Föräldrakonfa

Föräldrakonfa vänder sig till dig som är konfirmandförälder. Det är en snabbkurs i vad konfirmation innebär. Här får du möjlighet att samtala om tro och liv utifrån ett föräldraperspektiv. Kostnadsfritt – måltider, övernattning, med mera ingår. Anmäl dig senast 30/11.

Tänk om jag hade fått en sådan här konfirmation

Vad kul de verkar ha

Det här ger mig en helt ny bild av kyrkan

Anmäl dig senast 30/11 via formuläret nedan.

Föräldrakonfa – Tro och liv som tonårsförälder

Föräldrakonfa riktar sig till dig som är förälder/vårdnadshavare till någon av våra konfirmander. På föräldarkonfa får du prova på en del av det som konfirmanderna är med om, och du får träffa två präster som gillar att samtala kring livets små och stora frågor. Kursen omfattar en kväll och en helg med övernattning.

Intressanta frågor även för föräldrar

Vi får många positiva reaktioner från er föräldrar när era tonåringar konfirmeras. Konfirmandtiden handlar om Gud, livet och vad som är viktigt för var och en. Det är inte bara i tonåren som detta kan vara intressant utan egentligen i alla åldrar.

Ger möjlighet till samtal med din tonåring

Föräldrakonfa ger en bra grund för dig att samtala med din tonåring kring upplevelserna under konfirmationen. Detta kan ge upphov till givande samtal.

Tid och plats

Tisdag 16 januari 2024 kl. 18.30–21.00 i Mälarhöjdens kyrka.

Fredag–söndag 19–21 januari 2024 på Stjärnholms slott, Oxelösund.
Gemensam avfärd från Mälarhöjden kl. 16.30 på fredagen och hemkomst omkring kl. 16.00 på söndagen.

Kostnadsfritt – måltider, övernattning, med mera ingår.
Antal deltagare: Minst 5, högst cirka 20.

Anmäl dig här (senast 30/11)

Konfirmation för ungdomar

Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Läs mer om konfirmationen här.

Gymnasiekonfirmation

Funderar du ibland över livet, vem du är och vad du tror på? Blev det inte av att du konfirmerade dig i 8:an? Då kommer här en andra chans. Välkommen till gymnasiekonfirmation i Svenska kyrkan Hägersten.

Hitta aktiviteter i Svenska kyrkan Hägersten

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger i Uppsala domkyrka.

Sjung i kör

I Svenska kyrkan Hägersten finns en vibrerande körverksamhet. Här känner många ett stort engagemang. Kom och sjung med oss!

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Andlig fördjupning

Reflektera över livet och kristen tro. I Svenska kyrkan Hägersten finns flera samtalsgrupper och kreativa mötesplatser. Här kan du också konfirmeras som vuxen.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

Se mer om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.