Överkalix församling

Kontakt

Överkalix församling Besöksadress: Södrakyrkogatan 9, 95631 Överkalix Postadress: Södra Kyrkogatan 9, 95631 ÖVERKALIX Telefon: +46(926)79660 E-post till Överkalix församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Överkalix församling

Överkalix är en till folkmängden liten församling i hjärtat av landskapet Norrbotten i Luleå stift. Här kan man bla njuta av utsikten från Brännaberget som vittnar om vår gudomlige skapares underbara förmåga och kärleksfulla vilja. Här är gudagott att vara!

Trots de sköna och goda livsbetingelserna som vi fått av vår Herre och forna generationers möda och enträgna böner så är allt inte frid och fröjd. Även om församlingsborna uppvisa ett sällsynt trivsamt och fromt sinnelag så faller vi människor även i vår bygd då och då för frestelser och drabbas av fiendemaktens listiga snaror. Inte ens på Brännabergets ljuvliga och himmelskt behagliga höjder, mitt i all glädje och gemenskap, har människor helt kunnat undvika att snubbla till på livets stig. I detta sammanhang försöker vi göra Jesus känd, trodd och älskad. Vi förkunnar syndaförlåtelsens underbara evangelium om bot och bättring. Att berätta om Jesu försoningsoffer som riktar sig till varje syndare är inget tungt arbete. Det är en nåd att aktualisera att det finns en frälsare som dött för oss alla, för var och en, för att vi ska vinna evigt liv.

Även i vår del av världen så händer det ganska ofta att kyrkan inte är fullsatt på söndagarna. Men varje sön- och helgdag samlas vi i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn, i centralorten Bränna och ofta i någon annan del av församlingen. Vi har en kyrka även i Lansjärv och ett kapell i Jockfall där vi regelbundet firar gudstjänster, men gudstjänster firas också i andra byar. Och de som samlas i Jesu namn för traditionen vidare. Forna generationers anletsdrag kan skådas i altartavlorna både i Bränna och i Lansjärv där konstnären använt anletsdragen på samtida församlingsbor som modeller. Inför vår Herre och dessa vackra altartavlor så ber vi för alla människor i vår bygd. Det finns många orsaker till varför man inte kommer till kyrkan. Oavsett varför den ene eller den andre är någon annanstans under gudstjänsttid så vill vi i församlingen lova att vi ber för alla dessa människor. Jesus kom inte för att döma utan för att frälsa. Så käre läsare vem du än är, tänk på det- Vi ber för Dig!

Men kom gärna och dela vår gemenskap! Kom och stäm in i alla vackra psalmer, hör Guds ord och möt frälsaren i förkunnelse och nattvard! Och ta emot välsignelsen....Herren välsigne dig och bevare dig..