Föräldrakonfa

Föräldrakonfa vänder sig till dig som är konfirmandförälder. Det är en snabbkurs i vad konfirmation innebär i Svenska kyrkan Hägersten. Här får du möjlighet att samtala om tro och liv utifrån ett föräldraperspektiv.

Tänk om jag hade fått en sådan här konfirmation

Vad kul de verkar ha

Det här ger mig en helt ny bild av kyrkan

Föräldrakonfa – Tro och liv som tonårsförälder

Det är roligt att vi får så många positiva reaktioner från er föräldrar när era tonåringar konfirmeras. Konfirmandtiden handlar om Gud, livet och vad som är viktigt för var och en. Det är inte bara i tonåren som detta kan vara intressant utan egentligen i alla åldrar.

Föräldrakonfa riktar sig till dig som är förälder/vårdnadshavare till någon av våra konfirmander. På föräldarkonfa får Du prova på en del av det som konfirmanderna är med om i vår undervisning, och du får tillgång till två präster som gillar att samtala kring livets små och stora frågor. Kursen omfattar en kväll och en helg med övernattning.

Tid och plats för föräldrakonfa

Tisdag 17/1 2023 kl. 18.30–21.00 i Mälarhöjdens kyrka.
Fredag–söndag 20–22/1 2023 på Stjärnholms slott, Oxelösund.
Gemensam avfärd från Mälarhöjden kl. 16.30 på fredagen
och hemkomst ca kl. 16.00 på söndagen.
Kostnad: Ingen – måltider, övernattning, med mera ingår.
Anmälan: Senast 30/11 via E-post till Gunilla Hedin (se kontaktuppgifter nedan)
Antal deltagare: Minst 5, högst 15.

Konfirmation för ungdomar

Konfirmation för dig i årskurs 8 eller 9

Konfirmation ger dig möjlighet att utvecklas. Du lär dig mer om dig själv, om kristen tro, och träffar nya vänner. Här kan du anmäla dig till alla konfirmationsalternativ i Svenska kyrkan Hägersten.

Gymnasiekonfirmation

Funderar du ibland över livet, vem du är och vad du tror på? Blev det inte av att du konfirmerade dig i 8:an? Då kommer här en andra chans. Välkommen till gymnasiekonfirmation i Svenska kyrkan Hägersten.

Hitta aktiviteter i Svenska kyrkan Hägersten

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

Här kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Detta är hälsa för själen.

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger i Uppsala domkyrka.

Sjung i kör

I Svenska kyrkan Hägersten finns en vibrerande körverksamhet. Här känner många ett stort engagemang. Kom och sjung med oss!

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Andlig fördjupning

Reflektera över livet och kristen tro. I Svenska kyrkan Hägersten finns bokcirklar, samtalsgrupper och kreativa mötesplatser. Här kan du också konfirmeras som vuxen.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i våra kyrkor i Svenska kyrkan Hägersten.

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

Se mer om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.