Är ni fortfarande intresserade av att konfa er och inte har anmält er?

Vi har fortfarande platser till sommarkonfa! Hör av er vid frågor

Konfirmationen är en möjlighet att få prata om livets stora och små frågor, undersöka vad kristen tro är och åka på läger, fika, leka lekar, sjunga och en annat skoj!

Ordet konfirmation kommer från ”confirmare” som betyder bekräfta. Det man bekräftar är sitt dop, men även om du inte är döpt är du välkommen att vara med! I så fall kommer du att få möjlighet att döpas under konfirmandtiden.

Vi erbjuder tre konfirmationsgrupper – två som träffas varannan vecka i Hyltebruks församlingshem efter skolan på tisdagar respektive fredagar jämna veckor och en som träffas ca två gånger per termin och sedan ”intensivläser” några dagar under sommarlovets första veckor (väljer man det alternativet är det viktigt att man inte bokar upp sig på annat de veckorna.)

Alla tre grupperna kommer åka på läger om det är möjligt.

Som ni alla vet så lever vi i ovissa tider med många frågetecken.

Konfirmandledarteamet består av: Mia Schulz Wigelsbo, präst, Pär Pettersson, diakoniassistent och Johan Holm Wallentin, församlingsassistent. Undrar du något är du varmt välkommen att kontakta Johan på telefon 0345-197 42 eller e-post: johan.holm.wallentin@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen som konfirmand

Mia, Pär och Johan

Anmälan till konfirmationsläsning 2021-22

Kontaktuppgifter till samtliga vårdnadshavare

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Konfirmantiden kan se ut på olika sätt. Du kan följa en konfirmandgrupp som träffas regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka, varannan vecka eller en hel helg i månaden. Eller så åker du på ett konfirmationsläger med en inrikting som intresserar dig.

När man ses på konfirmandträffar eller läger pratar man om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar man på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljet att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått fundera på frågor som du tycker är viktiga tillsammans med andra, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen.

Kanske blev du mer nyfiken på kyrkan och kristen tro, och vill fortsätta i en ungdomsgrupp eller som ung konfirmandledare. Eller så var inte kristen tro något för dig, men nu vet du vad det handlar om.

Här läser konfirmander från alla församlingar, Färgaryd, Långaryd, Unnaryd och Femsjö tillsammans. Konfirmationsgudstjänsten sker i någon av församlingarnas kyrkor.

Har du frågor om läsningen och konfirmationen, kontakta Maria Schulz Wigelsbo som är präst, 0371-460 01, Pär Petersson, diakoniassistent, 0345-197 44, eller Johan Holm Wallentin, församlingsassistent 0345-197 42