Foto: Johan Nilsson

Skepptuna prästgård

Välkommen till Skepptuna prästgård! Plats för läger, konferens, möten, kurser, retreater, högtidsdagar och familjemiddagar.

Läger, konferenser, möten...

Skepptuna prästgård ligger naturskönt cirka 20 km från Märsta och Arlanda flygplats, 35 km från Uppsala och 55 km från Stockholm centrum. 

Det här är en möjligheternas mötesplats som kan hyras året om för läger, konferenser, möten, kurser, retreater, högtidsdagar, familjemiddagar… 

Gården består av en huvudbyggnad med matsal och mötesrum, samt en länga med sovplatser. Runtomkring finns stora grönytor.

Huvudbyggnaden

I huvudbyggnaden finns matsalen med plats för drygt 30 personer (beroende på dukning). Där finns även en videoprojektor och piano. På övervåningen i huvudbyggnaden finns två mindre grupprum med plats för tio personer per rum. Rummen har whiteboard och blädderblock. På övervåningen finns även ett allrum med sköna fåtöljer. I detta rum finns en videoprojektor. På samma våning finns ett kök med rejält köksbord och sittplatser som också kan fungera som grupprum för 6–8 personer. Ett mindre andaktsrum finns också. 

Sovlängan

Sovlängan är nybyggd och invigdes 2016. Här finns 32 bäddar i våninggsängar. Hälften av bäddarna är fördelade på rum i korridor med gemensam toa/dusch och hälften fördelade på fyra rum med varsin toa/dusch.

Catering eller laga mat själv

Prästgårdens catering kan stå för maten. Vi kan laga och ordna allt mat och fika ni behöver. Kanske lite grillat skulle smaka på den trevliga grillplatsen? Varför inte en ryggsäck med matpaket på er pilgrimsvandring? 

Det är också möjligt att använda det välutrustade köket eller kanske en kombination där vi ordnar maten vid ankomst eller på avresedagen?

Läs mer om Prästgårdens catering här.

Bildgalleri från Skepptuna prästgård

Prästgårdens catering

Vad vill du bjuda på?