Svenska kyrkan i Österåker Besöksadress: Bergavägen 13, 18421 Åkersberga Postadress: Box 46, 18421 Åkersberga Telefon: +46(8)54084500 E-post till Svenska kyrkan i Österåker

Konfirmation

Kan jag alltid vara mig själv? Varför händer onda saker i världen? Hur ser min framtid ut? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vad är konfirmation egentligen?

Konfirmation handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Vi pratar om kärlek, relationer, vänskap, död, Gud, meningen med livet och mycket annat. Och om att testa att se på världen med ett par "kristna glasögon". Kanske upptäcker du något nytt, ett nytt sätt att se på dig själv och andra?

Varför ska jag bli konfirmand?

För att det är roligt! Konfirmationstiden är en upptäcktsresa som ger möjlighet att tillsammans med andra utforska sig själv, testa sina åsikter och värderingar. Konfirmation handlar mycket om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Du kommer få nya vänner och kanske även en ny syn på dig själv.

Praktiska frågor om konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand

Måste jag tro på gud?
Nej, det måste du inte. Konfirmationen är till för att du tillsammans med andra får utforska dina egna tankar om tro, om Gud, om livet och om dig själv.

Måste jag vara döpt?
Nej, inte för att delta i en grupp. Men vill du bli konfirmerad ska du vara döpt, det ordnar vi i så fall under konfirmandtiden.

Åker vi på läger?
Inte alltid. Det beror på vilken grupp du väljer. Det finns alternativ där vi har hemmaläger på dagtid. Hur många dagar lägret är på beror på vilken grupp du väljer.

Kostar det något?
Nej det kostar ingenting.

Vad förväntas av mig?

•Du är med på de träffar som din grupp har.

•Du går på ett bestämt antal gudstjänster.

•Du är med på det läger som ordnas för din grupp.

Camilla  Segerlund

Camilla Segerlund