Foto: Alex Giacomini /Ikon

Vad är konfirmation?

Varje år konfirmeras tusentals ungdomar i Svenska kyrkan. De flesta konfirmeras det år de fyller 15, men det finns också möjlighet att konfirmeras senare i livet.  

Att vara konfirmand Harplinge och Steninge

Ett tillfälle för att skaffa nya perspektiv i dina tankar. När jag träffar nya människor får jag också tillfälle att se mig själv från deras håll. Ibland upptäcker jag sidor av mig själv som jag nästan hade glömt bort.
Undervisningen skiljer sig nog ganska mycket från den du sett i skolan. Vi har en del vanliga lektioner, men mest försöker vi göra saker tillsammans. Vi arbetar med upplevelser och erfarenheter mer än kunskaper ur böcker.

Därför är dina egna tankar som du har med dig viktiga för konfirmandtidens helhet. Här får vi dela vår tankar och funderingar med varandra. Alla, konfirmander och ungdomsledare har någonting att bidra med! 

Konfirmationen är en bekräftelse av dopet.

I dopet har vi fått ta emot gåvan att vara Guds barn. Då var de flesta av oss så små, att vi inte kommer ihåg något av det som hände. När vi blir äldre får Gud upprepa sitt löfte till oss i konfirmationen och vi får möjlighet att säga ja till Gud. Som konfirmand får du lära dig en del om kristen tro. Tillsammans får vi tillfälle att fundera över de stora frågorna i livet. Tiden som konfirmand kan bli både ett tillfälle att fundera över tron och att växa som människa.