Grupper & anmälan

Nu är anmälan öppen för dig född 2005. Här kan du läsa om de olika grupperna, alla är kostnadsfria. Välkommen att anmäla dig!

Har du frågor kring grupperna eller annat kring konfirmation, kontakta:

Camilla Segerlund, församlingspedagog och konfirmandkoordinator
Tel: 08-540 845 35 E-post: camilla.segerlund (a) svenskakyrkan.se

Grupper 2019/20

Grupp 1 – TERMINSGRUPP MED HELGLÄGER PÅ STJÄRNHOLM

Under vår tid tillsammans lär vi känna varandra men också oss själva på ett nytt sätt. Du som är konfirmand får även möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, och vad kyrkan och tro kan ha med ditt liv att göra. Vi i terminsgruppen träffas regelbundet under terminerna.

Uppstart: december 2019
När ses vi: varannan torsdag under terminerna. Gudstjänstbesök på egen hand.
Läger: 14–16 februari samt 24–26 april på Stjärnholm.
Ledare: Gustav Frosteblad, präst och Camilla Segerlund, församlingspedagog
Konfirmation: maj 2020

Grupp 2 – Kraków påsk

Uppstart: oktober 2019
När ses vi: 2–3 gånger/månad, främst onsdagar och söndagar oktober–maj
Läger: Kraków under påsklovet
Ledare: Mikael Thorngren, präst, Camilla Segerlund, församlingspedagog och Ullakarin Westlin, diakon
Konfirmation: maj 2020

Grupp 3 – Kraków SOMMAR

Under konfirmationstiden får du följa med på en resa med fokus på människovärde. Vi besöker en av mänsklighetens mörkaste platser, förintelselägret i Auschwitz-Birkenau, men får också upptäcka hur vi tillsammans kan skapa en ljus framtid. Den här gruppen passar dig som kanske har lite mer att göra under veckorna, och föredrar att träffas på helgen

Uppstart: januari 2020
När ses vi: gruppen träffas en helg i månaden, lördag och söndag, utan övernattning.
Läger: resa till Kraków 12–16 juni 2020
Hemmaläger: 22–25 juni 2020
Ledare: Valentine Aderibole, präst och Kerstin Wessberg, församlingspedagog, Linnéa Johannesson, församlingsassistent
Konfirmation: juni 2020

GRUPP 4 –  FINNÅKER EXPRESS

Finnåker Express passar dig som har mycket att göra under terminerna och är sugen på att åka på sommarläger. Gruppen träffas en söndag i månaden under vårterminen. I början av sommarlovet åker vi till gården Finnåker i Bergslagen där det finns egen badbrygga, grillplats och mycket mer. Under en vecka delar vi dygnet-runt-liv tillsammans. Genom samtal, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro. Efter lägret träffas vi på hemmaplan i Åkersberga några dagar för att tillsammans förbereda konfirmationsgudstjänsten.

Uppstart: januari 2020
När ses vi: En söndag i månaden under vårterminen + gudstjänstbesök på egen hand.
Hemmaläger: 22–25 juni 2020
Läger: Finnåker 11–18 juni 2020
Ledare: Maria Sverke, präst och Jonas Olsson, församlingsassistent
Konfirmation: juni 2020

GRUPP 5 – FINNÅKER

Följ med på sommarläger! Den här gruppen passar dig som gärna träffas regelbundet under vårterminen och sen vill åka på läger till gården Finnåker i Bergslagen där vi har egen badbrygga, grillplats och mycket mer. Under en vecka delar vi dygnet-runt-liv tillsammans. Genom samtal, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro.

Uppstart: mars 2020
När ses vi: 2–3 gånger i månaden, främst onsdagar och söndagar under vårterminen.
Läger: Finnåker 3–10 augusti 2020
Ledare: AnneLi Amilon, präst samt församlingsassistent.
Konfirmation: augusti 2020

Med reservation för ändringar

Anmäl dig senast den 22 september.

Trivs du allra bäst när det finns tydliga rutiner och ett fast schema? Vill du inte sova borta? Mår du bäst i en lite mindre grupp? Hör av dig så hittar vi det alternativet som passar dig bäst.

Är du intresserad av konfirmationsgrupper i någon annan församling, kan du söka här>>

Anmälningsformulär 2019/20

Intresseanmälan KONFIRMATION 2019/20 Rangordna de tre alternativ som du helst vill vara med på. Grupperna är populära och de blir snabbt fulla. Vi har många konfirmander och kan därför inte lova dig ditt förstahandsval.

När du anmäler dig till verksamheten ovan kommer vi behandla de personuppgifter du lämnar för att kunna skapa grupper och skicka bekräftelse. Lagliga grunden för detta är berättigat intresse; eftersom du själv valt att lämna uppgifterna bedömer vi att du har ett intresse av behandlingen. Vi lagrar uppgifterna under den period som krävs för att kunna erbjuda ditt barn plats. När ditt barn påbörjat verksamheten i en grupp kommer vi be dig att underteckna ett avtal där vi bl.a. beskriver vår personuppgiftsbehandling att beskrivas och annat viktigt som du bör känna till. Detta gör vi för att du ska känna dig tryggare men också för att följa kraven i EU:s dataskyddsförordning GDPR. På Datainspektionens hemsida kan du läsa mer om dina rättigheter.