Foto: Lina Beutler

Våra lokaler

Svenska kyrkan, Märsta pastorat, har flera församlingshem, ceremonilokal, teater, mötesrum och Skepptuna prästgård där man också kan övernatta. Vi kan dessutom hjälpa till med maten.

SKEPPTUNA PrästGÅRD – EN INRE OCH YTTRE RESA

Vid Skepptuna prästgård har vi nyligen byggt en sovlänga med 32 bäddar. Där finns alla möjligheter till ett lyckat läger, en konferens eller en kurs.

Gården ligger naturskönt, ca 15 km från Arlanda flygplats. I huvudbyggnaden, själva prästgården, finns en mängd mindre och större rum, kök och matplatser. Här finns också ett andaktsrum. Vi kan laga all mat ni behöver.

Läs mer om gården här.

FÖRSAMLINGSHEM

Intill många av våra kyrkor ligger ett församlingshem. Vi lånar eller hyr gärna ut dem i samband med dop, vigsel eller begravning.

Odensala församlingshem kan vi duka för 50 personer.
Husby-Ärlinghundra församlingshem är större och rymmer 85 gäster.
Rosersbergs församlingsgård, där det för övrigt går utmärkt att hålla dop och vigsel, kan vi duka för 42 personer.
Lunda kyrkskola rymmer 50 sittande gäster.
Vidbo församlingshem är max antal 70 gäster och i Valsta församlingshems stora sal kan vi duka för 70 personer.

Lokaler i Valsta

I Valsta församlingshem kan man hyra Stora salen, som rymmer 70 personer samt Malmstensrummet, där en grupp om 14 personer kan sammanträda.

Vår stolthet, Teatern, har 73 stolar i en bioliknande salong med myggmikrofon, projektor och filmduk – perfekt för informationsmöten och föredrag.