Foto: Jan Robertsson

Malungs församling

Malungs församling är alla vi som bor i Malung, Malungsfors, Öje, Yttermalung och Tyngsjö.

Med anledning av ökande smittspridning och skärpta restriktioner är församlingens gudstjänster och övriga verksamheter tillsvidare pausade. Istället sänds webbgudstjänst varje söndag.

Församlingen ställer om.

Din tidning från Malungs församling.
Distribueras ut till alla församlingsbor torsdag 26/11.
Läs tidningen digitalt här!

Kyrkbladet

Din tidning från Malungs församling. Distribueras ut till alla församlingsbor torsdag 26/11. Läs tidningen digitalt här!

Röstande i en vallokal 2017. En mamma röstar i valbåset omgiven av tre barn.

Ställ upp i kyrkovalet

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.

Berörda gravrättsinnehavare kommer att kontaktas.
Vid frågor ring Församlingsexpeditionen: 0280-198 00

Provtryckning pågår!

Malungs församling arbetar med att provtrycka 20 % av gravstenarna på Malungs kyrkogård. De stenar som inte klarar trycket blir nedlagda av säkerhetsskäl. Berörda gravrättsinnehavare kommer att kontaktas. Vid frågor ring Församlingsexpeditionen: 0280-198 00

Illustration i grönt med två personer

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Ikon för ett tänt ljus på en mörk karta med symboler för tända ljus.

Tänd ett ljus på bönewebben

Hedra minnet av någon och lys upp mörkret. Tänd ett digitalt ljus på bönewebben och välj själv var på kartan du vill sätta det.

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Be en bön på bönewebben

Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.

Svenska kyrkan i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

Information till sorgehus. När en anhörig har gått bort behöver vi få samlas, ta avsked och sörja tillsammans. Men på grund av coronaviruset befinner vi oss i en speciell situation. Svenska kyrkan hjälper dig som närstående att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Begravningar i coronatider

välkommen som medlem

Här hittar du information och inträdesblankett.
Skriv ut och skicka blanketten till:
Malungs församling, Kyrkvägen 28, 782 30 Malung

Har du frågor ring församlingsexpeditionen: 0280-198 00

våra kyrkor och kapell

Malungs kyrka är öppen dagtid.
Församlingens övriga kapell och kyrkor hålls låsta. Nyckelvärdar finns!

Läs mer om våra kyrkor och kapell.

Gör en virtuell rundvandring!

Församlingsexpedition

Besöksadress: Kyrkvägen 28, 782 30 Malung