Jesus sa: "Känn ingen oro. Tro på Gud och tro på mig. I min faders hus finns många rum." Församlingarna i Hyltebruks pastorat vill erbjuda rum för tro och tvivel. Rum där vi kan möta Gud och varandra. Rum för hela livet.

Tryck HÄR för att se våra digitala gudstjänster, Helgmålsbön mm.

För det är ju det Kyrkan handlar om – en trygg punkt genom hela livet där vi kan upptäcka, dela och leva tron. En plats för livets stora frågor och vanligt småprat. En gemenskap att återkomma till genom livets alla skiftningar. Rum för hela livet helt enkelt!

Vårt pastorat har fyra församlingar – FemsjöFärgaryd, Långaryd och Unnaryd. Dessutom finns det kyrkor och församlingshem i Jälluntofta och Landeryd. Och förstås i själva Hyltebruk där även pastorsexpeditionen ligger. Genom våra församlingar vill vi möta dig där du befinner dig – både i livet och rent geografiskt.

Vi hoppas att du vill dela livets stora stunder med oss – dop, konfirmation, vigsel, begravning. Men också helt vanliga dagar, för hela livet ryms i Kyrkan.

Svenska kyrkan i Hyltebruks pastorat - rum för hela livet!

Lotteri till förmån för Julinsamlingen ACT.

Tack till alla som handlat lotter och bidragit till det viktiga arbetet med att hindra tvångsgifte och könsstympning. 4100 kronor har nu skänkts till Svenska kyrkans julinsamling. Några av er hade också turen att vinna. Dragningen gjordes tillsammans med Lotta Nyqvist och Gunnar Åkesson. Här kommer vinstlistan.

Vi kommer att höra av oss till alla som vunnit.

God fortsättning på det nya året! Katarina Åkesson

Vinstlista
1. Ostbricka nr 175
2. Presentkort Klädhörnan nr 133
3. Presentkort Magnussons nr 69
4. Trikåscarf nr 129
5. Presentkort Interflora nr 102
6. Förkläde nr 18
7. Broderad bakduk nr 134
8. Lakrits nr 128
9. Presentkort Interflora nr 12
10. Frotté nr 88
11. Presentkort Skafferiet nr 20
12. Broderad bakduk nr 83
13. Gästhandduk nr 143
14. Duschcreme/ Bodylotion nr 153
15. Broderad tändsticksask nr 73

En julhälsning från San Salvador!
Kära bröder o systrar i Svenska kyrkan, särskilt kyrkan i Hyltebruk. Vi skickar till er en vänlig hälsning och önskar er En god jul. Vi vill säga att här i El Salvador, era bröder och systrar är fulla av hopp o vi vill ge er denna hälsning av hopp o tro. I Faderns, Sonens o den helige Andens namn. God jul!

Gott nytt kyrkoår! Nu startar kyrkans julinsamling. I och med att vi inte kan fira offentliga gudstjänster finns det möjlighet för den som vill bidra att swisha en gåva som kollekt hemifrån. Välj din församlings nummer: Femsjö 1233398583, Färgaryd 1232232304, Långaryd 1230244897 eller Unnaryd 1235457262. Skriv kollekt 1 advent. Tack för ditt bidrag!

Efter de senaste restriktionerna har vi tagit jullov för samtlig verksamhet i hela pastoratet. Varje söndag kommer vi fira ställföreträdande gudstjänst med präst o kantor i de kyrkor o på de tider som varit planerade. Dessa gudstjänster är inte öppna för allmänheten, utan vi ber dig/er att tända ljus o be med oss hemifrån.
Vi kommer att lägga ut en helgsmåls liknande gudstjänst från någon av pastoratets kyrkor varje helg. De går att se här på hemsidan och på vår facebooksida. From 1/12 kommer vår julkalender också att ligga här.
I kyrkorna finns from 1 adventshelgen tändsticksaskar o informationsmaterial om julinsamlingen, se Senapskornet för mer info. I kyrkorna finns även bönelappar och små utställningar/vandringar som byts med jämna mellanrum. Möjlighet att tända ljus och fira egen andakt finns också.
Håll ut, håll avstånd-tillsammans klarar vi detta! Var rädda om er!

Nu har Askgravplatsen i Unnaryd fått belysning

Pastorsexpeditionen i Hyltebruk