två färglagda pappersänglar hålles upp
Foto: Jonas Tobin, Ikon

Barn och ungdom

Öppen förskola, JuMix, bokklubb, ungdomskvällar...

Vi strävar efter att kyrkan ska vara en mötesplats där barn, ungdomar och föräldrar får känna sig betydelsefulla, välkomna och delaktiga. Vi vill så ett frö av tro och engagemang hos dem som kommer till de olika grupperna.

Vi har församlingspedagoger och fritidsledare med många års erfarenhet av arbete med barn och unga. Någon är specialiserad på dockteater, någon annan en hejare på babyrytmik och en tredje vet vad som krävs för att ungdomar ska trivas på läger.

Öppen förskola

Kyrkans öppna förskola vill vara en lugn och trygg plats för de små barnen. Här kan de i sin egen takt upptäcka och utforska sin värld och människorna i den. Öppna förskolan är även en mötesplats för föräldrar.

JuMix

JuMix är verksamhet för barn i låg- och mellanstadiet. I JuMix får barnen pyssla, leka, sjunga i kör och göra annat roligt tillsammans. Vi pratar om allt från stort till smått och har andakt.

ungdomar sitter i ring med fötterna mot varandra

Ungdomsverksamheten

Svenska kyrkan i Märsta har flera mötesplatser där unga människor kan växa i sin tro. Vi vill ge alla unga en möjlighet att skapa en egen relation till Gud, den världsvida kyrkan, församlingen och andra unga kristna.

Fredagsmys

Fredagsmys vid Valsta kyrka, mat och gemenskap!

en person kavlar en deg

Suomenkieliset pikkukokit / Finsktalande minikockar

6–13 vuotiaat ovat tervetulleita kokkaamaan / Matlagning på finska för 6–13-åringar!