Other languages with Google Translate

Kontakt

Hyltebruks pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 5, 31431 Hyltebruk Postadress: Box 4, 31421 Hyltebruk Telefon:+46(345)19740 E-post till Hyltebruks pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vill du bli vår nya kollega i Hyltebruks pastorat

FÖRSAMLINGSPEDAGOG/ASSISTENT 100%

Vi söker dig som älskar att arbeta med barn och ungdomar och som vill vara med och ge dem ett positivt möte med Gud och kristen tro.

Vi är fyra församlingar med lite olika karaktär, engagerade medarbetare och förtroendevalda, samt ett genomtänkt konfirmandarbete, där du kommer att ingå i ett team av medarbetare.

Du skall arbeta med barn och ungdomar i hela pastoratet. I arbetsgruppen finns även en församlingsassistent med lång erfarenhet. Vi har dessutom ideella medarbetare som har funnits med under en längre tid.

Vi ser gärna att du blir den som utvecklar vårt barn och ungdomsarbete i pastoratet. En viktig del i tjänsten är konfirmandarbete, och verksamhet för dem som konfirmerats.

En viss del av denna tjänst kommer även att innebära arbete med information, internt och externt i pastoratet. I vilken omfattning är inte klart, utan får växa fram i samråd med den som antställs på tjänsten.

Vi ser gärna att du har någon form av pedagogisk utbildning.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Bo Lindbladh, kyrkoherde, 0345-197 41.

Ansökan mejlas till Hyltebruks pastorat, senast 6 oktober 2019.

hyltebruks.pastorat@svenskakyrkan.se

Unnaryds kyrka Bild: Anna Nykvist

Komminister 100%

Vi söker en präst till Hyltebruks pastorat. Du är placerad i Färgaryds församling och tätorten Hyltebruk. Där arbetar du tillsammans med kyrkoherden och har särskilt ansvar för Unnaryds och Femsjö församlingar.

Tjänsten är en allmän prästtjänst med alla de uppgifter som finns i en församling. Du kommer att leda gudstjänster, kyrkliga handlingar, arbeta med konfirmander och andra grupper. Du skall vara beredd att tjänstgöra i hela pastoratet, med dess fyra församlingar och sju kyrkor.

Vi förutsätter att du vill arbeta med människor i alla åldrar, och gärna möter människor även utanför kyrkorummet. Vi vill också att du tillsammans med församlingsråden och medarbetare arbetar med att utveckla och stärka gudstjänsten. Vi ser det som självklart att du vill samarbeta med kollegor och andra anställda, då vi ser församlingsarbetet som ett lagarbete, där både anställda och ideella, bidrar på olika sätt.

I pastoratet finns förutom kyrkoherden, ytterligare en komminister, fyra musiker, diakonipersonal, församlingspedagog och assistent, kanslipersonal och vaktmästare.

Vår kyrkoherde blir 65 år 2020, så har du giltig kyrkoherdeutbildning eller genomför en sådan, är detta naturligtvis positivt.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan skickas till: hyltebruks.pastorat@svenskakyrkan.se

Vill du veta mer om tjänsten.

Kontakta:

Bo Lindbladh, kyrkoherde. tel nr 0345-19741