Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Rätten till hälsa

Hemvårdare i Zimbabwe ger aidssjuka och deras barn stöd och omsorg

I Zimbabwe är en miljon barn föräldralösa på grund av aids. Kyrkans hemvårdare ger de sjuka medmänsklig omsorg och ser till att barn i behov av stöd får en framtid. Din gåva gör skillnad i människors liv!

Hälsovård för de mest utsatta – P129

Kyrkan i Zimbabwe utbildar medarbetare som besöker sjuka, ger dem råd och stöd, tvättar dem, städar och lagar mat. Hemvårdsprojektet heter Thusanang, som betyder "Låt oss hjälpas åt" på språket sotho.

Att ge medmänsklig omsorg och stöd är kanske det allra viktigaste i ett land där aidssjuka utsätts för diskriminering. Det är viktigt att de sjuka får känna att de inte förlorat sitt människovärde.

Omsorgen omfattar också de sjukas barn. De får hjälp med skolavgifter och stöd att bearbeta sin sorg. Föräldralösa barn får även hjälp med mat och kläder, och hembesök av vuxna som bryr sig om dem och stöttar dem att stanna kvar i skolan.

Vi i Thusanang besöker sjuka och hjälper dem när ingen annan kan eller orkar.

Rebecca, hemsjukvårdare

Det här går din gåva till:

  • Utbildning i hemvård och omsorg till Thusanangs medarbetare. Målet är att det ska finnas minst två hemvårdare i varje by.

  • Hembesök med vård, hushållshjälp och medmänsklighet åt framför allt aidssjuka, men även andra svårt sjuka människor. 

  • Mat, kläder, skolavgift och hembesök av engagerade vuxna till de sjukas barn, och barn vars föräldrar inte längre är i livet.

  • Grupper där föräldralösa barn får träffas, leka, prata och bearbeta sin sorg med stöd av vuxna.