Segerkors med den uppståndne Jesus. Korset är tillverkat i trä av konstnärinnan Eva Spångberg.

S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till S:ta Birgitta församling och S:ta Birgitta kyrka Välkommen!

Äntligen kan vi fira mässa i kyrkan

Sön 10.30 Högmässa
Ons 12.00 Lunchmässa
Må, tis, to 12.00 Bön

Vi får ta emot 50 personer i kyrkorummet. Vänta vid ingången så hjälper personalen till att anvisa en plats. Sällskap får sitta tillsammans. I övrigt gäller rekommendationen två meters mellanrum.

oblat med Jesus på korset
Foto: Magnus Aronsson

Mässan firas i en gestalt - brödet. Vi firar i obrutet duklag, vilket innebär att vi lämnar varandra utrymme vid altaret och väntar tills dess att alla i duklaget tagit emot nattvarden innan nya gäster fyller på vid altaret. Två meter mellan gästerna gäller även vid altaret.

Efter mässan bjuder vi på kyrkkaffe i parken.
Församlingskollekt kan swishas till: 123 137 66 98

Hör musiken från S:ta Birgitta församling.

Nästan varje söndag har vi besök av musiker och sångare.
Musiken publiceras på YouTube. Länkar finns här.

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30