Jesus sa: "Känn ingen oro. Tro på Gud och tro på mig. I min faders hus finns många rum." Församlingarna i Hyltebruks pastorat vill erbjuda rum för tro och tvivel. Rum där vi kan möta Gud och varandra. Rum för hela livet.

För det är ju det Kyrkan handlar om – en trygg punkt genom hela livet där vi kan upptäcka, dela och leva tron. En plats för livets stora frågor och vanligt småprat. En gemenskap att återkomma till genom livets alla skiftningar. Rum för hela livet helt enkelt!

Vårt pastorat har fyra församlingar – FemsjöFärgaryd, Långaryd och Unnaryd. Dessutom finns det kyrkor och församlingshem i Jälluntofta och Landeryd. Och förstås i själva Hyltebruk där även pastorsexpeditionen ligger. Genom våra församlingar vill vi möta dig där du befinner dig – både i livet och rent geografiskt.

Vi hoppas att du vill dela livets stora stunder med oss – dop, konfirmation, vigsel, begravning. Men också helt vanliga dagar, för hela livet ryms i Kyrkan.

Varför ska jag vara medlem i Svenska kyrkan? Här följer ett antal goda skäl

Svenska kyrkan i Hyltebruks pastorat - rum för hela livet!

För att se vår kalender där vi har med allt som händer i Hyltebruks pastorat vänligen gå in på kalender högst upp till höger. Använder du din mobiltelefon så tryck på de tre prickarna uppe till höger.

Nu finns det almanackor med bilder från vår Vänförsamling. De kostar 100 kronor och hela behållningen går till Hoppets hus. Vill du köpa kan du smsa Katarina Åkesson 0708597135 eller prata med någon av de anställda.

Livets högtider

Daglig andakt

Här kan du se våra dagliga andakter. Välkommen att be med oss

Digitala Gudstjänster

Varmt välkommen att ta del av våra helgmålsböner

Årskrönika 2022

Här kan du se vad som har hänt i Hyltebruks pastorat under 2022

Vänförsamlingen i San Salvador

Tänk vad det är gott att vi får ha vänner i en församling i en annan del av världen och kunna dela samma tro på Jesus! Den lutherska församlingen i San Salvador, La Ressurrección, är Hyltebruks pastorats vänförsamling.

Barn- och ungdomsgrupper

Barnverksamhet i Hyltebruks församlingshem

Välkommen att ha Himlaskoj i Hyltebruks församlingshem!

Barnverksamhet i Landeryds församlingshem

På tisdagar ojämna veckor och onsdagar jämna veckor är det full rulle i Landeryds församlingshem. Då träffas nämligen Tisdagsklubben, Barnkören och Juniorerna där!

Barnverksamhet i Unnaryds församlingshem

På måndagar och onsdagar udda veckor är det full rulle i Unnaryds församlingshem

Kyrkans Unga

Att ha djupa härliga samtal. Att ha inte fullt lika djupa samtal. Att fira mysig andakt, leka, fika, äta gott godis, se en film, åka på läger och ha det allmänt gött. Det är vad vi gör på KU. Gott häng i Hyltebruks församlingshem helt enkelt! Välkomna!

Via Krister Danielsson kommer här en hälsning från vår vån Morat från Turkmenistan.
Morat bodde under en period i Unnaryd, bättrade på sin redan goda svenska och slet för att få hit sin fru och tre barn. Myndigheterna där ville inte "släppa ut dem".
Morats kompetens som läkare ville man behålla i hemlandet. Hans protester mot myndigheternas inställning till pandemin gjorde det farligt för honom att stanna där. Han påbörjade utbildningen för att få sin svenska läkarlegitimation och bor nu i Göteborg. Familjen har på krångliga vägar lyckats ta sig hit och Morat jobbar just nu på ett äldreboende för att försörja familjen och menar fortsätta utbildningen 2024. Han skickar varma hälsningar till alla er fantastiska människor i Unnaryd som gav honom så mycket stöd.

Pastorsexpeditionen i Hyltebruk

E-post: hyltebruks.pastorat@svenskakyrkan.se