Foto: Lina Beutler

Våra lokaler

Svenska kyrkan Märsta pastorat, har flera församlingshem, en ceremonilokal, teater, mötesrum samt Skepptuna prästgård där man också kan övernatta. Vi kan dessutom hjälpa till med maten.

SKEPPTUNA PrästGÅRD

Vid Skepptuna prästgård finns en sovlänga med 32 bäddar. Där finns alla möjligheter till ett lyckat läger, en konferens eller en kurs.

Gården ligger naturskönt, cirka 15 km från Arlanda flygplats. I huvudbyggnaden, själva prästgården, finns en mängd mindre och större rum, kök och matplatser. Här finns också ett andaktsrum. Vi kan laga all mat ni behöver.

Läs mer om Skepptuna prästgård här.

FÖRSAMLINGSHEM

I anslutning till många av pastoratets kyrkor ligger ett församlingshem. Dessa kan lånas eller hyras i samband med dop, vigsel eller begravning.

Odensala församlingshem kan vi duka för 50 personer.
Husby-Ärlinghundra församlingshem är större och rymmer 85 gäster.
Rosersbergs församlingsgård, där det för övrigt går utmärkt att hålla dop och vigsel, kan vi duka för 42 personer.
Lunda kyrkskola rymmer 50 sittande gäster.
Vidbo församlingshem rymmer max 70 gäster.
Valsta församlingshem Stora salen kan dukas för 70 personer.

Lokaler i Valsta

I Valsta församlingshem kan man hyra Stora salen, som rymmer 70 personer samt Malmstensrummet, där en grupp om 14 personer kan sammanträda.

I Valsta församlingshem finns också ”Teatern”, med 73 stolar i en bioliknande salong med ljudanläggning, projektor och filmduk – perfekt för informationsmöten och föredrag.