Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Läs mer om konfirmationen här.

Välj ett alternativ som passar dig!

Äventyrskonfa – Åre

Härligt sommarläger i början av sommarlovet i de svenska fjällen. Här väntar dagar fulla av äventyr och kvällar med magiskt skymningsljus.

Vinterkonfa med skidåkning

Gruppen för dig som är sugen på konfirmandläger med skidåkning som en av huvudingredienserna! Under påsklovet får du uppleva den svenska fjällvärlden.

Citykonfa

Alternativet för dig som vill uppleva stadspulsen i Oslo. Följ med på en härlig långweekend och upplev våren i Norges huvudstad!

Ett par glasögon ligger i ett fönster med utsikt mot en storstad som lyser i kvällen. Staden är suddig utom genom glasögonen.

Hemma i Sthlm 

Borta bra men hemma bäst! Detta är gruppen för dig som kanske inte vill åka på läger utan helst utforskar Stockholms närmiljö.

Gotlandskonfa

Vill du upptäcka rosornas ö som konfirmand? Det här är gruppen för dig som vill ha ett magiskt konfirmandläger på Gotland! I slutet av sommarlovet åker vi till ön på ett tio dagars läger.

Ölandskonfa

Alternativet för dig som vill uppleva svensk sommar på södra Öland! I slutet av sommarlovet åker vi till Öland på ett tio dagars läger.

Fem fördelar med konfirmation!

1. Du utforskar livets viktigaste frågor med andra unga

Konfirmandtiden är ett tillfälle när du tillsammans med andra konfirmander, unga ledare och vuxna får chansen att fundera över några av livets viktigaste frågor som till exempel liv, tro, identitet, vänskap, framtid, hopp, kärlek, miljö och mycket mer.

2. Du lär känna dig själv – och andra

Vilket konfirmationsalternativ du än väljer så får du fundera över vem du är och vad du tror på. Du får kunskap om vad kyrkan, traditioner och den kristna tron är. Du får ställa frågor om dig själv och världen och formulera dina grundläggande tankar om livet. Det är du och dina funderingar som är viktigast. Samtidigt får du höra hur andra unga tänker kring dessa frågor.

3. Vi har träffar och vi åker på läger

I alla konfirmationsgrupper har vi träffar där vi lär känna varandra. Vi utgår från frälsarkransen och varierar träffarna för att försöka få det att passa så många som möjligt.

Nästan alla grupper åker på något läger. Att vara på läger skapar en större möjlighet att jobba med grupprocessen under en längre tid. Det finns även ett alternativ för dig som inte vill sova borta på läger utan istället göra ett par dagsresor eller utflykter under året.

4. Varje grupp har erfarna ledare

Med i alla grupper har vi både anställda medarbetare och unga ledare. De unga ledarna har själva tidigare konfirmerats och de har genomgått en ledarutbildning.

5. Alla alternativ är kostnadsfria

Alla konfirmationsalternativ i Svenska kyrkan Hägersten är avgiftsfria. De bekostas av Svenska kyrkans medlemsavgifter.

Följ med och se!

Handlingsplan för konfirmand- och ungdomsarbetet

Här kan du läsa om våra mål och hur vi kvalitetssäkrar vårt arbete. 

Läs handlingsplanen för konfirmand- och ungdomsarbetet i Svenska kyrkan Hägersten här.

Avgiftsfritt – tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

För dig som är konfirmandförälder

Föräldrakonfa

Föräldrakonfa vänder sig till dig som är konfirmandförälder. Det är en snabbkurs i vad konfirmation innebär. Här får du möjlighet att samtala om tro och liv utifrån ett föräldraperspektiv. Kostnadsfritt – måltider, övernattning, med mera ingår. Anmäl dig senast 30/11.

Om konfirmation på Svenska kyrkans nationella sidor

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Häng med på konfirmation!

Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Läs mer om konfirmationen här.

Gymnasiekonfirmation

Funderar du ibland över livet, vem du är och vad du tror på? Blev det inte av att du konfirmerade dig i 8:an? Då kommer här en andra chans. Välkommen till gymnasiekonfirmation i Svenska kyrkan Hägersten.

Träffas efter skolan eller sjung i kör

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Ungdomskväll

Vill du träffa kompisar, fika, spela spel eller bara hänga i en stor soffa? Då är Ungdomskväll något för dig. Vi träffas på torsdagar i Mälarhöjdens kyrka, under våren och hösten. Redan från kl. 17.00 är du välkommen.

Efter-skolan-häng

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera mötesplatser efter skoltid. Vi äter mellanmål och är kreativa tillsammans. Du hittar mötesplatser i flera av våra kyrkor.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

Om du behöver någon att prata med

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Om du vill bli ungdomsledare

En ledare står och pratar framför en grupp ungdomar.

Ledarutbildning

Fick du mersmak under din konfirmationstid och vill fördjupa dig? Vill du bli ledare i kyrkans barn- och ungdomsverksamhet? Då är detta något för dig!

Verksamhet för skola och förskola

Kyrkan möter skolan

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en resurs för skolans arbete, lärare, elever och övrig personal. Här kan du läsa hur kyrkan samverkar med skolan.