Vad gör vi med våra liv?

På den stora vägen körde amerikanen i sin dyra bil. När han såg mexikanen ligga under trädet och ta siesta, stannade han och steg ur bilen...

På den stora vägen körde amerikanen i sin dyra bil. När han såg mexikanen ligga under trädet och ta siesta, stannade han och steg ur bilen:

–Varför ligger du här och latar dig? frågade amerikanen.
– Jag latar mig inte, jag tar siesta, blev svaret.
– Du latar dig visst, du borde arbeta och tjäna pengar.
– Vad ska jag med pengar till?
– Men begriper du inte, om du arbetade och tjänade pengar så skulle du kunna anställa folk som gjorde allt åt dig. Då vore du fri att göra precis vad du ville – ligga där och lata dig under trädet, till exempe.
– Men det gör jag ju redan, sade en förvånad mexikan.

Vad gör vi med våra liv?

Utdrag från boken "I din hand mina dagar" av Catharina Segerbank.