.00

Kyrkskjuts Åby: Kostnad för färdtjänst ersättes genom kontakt med pastorsexpeditionen. 0480-382 00

Våra doptider

Vi erbjuder dop på söndagar i samband med mässa eller gudstjänst. På vissa lördagar och söndagar finns också möjlighet till mer familjära dopgudstjänster. Det finns också möjlighet att använda våra församlingshem för dopfest och det går att låna dopklänning om det skulle behövas.

För bokning och frågor kontakta oss på mail eller ring 0480-382 08.

Vill du bli medlem?

Det är enkelt. Följ bara den här länken.