Vad uppskattar våra barn egentligen?

Julen närmar sig. På något underligt sätt har vi fått för oss att lyckan sitter i julklappar och gåvor...

Julen närmar sig. På något underligt sätt har vi fått för oss att lyckan sitter i julklappar och gåvor. Framför allt så tror vi att det är så i förhållande till våra barn.

Vad uppskattar våra barn egentligen?

Vi var på Legoland i Danmark när barnen var små. Ett dyrt äventyr för en ny liten familj. När vi var på väg hem, missade vi färjan från Danmark till Sverige. För att inte göra väntetiden så tråkig parkerade vi bilen och gick ner till stranden. Där tillbringade vi ett antal timmar med att kasta smörgås med barnen.

Väl hemma frågade vi våra barn vad de hade tyckt om vår resa till Danmark och vad som var allra roligast. I kör svarade de båda:

– Att kasta stenar!

 

Utdrag från boken "I din hand mina dagar" av Catharina Segerbank.

Låt Gud tala till dig

Många stämmor finns runtomkring oss som vill ha vår uppmärksamhet. En säger: Visa att du är en bra människa. En annan: Du borde skämmas! ...

En plastblomma kan inte dö

En plastblomma eller en blomma av tyg kan inte dö – men den har inte heller fått förmånen att leva...

Inspiration i vardagen

Hejda dig ett ögonblick och låt livet hinna ikapp dig. Här kommer texter som vill inspirera till eftertanke. Texter att läsa och filmer att njuta av. Om livets vardagligheter och besvärligheter. Vi hoppas de ska fylla dig med glädje och hopp och känna att du ska finna att Gud finns hos dig och älskar dig.