Församlingstidning

Här finner du det aktuella numret av Harplinges och Steninges församlingstidning.

Utebliven församlingstidning?

Om du eventuellt skulle missat få församlingstidnigen i din brevlåda, ber vi dig kontakta oss harplinge.pastorat@svenskakyrkan.se eller tfn. 035-15 09 80.

Numret april-maj tar bland annat upp Påsken 2019; Om att vara vara Schysst på nätet; Om unga och äldres psykiska hälsa...

Om psykiska hälsa

Vad är psykisk hälsa?
Begreppet psykisk hälsa kan beskrivas som:
”God psykisk hälsa är en förutsättning för ett fungerande vardagsliv, god livskvalitet och balans i livet. En positiv självbild och gott självförtroende bidrar till individens utveckling.
Psykisk ohälsa är inte samma sak som psykisk sjukdom. Med psykisk ohälsa menas en sänkt psykisk funktionsförmåga, till exempel trötthet, oro, nedstämdhet och håglöshet.” Ur vardgivarguiden.se

Tips till dig som förälder eller annan vuxen

Uppmuntra, stötta och bekräfta ditt barn/ungdom
Var närvarande och spendera tid ihop