S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till S:ta Birgitta församling och S:ta Birgitta kyrka Välkommen!

Skiftnyckel och hammare

Ursäkta röran - ombyggnad pågår

Nu börjar en efterlängtad renovering av vårt kök och toaletter. Det här innebär att det inte går att använda våra toaletter i kyrkan. Det står en bajamaja på parkeringen närmast parken för den som behöver en toalett. Soppan på onsdagar och Fika & fralla kommer att ha paus tills dess att renoveringen av köket är klar. Samma sak gäller för vårt kyrkkaffe.  Vi ber om tålamod och att arbetet inte ska dra ut på tiden. Kyrksalen är självklart öppen och personalen finns på plats som vanligt.

S:ta Birgitta kyrka

Konfirmation i S:ta Birgitta församling 2022-2023

Mässor och böner

Måndag - fredag 09.00, Bön för fred
Måndag, tisdag och torsdag 12.00, Bön
Onsdag 12.00, Middagsmässa
Torsdag 18.00, Kvällsmässa i Taizéanda
Söndag 10.30, Högmässa
Församlingskollekt kan swishas till: 123 137 66 98

person med dator och mobiltelefon

Kontakta oss!

Här hittar du de anställda. Tveka inte att kontakta oss. Vi lovar att höra av oss så fort vi kan!

Allsång för alla

En söndagskväll i månaden bjuder S:ta Birgitta församling in till allsång.

Vi ber och arbetar

Våra böner Börja dagen med en morgonbön. Starta lunchen med en middagsbön. Be en stund före eftermiddagsfikat. I S:ta Birgitta kyrka är bönen en stomme i arbetsdagen och gemenskapen. ”Be ständigt”, sa Jesus. ”Ora et labora - Bed och arbeta”. Vi ber och lyssnar in Gud i vårt arbete i Birgittakyrkan. Vi möts i bönehörnan i kyrkans södra hörn och ber tillsammans: 09.00 Bön för fred 12.00 Bön Vi ber dessa tider alla vardagar utom onsdagar, då vi firar middagsmässa 12.00. Välkommen till vår bönegemenskap

Musiken vid våra högmässor

Nästan vare söndag har vi musikmedverkan i våra högmässor. Det kan vara solister. instrumentalister och körer.

Vill du sjunga i kör?

Birgittakyrkan har två körer. Vår kyrkokör för alla dem som vill eller länge har velat sjunga i kör. Vokalensembeln är kören för den avancerade körsångaren.

Bibel & Bön med mässa och soppa

Samtala om bibeltexter tillsammans med andra och förbered förbönen till söndagen.

Var med och skapa tillsammans

Gemenskap, fika och andakt både med och utan handarbete varannan måndagseftermiddag.

Låt kyrkmössen visa kyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder eller låt våra kyrkmöss visa dig runt.

Dop, vigsel, begravning

Kyrkan finns för dig i sorg och glädje vardag och fest.

Stötta S:ta Birgitta kyrkoförening

Kyrkoföreningen är en möjlighet för den som vill bidra till att sätta guldkant i församlingen och kyrkan. Du är välkommen som medlem!

Målning av kompositören D. Buxtehude.

Våra konserter

Musik i S:ta Birgitta är samlingsnamnet för våra konserter första söndagen i månaden klockan 18.00

Hör musiken från S:ta Birgitta församling.

Nästan varje söndag har vi besök av musiker och sångare.
Musiken publiceras på YouTube. Länkar finns här.

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30