S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till S:ta Birgitta församling och S:ta Birgitta kyrka Välkommen!

Välkommen till gudstjänst andra söndagen efter trettondagen.
Rubriken är Livets källa. Evangelietexten från Johannes handlar om vinundret vid bröllopet i Kana.
Lina Bengzon predikar. Karin Holmér sjunger. Mika Lidén spelar orgel och piano och Johanna Broselid ber kyrkans förbön.
Söndagen 17 januari finns möjlighet till enskild kommunion 12-12.30.
Vill du ta emot nattvard vid någon annan tidpunkt ta kontakt med Johanna Broselid.

Vi kommer också att kunna bjuda in till kortare gemensamma mässr med högst 6 deltagare i kyrkorummet på söndagar. Hör av dig till Johanna Broselid om du vill vara med på någon av dem.

Det går som vanligt att swisha kollekten: 123 137 66 98.

Välkommen att fira mässa hemma vid din skärm

Gudstjänster och bön

Välkommen att fira mässa hemma vid din skärm

En borg, en ruin, en kyrka  - och ett "reningsverk".

S:ta Birgitta kyrka - en berättelse

En borg, en ruin, en kyrka - och ett "reningsverk". Birgittakyrkan är en förkunnelse i sig själv. Här kan du läsa om kyrkan och kyrkobyggnaden

En rad inspelade minikonserter och musikstycken från S:ta Birgitta församling har publicerats under november och december i år. Välkommen att lyssna!

Musik i S:ta Birgitta under adventstiden och juldagarna

Här kan du läsa kyrkoherde Peter Wänehags krönika för det år som just har tagit slut.

Krönika för år 2020

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand.

Låt kyrkmössen visa kyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder eller låt våra kyrkmöss visa dig runt.

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30