S:ta Birgitta församling

S:ta Birgitta kyrka ligger bara ett stenkast från Berga centrum i norra Kalmar. Utifrån är kyrkan en borg - inuti är den rymd och himmel. Enbart kyrkorummet är värt ett besök. Låt den stora guldtuppen på taket visa dig vägen till S:ta Birgitta församling och S:ta Birgitta kyrka Välkommen!

Välkommen till gudstjänst första söndagen i Fastan

Rubriken för söndagen är, Prövningens stund.
En kvartett ur Vox Birgittae medverkar.  Lina Bengzon, präst Julian Renhorn, textläsare Mika Lidén, organist och tenor Viveca Callenryd, sopran Kerstin Nilsson, alt David Skullered, bas. Kvartetten sjunger två stycken av Gottfried August Homilius (1714-1785) "So gehts du nun, mein Jesu, hin" och "Vater unser".

Vi påminner om att årets fastekampanj som pågår från fastlagssöndagen fram till palmsöndagen. Act Svenskakyrkans kampanj vill bidra till att lindra konsekvenserna av Coronapandemin, där samhällen slagits sönder både socialt och ekonomiskt. Swisha din fastegåva till: 900 1223
Församlingens swishnummer: 123 13 766 98
Enskild kommunion 12-12.30.
Vill du ta emot nattvard vid någon annan tidpunkt ta kontakt med Johanna Broselid.
Vi erbjuder korta gemensamma mässor med högst sex deltagare i kyrkorummet på söndagar. Hör av dig till Johanna Broselid om du vill vara med på någon av dem.
Swisha gärna kollekt till 123 13 766 98

Enskild kommunion 12-12.30.

Vi erbjuder korta gemensamma mässor med högst 6 deltagare i kyrkorummet på söndagar. Hör av dig till Johanna Broselid om du vill vara med på någon av dem.

Välkommen att fira mässa hemma vid din skärm

Gudstjänster och bön

Välkommen att fira mässa hemma vid din skärm

Våra gudstjänster är inte heller offentliga.

Vi ställer inte in Tro, Hopp och Kärlek

På grund av restriktionerna kring Corona ställer vi in alla våra verksamheter i kyrkan. Våra gudstjänster är inte heller offentliga.

Börja sjung i  kör! Man mår bra och blir gladare! Vi har  plats för både ovana och vana sångare. Vi vill ständigt bli fler som tar ton. Vi Coronasäkrar våra övningar.

Musik & Körverksamhet

Börja sjung i kör! Man mår bra och blir gladare! Vi har plats för både ovana och vana sångare. Vi vill ständigt bli fler som tar ton. Vi Coronasäkrar våra övningar.

En borg, en ruin, en kyrka  - och ett "reningsverk".

S:ta Birgitta kyrka - en berättelse

En borg, en ruin, en kyrka - och ett "reningsverk". Birgittakyrkan är en förkunnelse i sig själv. Här kan du läsa om kyrkan och kyrkobyggnaden

Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till S:ta Birgitta församling, så blir det en del av förbönen i söndagens högmässa.

Be för mig - förbön i S:ta Birgitta församling

Här kan du läsa kyrkoherde Peter Wänehags krönika för det år som just har tagit slut.

Krönika för år 2020

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand.

Låt kyrkmössen visa kyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder eller låt våra kyrkmöss visa dig runt.

S:ta Birgitta församling

Gudstjänst söndagar 10.30 och onsdagar 18.30