10 anledningar till att bli konfirmand

Funderar du på om konfirmation är något för dig? Här kommer 10 bra anledningar till att bli konfirmand, utvalda av våra ungdomsledare.

Du får nya kompisar

… eller lär känna dem du redan tror att du känner på ett nytt sätt. I en konfirmandgrupp får du vara i ett helt nytt sammanhang, med många nya kompisar, i en gemenskap där alla är viktiga. Du får vara precis den du är. I en konfirmandgrupp behöver ingen vara utanför.

Pandor som kramas.

Tid att fundera

Kärleken? Vänskap? Svek? Förlåtelse? Gud? Jesus? Tro?  Döden? Och vad är egentligen meningen med livet?

I konfirmandgruppen pratar och funderar vi tillsammans kring frågor som man inte pratar om så ofta på andra ställen. Det handlar om liv och död, glädje och sorg, kärlek, rädsla och ensamhet. Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken.

Jim från The Office utropar "What's going on"

Vi ställer inga krav

Krav, prestationsångest och press. I skolan, hemma och med kompisar. Men inte i kyrkan! Som konfirmand får du komma som du är, med din nyfikenhet och dina funderingar. Tillsammans utforskar vi livets stora frågor, utan betyg, hets eller stress.

Timon, Pumba och Simba sjunger Hakuna matata

Du får lära dig mer om vad kristen tro är

Kanske döptes du som liten. Kanske ville dina föräldrar att du skulle bestämma själv om du vill bli döpt. Konfirmandtiden är en möjlighet att ta reda på vad det betyder att vara döpt – att vara kristen. 

Vad är det som gör att människor runt hela jorden vill kalla sig kristna, troende, fira gudstjänst, be och läsa bibeln? På vilket sätt är Sverige ett kristet land? Med kunskap om det bli du mer allmänbildad och kan också bättre förstå andra människor och omvärlden.

Familjen Simpson åker till kyrkan.

Läger, fika, lekar och andakt

Att vara konfirmand innebär ofta att åka på läger, antingen under en längre period eller kortare. Det är oftast väldigt roligt. Galna lekar, mysiga kvällsfikan och fina andakter tillsammans är ett par ingredienser som gör lägren unika och oförglömliga. Många som varit på läger tycker maten har varit det bästa. För dig som inte vill sova borta finns det såklart också alternativ.

Hobbiten Bilbo utropar "I'm going on an adventure"

Ledarna

I din konfirmationsgrupp kommer du att träffa flera ledare. Både vuxna ledare och ungdomsledare som bara är något år äldre än du och nyss konfirmerade själva. Alla ledare är där för din skull och för att de vill att du ska få en rolig och givande tid.

Sutter i The Spectacular now säger "You're awesome, enjoy being who you are"

Du får vara med om något som är annorlunda än skolan

Konfirmandtiden är något helt annat än skolan. Du får lära dig massor om kyrkan och kristen tro, men också mycket om vad det är att vara människa. Utan att bli betygsatt!

Will Smith säger "Imma chill"

Ta hand om dig själv

Tänk dig att få göra något för din egen skull, utan att vara självisk. Konfirmationstiden är en sådan möjlighet. Här finns utrymme för dig.

Minions ropar "yay"

Ett minne för livet

Konfirmandtiden blir ett minne för livet. Du lär känna nya människor, lär känna dig själv på ett nytt sätt och får möjlighet att prata om allt mellan himmel och jord. Varje år konfirmeras tusentals 15-åringar, och de allra flesta av dem tycker att det är både roligt och meningsfullt.

Glad animerad figur kramar något hon tycker om

… varför inte?

Det finns många skäl att komma med, men det största skälet är kanske ändå: varför inte? Du har inget att förlora. Välkommen!

Barack Obama säger "Why not"