Svenska kyrkan, Märsta pastorat

Här hittar du fyra församlingar med historia. Med sju medeltida kyrkor, två moderna och ett kapell blickar vi mot framtiden. Hoppas att du hittar det du söker! Välkommen!

En handplockad blombukett står i en vas på ett bord.

Sommarkväll i Valsta 2024

Program- och musikkvällar i Valsta kyrka, onsdagar kl. 18, 12 juni – 14 augusti. Sommarcafé i Valsta församlingshem, tisdag-torsdag kl. 10–14 11 juni–15 augusti.

Jobba i Märsta pastorat

Här hittar du aktuella platsannonser eller kan göra en spontanansökan.

Husby-Ärlinghundra kyrka, Norrsunda kyrka, Skepptuna kyrka och Valsta kyrka

SOMMARÖPPNA KYRKOR

Välkommen till våra sommaröppna kyrkor i Märsta pastorat.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Vad söker du?

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Hantering av personuppgifter

Svenska kyrkan, Märsta pastorat månar om den personliga integriteten.

Svenska kyrkans flagga.

Välkommen att höra av dig eller göra ett besök på pastorsexpeditionen.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Soppluncher, mat och café

Varje vecka serverar kyrkan ca 180 portioner soppa runt om i våra olika församlingshem. Du kan också vara med och laga mat! Välkommen till bords!

två färglagda pappersänglar hålles upp

Barn och ungdom

Öppen förskola, JuMix, bokklubb, ungdomskvällar...

Musik och kultur

Barnteater eller orgelkonsert? Eller finna glädjen i att sjunga i kör? Kanske låna en bok? Eller lyssna till ett föredrag? Se en utställning eller skapa själv? Här hittar du information om musik- och kulturlivet i Märsta pastorat.

Fotografi av en kvist med videknoppar mot grå himmel

Vuxet växande

Möjligheter till lärande, fördjupning, funderingar och tankeutbyte.

Kyrkor och lokaler i pastoratet

Svenska kyrkan, Märsta pastorat, består av fyra församlingar med sammanlagt nio kyrkor och ett kapell. Alla kyrkor är unika på sitt sätt, oavsett om de är byggda på medeltiden eller i slutet av 1900-talet.

Gudstjänstliv året om

I Svenska kyrkan Märsta pastorat firas en rad gudstjänster varje vecka. Du hittar information om dem i kalendern på hemsidan, i gratisappen Kyrkguiden, på anslagstavlor och i e-nyhetsbrevet!

Kyrkan i ditt liv

Kyrkan finns alltid här för dig. I glädje och sorg. I vardag och fest. För enskildhet och gemenskap.

Kyrkan i samhället

Det finns alltid de som inte riktigt tar plats. De som inte har råd, inte kan språket eller bara är för gamla eller sjuka för att orka. Svenska kyrkan Märsta pastorat vill ge alla människor plats.

Suomenkielinen toiminta Valstassa / Verksamhet på finska

Suomenkielinen toiminta Valstassa (Verksamhet på finska i Valsta församling) Knuten on avoin toimintakeskus Valstan kirkon alakerrassa.

Prästgårdens catering

Vad vill du bjuda på?

Skepptuna prästgård

Välkommen till Skepptuna prästgård! Plats för läger, konferens, möten, kurser, retreater, högtidsdagar och familjemiddagar.