S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till vår församling och byggnaden. Välkommen!

Kalmar pastorat följer biskop Fredrik Modéus rekommendationer och bjuder från och med palmsöndagen inte in till några offentliga gudstjänster i kyrkorummen förrän restriktionerna lättar.

Församlingarnas medarbetare finns tillgängliga för samtal på telefon, och på måndag öppnar en telefonlinje för den som behöver hjälp med att handla – se annons!

Predikoturer för S:ta Birgitta församling 3--10 april (uppdateras under veckan)

Sö 10.30 Icke-offentlig högmässa, Sofia Ekelund Fogelström.

Vi sänder också en betraktelse på Facebook och Youtube.

Kyrkan är öppen 11.30–13.30 för ljuständning och enskild andakt, och du som vill kan lämna din fastebössa till vaktmästaren.

Under Stilla veckan är kyrkan öppen för ljuständning och enskild andakt.

Alla grupper, körer och verksamheter tar paus tills restriktionerna lättar.

Vi sänder en psalm och Herrens bön på Facebook varje dag klockan 12 och en andakt varje kväll. Se också vår kanal på Youtube!

Vi firar inte bara gudstjänst på söndagar. Under veckan finns både enklare veckomässor och morgonbön. Välkommen!

Gudstjänster

Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till S:ta Birgitta församling, så blir det en del av förbönen i söndagens högmässa.

Be för mig - förbön i S:ta Birgitta församling

Här hittar du all information från Kalmar pastorat med anledning av det nya coronaviruset och covid-19.

Det nya coronaviruset

Tillhör du en riskgrupp, eller är du över 70? Har du ingen anhörig eller granne som kan handla åt dig? Vi kan ha en lösning på det.

Hjälp att handla i Kalmar kommun

Börja sjung i  kör! Man mår bra och blir gladare! Vi har  plats för både ovana och vana sångare. Vi vill ständigt bli fler som tar ton. Vår kyrka erbjuder ett rikt konsertutbud.

Musik & Körverksamhet

Börja sjung i kör! Man mår bra och blir gladare! Vi har plats för både ovana och vana sångare. Vi vill ständigt bli fler som tar ton. Vår kyrka erbjuder ett rikt konsertutbud.

Svenska kyrkan i Kalmar bjuder in till en samtalsgrupp för dig som har mist någon som stod dig nära.

Lever du med sorg

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har öppnat en drop-in-mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd, till exempel på grund av arbetslöshet, sjukskrivning eller annat inkomstbortfall.

Vi har öppnat en diakonimottagning!

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30