Foto: Johan Nilsson

Svenska kyrkan, Märsta pastorat

Här hittar du fyra församlingar med historia. Med sju medeltida kyrkor, två moderna och ett kapell blickar vi mot framtiden. Hoppas att du hittar det du söker! Välkommen!

Problem med kalendern

Efter en uppdatering av det system som styr vad som visas på webben, digitala skärmar och i appen kyrkguiden är det problem med platsvisningen dvs att se vilken kyrka/lokal verksamheten äger rum. Problemsökning pågår.

Heligt rum – en bit av himlen

Fotouställning med bilder av Hans Hartman och Johan Nilsson. Valsta församlingshem, hösten 2023.

Ta kyrkbussen till kyrkogårdsandakten

Tisdag 26 september rullar kyrkbussen till Husby-Ärlinghundra kyrka. Där finns tid att sköta om gravarna och att delta i en andakt. Tidtabell och mer info här!

En bebis ligger på mage på golvet och leker med en traktor.

Öppen förskola

Kyrkans öppna förskola vill vara en lugn och trygg plats för de små barnen. Här kan de i sin egen takt upptäcka och utforska sin värld och människorna i den. Öppna förskolan är även en mötesplats för föräldrar.

Konfirmation - utforska tillsammans!

Vill du vara med om något alldeles speciellt, livsviktigt, något som är på riktigt? Vill du upptäcka något nytt, utvecklas och få tänka till? Vill du lära känna nya människor och göra en kul upplevelse? – Då ska du anmäla dig till konfirmation!

Second hand

I hyllorna finns allt från barnkläder till kaffeserviser! Vi tar gärna emot saker och kläder, men undanber oss böcker.

Självhjälpsgrupp för klimatet

Vi samtalar och hjälper oss själva från klimatångest till handling och hopp

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Nyhet: Boka dop direkt på webben

Nu kan du boka dop direkt på webben, närsomhelst på dyget! När den prelimniära bokningen är gjord tar pastoratets kansli kontakt med dopfamiljen på vanligt sätt.

Diakon sökes

Märsta pastorat kallar en diakon. Sista ansökningsdag: 22 oktober 2023.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från Märsta pastorat! Information, tips om arranengemang, gudstjänsttider – till din e-postbrevlåda, varje vecka. Anmäl dig här!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Vad söker du?

Svenska kyrkans flagga.

Kontakt

Välkommen att höra av dig eller göra ett besök på pastorsexpeditionen.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Soppluncher, mat och café

Varje vecka serverar kyrkan ca 180 portioner soppa runt om i våra olika församlingshem. Du kan också vara med och laga mat! Välkommen till bords!

två färglagda pappersänglar hålles upp

Barn och ungdom

Öppen förskola, JuMix, bokklubb, ungdomskvällar...

Musik och kultur

Barnteater eller orgelkonsert? Eller finna glädjen i att sjunga i kör? Kanske låna en bok? Eller lyssna till ett föredrag? Se en utställning eller skapa själv? Här hittar du information om musik- och kulturlivet i Märsta pastorat.

Vuxet växande

Möjligheter till lärande, fördjupning, funderingar och tankeutbyte.

Kyrkor och lokaler i pastoratet

Svenska kyrkan, Märsta pastorat, består av fyra församlingar med sammanlagt nio kyrkor och ett kapell. Alla kyrkor är unika på sitt sätt, oavsett om de är byggda på medeltiden eller i slutet av 1900-talet.

Gudstjänstliv året om

I Svenska kyrkan Märsta pastorat firas en rad gudstjänster varje vecka. Du hittar information om dem i kalendern på hemsidan, i gratisappen Kyrkguiden, på anslagstavlor och i e-nyhetsbrevet!

Kyrkan i ditt liv

Kyrkan finns alltid här för dig. I glädje och sorg. I vardag och fest. För enskildhet och gemenskap.

Kyrkan i samhället

Det finns alltid de som inte riktigt tar plats. De som inte har råd, inte kan språket eller bara är för gamla eller sjuka för att orka. Svenska kyrkan Märsta pastorat vill ge alla människor plats.

Suomenkielinen toiminta Valstassa / Verksamhet på finska

Suomenkielinen toiminta Valstassa (Verksamhet på finska i Valsta församling) Knuten on avoin toimintakeskus Valstan kirkon alakerrassa.

Prästgårdens catering

Vad vill du bjuda på?

Skepptuna prästgård

Välkommen till Skepptuna prästgård! Plats för läger, konferens, möten, kurser, retreater, högtidsdagar och familjemiddagar.