S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till vår församling och byggnaden. Välkommen!

Välkommen tillbaka till Birgittakyrkan för att fira mässa.
I sommar förlägger vi högmässan till 18.00 på söndagskvällar.

Gudstjänster

Välkommen tillbaka till Birgittakyrkan för att fira mässa. I sommar förlägger vi högmässan till 18.00 på söndagskvällar. Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens råd om högst 50 personer i lokalen.

Nu öppnar vi vårt sommarcafé  i kyrkans park med gemenskap och tillräckligt långt mellan borden.

Kaffe i parken

Nu öppnar vi vårt sommarcafé i kyrkans park med gemenskap och tillräckligt långt mellan borden.

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand.
Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder.

Symbol- och bildjakt i Birgittakyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder.

Finns Gud? Vad är kärlek? Vad händer när man dör? Vad är meningen med livet? Nu har du chansen att vara med om ett år som kan göra avtryck i ditt liv. Konfirmationstiden handlar om upplevelser, erfarenheter och möten med Gud och människor.

Konfirmation 2020-2021

Du som inte kan komma till kyrkan och fira gudstjänst har möjlighet att fira på hemmaplan.

Hemmagudstjänst och enskild kommunion

Ett magasin på 36 sidor delas ut som sommarhälsning från Svenska kyrkan till alla hushåll i Kalmar kommun.

Sommarhälsning

Nu har Växjö stifts sommarkyrkotid börjat. I broschyren får du tips om 181 sommaröppna kyrkor!

Dags för sommarkyrka!

Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till S:ta Birgitta församling, så blir det en del av förbönen i söndagens högmässa.

Be för mig - förbön i S:ta Birgitta församling

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har öppnat en drop-in-mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd, till exempel på grund av arbetslöshet, sjukskrivning eller annat inkomstbortfall.

Vi har öppnat en diakonimottagning!

Tillhör du en riskgrupp, eller är du över 70? Har du ingen anhörig eller granne som kan handla åt dig? Vi kan ha en lösning på det.

Hjälp att handla i Kalmar

Växjö stifts biskop , Fredrik Modéus, har skrivit en sommarhälsning till alla stiftets församlingsmedlemmar och förtroendevalda samt ideella och anställda medarbetare,

Sommarhälsning från biskop Fredrik

Börja sjung i  kör! Man mår bra och blir gladare! Vi har  plats för både ovana och vana sångare. Vi vill ständigt bli fler som tar ton. Vår kyrka erbjuder ett rikt konsertutbud.

Musik & Körverksamhet

Börja sjung i kör! Man mår bra och blir gladare! Vi har plats för både ovana och vana sångare. Vi vill ständigt bli fler som tar ton. Vår kyrka erbjuder ett rikt konsertutbud.

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30