Utsänd till Afrika

Peter Svensson

Peter Svensson är utbildad inom statsvetenskap och har tidigare arbetet med utvecklingsfrågor och humanitärt arbete åt en rad olika organisationer i bl.a. Liberia och Sierra Leone.

Peter Svensson är Svenska kyrkans regionala representant/Liaison Officer för södra Afrika med placeringsort Pretoria, Sydafrika.

Fokus är att stärka ACT Alliansens arbete och samordning i regionen. Svenska kyrkan arbetar primärt med social trygghetssystem, klimat, företagens ansvar och mänskliga rättigheter samt SRHR och genusrättvisa. Arbetet med partner har primärt fokus på påverkans och policyfrågor inom nämnda områden.

Utsänd sedan 2011. Annars bosatt i Helsingfors.

Följ Peter på Twitter: @peterarbete
Skicka e-post till Peter Svensson