Kristen tro

Fira gudstjänst

På söndag är temat "Goda förvaltare" och det firas friluftsgudstjänst kl. 11på Ryssby Skans och kvällmässa kl. 18 i Åby kyrka, Torbjörn Stille leder båda gudstjänsterna. Välkommen till kyrkan!

Att fasta.

Vad innebär det egentligen att fasta? Att avstå från mat eller byta fast föda till flytande tänker kanske de flesta, men det finns en annan dimension i att fasta.

Stillhet & ro

Stilla andakt sista torsdagen i månaden i Ryssby kyrka.

Andakter på Träffpunkter och äldreboenden

Vi träffas regelbundet till andakter på de boende och Träffpunkter som finns i området.

Sockenbud

Vill du ta emot nattvarden?

Detalj av ett krucifix som hänger på en vägg.

Vi läser Markus evangelium tillsammans

Följ med oss läs och studera bibeln.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Robin hade som vanlig slagit sig ner i soffan hos den gamla kvinnan. Astrid hette hon. De hade kommit nära varandra sedan den dag hon första gången bjöd in honom på kaffe. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

Predikningar

Här samlar vi predikningar som hållits i pastoratets kyrkor.

En bebis i famnen på en vuxen och bebisens storasyskon som tittar ner i dopfunten medan vattnet hälls i.

Dop

Dopet är en fest. Vi firar att den som döps – liten eller stor – blir en del i Guds stora familj.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?