Jesus sa: "Känn ingen oro. Tro på Gud och tro på mig. I min faders hus finns många rum." Församlingarna i Hyltebruks pastorat vill erbjuda rum för tro och tvivel. Rum där vi kan möta Gud och varandra. Rum för hela livet.

För det är ju det Kyrkan handlar om – en trygg punkt genom hela livet där vi kan upptäcka, dela och leva tron. En plats för livets stora frågor och vanligt småprat. En gemenskap att återkomma till genom livets alla skiftningar. Rum för hela livet helt enkelt!

Vårt pastorat har fyra församlingar – FemsjöFärgaryd, Långaryd och Unnaryd. Dessutom finns det kyrkor och församlingshem i Jälluntofta och Landeryd. Och förstås i själva Hyltebruk där även pastorsexpeditionen ligger. Genom våra församlingar vill vi möta dig där du befinner dig – både i livet och rent geografiskt.

Vi hoppas att du vill dela livets stora stunder med oss – dop, konfirmation, vigsel, begravning. Men också helt vanliga dagar, för hela livet ryms i Kyrkan.

Svenska kyrkan i Hyltebruks pastorat - rum för hela livet!

Vi har fått ett brev från vår vänförsamling i San Salvador

Läs mer här

DRAKRUNDAN!

Drakrundan är öppen nu och hela sommaren i Landeryds och Långaryds kyrkor!

Gå på drakjakt och finn skatten!

Långaryds och Landeryds kyrkor är öppna dagtid och den här sommaren kan du gå på jakt efter en drake som gömt sig i kyrkan och få något ur drakens skatt! Ta med dig en vuxen och börja leta!

Promenadgruppen i Hyltebruk är igång hela sommaren

Torsdagar kl. 9:30 i Hyltebruk

Vi utgår från församlingshemmet och går en promenad på ca 45 min i lugnt tempo. Det finns möjlighet att gå en kortare runda också. Vi går utomhus och håller avstånd för att undvika smittorisken. Om vädret tillåter så fikar vi utomhus efter promenaden.

Tills vidare gäller följande i Hyltebruks pastorat:

Gudstjänster, barn- och ungdomsgrupper, konfirmander och promenadgrupper är i gång.

Högst 50 personer får vistas samtidigt i kyrkan.

Alla andra grupper och aktiviteter är inställda tills vidare.

Landeryds kyrka, Långaryds kyrka, Unnaryds kyrka och Hyltebruks kyrka är öppna dagligen för egen andakt.

VID FRÅGOR KONTAKTA OSS

TELEFON: 0345-19740

E-POST: hyltebruks.pastorat@svenskakyrkan.se

Vill du hjälpa till med att handla till de äldre som inte har möjlighet att ta sig ut i dessa tider? Har du möjlighet att hjälpa en till två personer i veckan?

Hör av dig till Anna-Karin eller Pär om du är intresserad, vi har störst behov utav hjälp med handling i Hyltebruk och Unnaryd.

Anna-Karin: 0371-46115, Pär: 0345-19744

Pastorsexpeditionen i Hyltebruk