Foto: Stefan Rickard

Äventyrskonfa 

Härligt sommarläger i början av sommarlovet i de svenska fjällen. Här väntar dagar fulla av äventyr och kvällar med magiskt skymningsljus.

Anmäl dig till ÄVENTYRSKONFA

Anmäl dig här

Midsommar i Åre-fjällen

Över midsommar åker vi tio dagar till Hållandsgården i Åre. Dagarna fylls av upplevelser, skratt, vida vyer, egna reflektioner, lekar, andakter och en härlig gemenskap. 

Förträffar och helgläger

Med start i oktober har gruppen några förträffar på tisdagar i Gröndals kyrka, och vid ett par tillfällen inför jul och påsk träffas alla konfirmandgrupper i Uppenbarelsekyrkan. Det ingår också ett helgläger i oktober ihop med Skidkonfa, Citykonfa och Stockholmskonfa.  

Viktiga datum

Start: Tisdag 10 oktober i Gröndals kyrka kl. 18.00–20.00. (Till startkvällen kallas alla konfirmander tillsammans med vårdnadshavare.) 
Tid och plats: Tisdagar kl. 17.00–19.30 i Gröndals kyrka.
Läger: Helgläger 27–29 oktober 2023 och Hållandsgården i Åre 14–23 juni (över midsommar) 2024.
Konfirmation: Lördag 29 juni 2024.

Antal platser

Max 40 platser.

Missa inte Ungdomskväll! En mötesplats för konfirmander.

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Ungdomskväll

Vill du träffa kompisar, fika, spela spel eller bara hänga i en stor soffa? Då är Ungdomskväll något för dig. Vi träffas på torsdagar i Mälarhöjdens kyrka, under våren och hösten. Redan från kl. 17.00 är du välkommen.

Välj ett alternativ som passar dig! Anmälan öppnar 15 maj.

Äventyrskonfa 

Härligt sommarläger i början av sommarlovet i de svenska fjällen. Här väntar dagar fulla av äventyr och kvällar med magiskt skymningsljus.

Skidkonfa

Gruppen för dig som är sugen på konfirmandläger med skidåkning som en av huvudingredienserna! Under påsklovet åker vi sex dagar till Trysil.

Ölandskonfa 

Alternativet för dig som vill uppleva svensk sommar på södra Öland! I slutet av sommarlovet åker vi till Öland på ett tio dagars läger.

Gotlandskonfa. Gruppen är nu full, och vi stänger anmälan.

Vill du upptäcka rosornas ö som konfirmand? Det här är gruppen för dig som vill ha ett magiskt konfirmandläger på Gotland! I slutet av sommarlovet åker vi till ön på ett tio dagars läger.

Citykonfa  

Alternativet för dig som vill uppleva storstadens puls i Köpenhamn! I början av juni åker vi på läger i fyra dagar till Danmarks huvudstad.

Ett par glasögon ligger i ett fönster med utsikt mot en storstad som lyser i kvällen. Staden är suddig utom genom glasögonen.

Stockholmskonfa – Hemmaplan  

Borta bra men hemma bäst! Stockholmskonfa är gruppen för dig som vill utforska Stockholm och närliggande orter och miljöer.

Avgiftsfritt – tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Häng med på konfirmation!

Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Nu är det dags att välja alternativ inför konfirmationen 2023–2024. Anmälan öppnar 15 maj!

Gymnasiekonfirmation

Funderar du ibland över livet, vem du är och vad du tror på? Blev det inte av att du konfirmerade dig i 8:an? Då kommer här en andra chans. Välkommen till gymnasiekonfirmation i Svenska kyrkan Hägersten.

Träffas efter skolan eller sjung i kör

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Ungdomskväll

Vill du träffa kompisar, fika, spela spel eller bara hänga i en stor soffa? Då är Ungdomskväll något för dig. Vi träffas på torsdagar i Mälarhöjdens kyrka, under våren och hösten. Redan från kl. 17.00 är du välkommen.

Två barn sitter och pysslar.

Efter-skolan-häng

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera mötesplatser efter skoltid. Vi äter mellanmål och är kreativa tillsammans. Du hittar mötesplatser i flera av våra kyrkor.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

Om du behöver någon att prata med

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Om du vill bli ungdomsledare

En ledare står och pratar framför en grupp ungdomar.

Ledarutbildning

Fick du mersmak under din konfirmationstid och vill fördjupa dig? Vill du bli ledare i kyrkans barn- och ungdomsverksamhet? Då är detta något för dig!

Verksamhet för skola och förskola

Kyrkan möter skolan

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en resurs för skolans arbete, lärare, elever och övrig personal. Här kan du läsa hur kyrkan samverkar med skolan.