Malungs församling

Malungs församling är alla vi som bor i Malung, Malungsfors, Öje, Yttermalung och Tyngsjö.

Välkommen till församlingens sommarcafé "Café Kornboden". Klicka här för info om öppettider och program.

Café Kornboden

Din tidning från Malungs församling. Här hittar du reportage och information om församlingens många olika verksamheter. I Kyrkbladet finns också kalendariet för kommande aktiviteter. Läs tidningen här!

Kyrkbladet

Välkommen till sommarens fäbod- och friluftsgudstjänster!

Fäbod- och friluftsgudstjänster

Välkommen till sommarens fäbod- och friluftsgudstjänster!

Välkommen till härliga musikstunder i kyrkor och kapell.

Musik i sommarkväll!

Välkommen till härliga musikstunder i kyrkor och kapell.

Illustration i grönt med två personer

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Jourtelefonen är öppen hela augusti. Tisdag, onsdag, torsdag kl. 09-15. Du ringer anonymt. 010-160 61 10.

”Du är inte ensam” stödnummer för Dalarna och Västmanland

Synpunkter och information lämnas skriftligt till kyrkorådet via församlingsexpeditionen senast 2020-08-27.

Planer för utveckling och bevarande av kyrkogårdarna i Malungsfors, Öje, Yttermalung och Tyngsjö.

Information till sorgehus. När en anhörig har gått bort behöver vi få samlas, ta avsked och sörja tillsammans. Men på grund av coronaviruset befinner vi oss i en speciell situation. Svenska kyrkan hjälper dig som närstående att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Begravningar i coronatider

Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.

Svenska kyrkan i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Be en bön på bönewebben

Välkommen till våra kyrkor och kapell. Läs om kyrkornas historik och gör en virtuell rundvandring.

Kyrkor och kapell

God gemenskap, sopplunch, kapellträff, babypaket-träffar, fokusveckor, språkverkstad, retreat med mera. Vi vill att kyrkan ska vara en plats för både vila och aktivitet, gemenskap och avskildhet. Välkommen!

Vuxen

Vill du hänga med kompisar, prova olika uttryckssätt för att uttrycka frågor om tro och tvivel, bli ung ledare eller behöver du bara någon att prata med.

Ungdom & Konfirmation

Vårt mål är att möta och se barnen och deras familjer, både i vår verksamhet och i övriga samhället. Att göra Jesu ord till handling, som för oss innebär att när vi möts, ska de känna sig trygga, uppskattade och framförallt sedda. Varje möte ska vara gott.

Barn & Familj

Musik och sång får stor plats i vår församling. Våra körer träffas regelbundet och övar för att sedan framträda vid gudstjänster och andra sammankomster.

Musik och körsång

Malungs kyrka

Gudstjänster

I gudstjänsten är vi tillsammans inför Gud och alla får möjlighet att känna sig delaktiga och berörda. I alla gudstjänster strävar vi efter att ett verkligt möte ska ske. Mötet med Gud, med medmänniskan och med vårt inre.

Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Samtliga gravstenar på församlings kyrkogårdar har inventerats och provtrycks. De gravstenar som är nedlagda är det av säkerhetsskäl. Klicka här för mer info!

Information till kyrkogårdsbesökare

välkommen som medlem

Här hittar du information och inträdesblankett.
Skriv ut och skicka blanketten till:
Malungs församling, Kyrkvägen 28, 782 30 Malung

Har du frågor ring församlingsexpeditionen: 0280-198 00

våra kyrkor och kapell

Malungs kyrka är öppen dagtid.
Församlingens övriga kapell och kyrkor hålls låsta. Nyckelvärdar finns!

Läs mer om våra kyrkor och kapell.

Gör en virtuell rundvandring!

Församlingsexpedition

Besöksadress: Kyrkvägen 28, 782 30 Malung