Foto: Emma Dahlbäck

Grupper & anmälan

Nu är det dags för dig född 2006 att anmäla dig. Grupperna kommer att starta upp efter advent och samtliga läger är i Sverige, kostnadsfritt förstås.

Har du frågor kring grupper eller annat kring konfirmation, kontakta:

Camilla Segerlund, församlingspedagog och konfirmandkoordinator
Tel: 08-540 845 35 E-post: camilla.segerlund (a) svenskakyrkan.se

Sommargrupper 2020 - 2021

Följ med på sommarläger! Under en vecka delar vi dygnet-runt-liv tillsammans. Genom samtal, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro. Både Finnåker och Stjärnholm har fina badmöjligheter, grillplats och stora gräsytor. Vi bor i 2-4-bäddsrum och äter våra måltider i gårdens matsal. Men det finns även en sommargrupp med läger endast på hemmaplan.

FULLBOKAD! GRUPP 1 – Stjärnholm Express

Vår expressgrupp passar dig som har mycket att göra under terminerna och är sugen på att åka på sommarläger. Gruppen träffas en söndag i månaden under vårterminen. Efter lägret träffas vi på hemmaplan i Åkersberga några dagar för att tillsammans förbereda konfirmationsgudstjänsten.

Uppstart: advent 2020
När ses vi: en söndag i månaden under perioden januari - juni
Läger: 11 – 18 juni 2021 på stiftsgården Stjärnholm i Oxelösund
Hemmaläger: 21 – 23 juni i Åkersberga kyrka
Ledare: Ledare: Valentine Aderibole, präst och Kerstin Wessberg, församlingspedagog
Konfirmation: juni 2021

GRUPP 2 – Finnåker Express

Denna expressgrupp passar dig som har mycket att göra under terminerna och är sugen på att åka på sommarläger till Finnåker. Gruppen träffas en lördag i månaden under vårterminen. Efter lägret träffas vi på hemmaplan i Åkersberga några dagar för att tillsammans förbereda konfirmationsgudstjänsten.

Uppstart: advent 2020
När ses vi: en lördag i månaden under perioden januari – juni
Läger: 18 – 24 juni 2021 på Finnåkers lägergård i Bergslagen
Hemmaläger: 29 juni – 1 juli
Ledare: Maria Sverke, präst och Jonas Olsson, församlingsassistent
Konfirmation: juli 2021

GRUPP 3 – Kreativt SkapAnde i Vasagården

Detta är ett dagläger i Vasagården i Rydbo (utan övernattning) med inriktning på kreativitet och mindfulness. Vi inleder dagarna med yoga och erbjuder en miljö för kreativt skapande i en vilsam anda med bland annat bild, foto och lera. Givetvis fördjupar vi oss i kristen tro och tradition samt Bibelns berättelser. För mer information om lägret kontakta präst AnneLi Amilon anneli.amilon (a) svenskakyrkan.se eller telefon 073 773 00 44

Uppstart: 17 mars 2021
När ses vi: onsdag 5 maj i Åkersberga kyrkliga centrum. Träffar i Vasagården, Rydbo söndag 28 mars, söndag 18 april, söndag 30 maj
Hemmaläger: 6 -13 augusti, dagtid i Vasagården, Rydbo
Ledare: AnneLi Amilon, präst och Dörte Kind, församlingsassistent
Konfirmation: 15 augusti i Östra Ryds kyrka

Terminsgrupper 2020 - 2021

Våra terminsgrupper är jättebra alternativ för dig som kanske har fullt upp på sommarlovet eller föredrar att åka på lite kortare läger.

GRUPP 4 – Stjärnholm Musik

En grupp särskilt för dig som tycker om musik – både att sjunga, spela och lyssna. Musiken blandar vi med samtal och övningar om livet, kyrkan och kristen tro.
Vi träffas en lördag och söndag i månaden på hemmaplan, men åker också på två helgläger till Stjärnholm.

Uppstart: advent 2020
När ses vi: en helg i månaden under perioden januari – juni
Läger: 19 – 21 februari och 16 – 18 april på stiftsgården Stjärnholm i Oxelösund
Ledare: Mikael Thorngren, präst, Camilla Segerlund, församlingspedagog samt kyrkomusiker
Konfirmation: maj 2021

GRUPP 5 – Finnåker Påsk

Vi träffas en söndag i månaden under vårterminen. På påsklovet åker vi till Finnåker för några dagars läger tillsammans.

Uppstart: advent 2020
När ses vi: en söndag i månaden under perioden december - maj
Läger: 6 – 11 april på Finnåkers lägergård i Bergslagen
Ledare: Ledare: Johanna Gherman, präst och Linnéa Johannesson, församlingsassistent
Konfirmation: maj 2021

Med reservation för förändringar.

Inget som känns helt rätt?

Trivs du allra bäst när det finns tydliga rutiner och ett fast schema? Ha du alldeles för mycket att göra när du inte är i skolan men är sugen på konfirmation? Vill du inte sova borta? Mår du bäst i en lite mindre grupp? Hör av dig till oss så hittar vi det alternativet som passar dig bäst!

Intresseanmälan KONFIRMATION 2020/21. Sista anmälningsdag 1/11.

När du anmäler dig till verksamheten ovan kommer vi behandla de personuppgifter du lämnar för att kunna skapa grupper och skicka bekräftelse. Lagliga grunden för detta är berättigat intresse; eftersom du själv valt att lämna uppgifterna bedömer vi att du har ett intresse av behandlingen. Vi lagrar uppgifterna under den period som krävs för att kunna erbjuda ditt barn plats. När ditt barn påbörjat verksamheten i en grupp kommer vi be dig att underteckna ett avtal där vi bl.a. beskriver vår personuppgiftsbehandling att beskrivas och annat viktigt som du bör känna till. Detta gör vi för att du ska känna dig tryggare men också för att följa kraven i EU:s dataskyddsförordning GDPR. På Datainspektionens hemsida kan du läsa mer om dina rättigheter.