Grupper & anmälan

Nu är hög tid för dig född 2007 att anmäla dig till en konfirmationsgrupp! Sommarläger, terminsläger eller dagläger? Det finns något för alla.

Sommarläger

Följ med på sommarläger! Under en vecka delar vi dygnet-runt-liv. Genom samtal, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro. Både Finnåker i Bergslagen och Stjärnholm i Oxelösund har fina badmöjligheter, grillplats, eget kapell och stora gräsytor. Vi bor i 2–4-bäddsrum och äter våra måltider i gårdens matsal.

För dig som har väldigt mycket att göra under terminerna passar vår expressgrupp särskilt bra.

GRUPP 1 – STJÄRNHOLM SOMMAR – fullbokad!

GRUPP 2 – FINNÅKER EXPRESS – fullbokad!

Anmälan till konfirmationsgrupperna öppnar kl. 09.00 måndag den 27 september. Foto: Alex Giacomini

Terminsläger

Våra terminsgrupper är jättebra alternativ för dig som kanske har fullt upp på sommarlovet eller föredrar att åka på lite kortare läger. Grupperna träffas regelbundet under terminen. Genom samtal, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro.

GRUPP 3 – STJÄRNHOLM HELG – inställd

GRUPP 4 – FINNÅKER PÅSK – fullbokad!

Konfirmationen är en upptäcktsresa som omkring 30 000 ungdomar om året gör i Sverige. Foto: Magnus Aronson

Dagläger utan övernattning

Det här är en grupp med dagläger för dig som utvecklas genom din kreativitet och föredrar ett läger utan övernattningar. Lägret har inriktning på skapande och att öva på medveten närvaro. Vi lär oss att tänka i nya banor för att upptäcka nya vägar inom, och utom, oss. Vi inleder dagarna med yoga och övar oss i att vara ”här och nu”. Vi ses i Vasagården i Rydbo, miljön bjuder in till kreativt skapande i en vilsam anda med bland annat bildskapande, foto och drama. Givetvis fördjupar vi oss i kristen tro och tradition samt bibelns berättelser.

Den här gruppen är ett samarbete med Täby församling.

GRUPP 5 – KREATIVT SKAPANDE I VASAGÅRDEN RYDBO – få platser kvar

Uppstart: första advent 2021
När ses vi: enstaka förträffar under vårterminen
Läger: 31 juli–5 augusti och 7–12 augusti 2022 i Vasagården, Rydbo
Ledare: AnneLi Amilon – präst och Karin Segerström – pedagog
Konfirmation: 14 augusti 2022 i Östra Ryds kyrka

Med reservation för ändringar.

Vi pratar om kärlek, relationer, vänskap, död, Gud, meningen med livet och mycket annat. Foto: Magnus Aronson

Frågor och funderingar? Kontakta konfirmandsamordnare Camilla Segerlund på 08-540 845 35 eller camilla.segerlund@svenskakyrkan.se

För mer information om grupp 5 kontakta präst AnneLi Amilon anneli.amilon@svenskakyrkan.se eller telefon 073-773 00 44.

Nedan ska du rangordna de tre grupper som du helst vill ha.