S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till S:ta Birgitta församling och S:ta Birgitta kyrka Välkommen!

Kontakta oss!

Här hittar du de anställda. Tveka inte att kontakta oss. Vi lovar att höra av oss så fort vi kan!

Mässor och böner i S:ta Birgitta

Vi firar mässa tre gånger i veckan och ber regelbundet varje dag.

Barn med våffelhjärta i handen

Café Birgitta

Hjärtans gott för liten peng!

Tisdagsklubben

Fritidsklubben för dig mellan 6 - 9 år. Tisdagar 15-16.30

Familjecafé på måndagsförmiddagar

Är du hemma med små barn och vill komma iväg och träffa andra småbarnsföräldrar? Då har vi en lösning!

Allsång för alla

En söndagskväll i månaden bjuder S:ta Birgitta församling in till allsång.

Barn & Unga i Birgittakyrkan

Barnen hör hemma i kyrkan oavsett om de är bebisar, småbarn, skolbarn eller tonåringar. Välkommen till oss!

Musik i S:ta Birgitta

Första söndagen i månaden är det konsert i S:ta Birgitta kyrka. Konserterna är gratis. Efter konserten kan den som vill ge en kollekt till församlingens musikverksamhet.

Lunchmusik en torsdag i månaden

TV-spelsmusik, musik från 1700-talet eller musik komponerad av George Riedel. Lunchmusiken i S:ta Birgitta har ett omväxlande program. Strax efter konserten öppnar Café Birgitta där man kan köpa sig en lunchsmörgås och en kaka.

Vill du sjunga i kör?

Birgittakyrkan har två körer. Vår kyrkokör för alla dem som vill eller länge har velat sjunga i kör. Vokalensembeln är kören för den avancerade körsångaren.

Musik & Körverksamhet

I S:ta Birgitta församling har musiken en given plats. I församlingen finns två körer en kammarkör och en kyrkokör. Vid i princip alla högmässor medverkar, solister, kör eller instrumentalister. Varje månad erbjuds en konsertkväll, lunchmusik och dessutom allsång.

Bibel & Bön med mässa

Samtala om bibeltexter tillsammans med andra och förbered förbönen till söndagen.

Be och arbeta -”Ora et labora -

”Be ständigt”, sa Jesus. Vi möts i bönehörnan i kyrkans södra hörn och ber tillsammans: 09.00 Mån- fred morgonbön 12.00 Mån, tis, tors bön ur Tidegärden Onsdagar 12.00 middagsmässa vid den tiden.

Nyfiken på konfirmation

Konfirmandgruppen i S:ta Birgitta är för dig som inte hinner eller vill åka på läger. Vi pratar om livet och vår tro. Men vi kommer att använda oss av drama, film, ljus, ljud, kulisser och kostymer för att utforska kristendomen på ett roligt sätt.

Syföreningen

Gemenskap, fika och andakt både med och utan handarbete varannan måndagseftermiddag.

Mjuk leksaksmus tittar fram ur korgen med böneljus.

Låt kyrkmössen visa kyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder eller låt våra kyrkmöss visa dig runt.

Stötta S:ta Birgitta kyrkoförening

Kyrkoföreningen är en möjlighet för den som vill bidra till att sätta guldkant i församlingen och kyrkan. Du är välkommen som medlem!

Hör musiken från S:ta Birgitta församling.

Nästan varje söndag har vi besök av musiker och sångare.
Musiken publiceras på YouTube. Länkar finns här.

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30