Konfirmation för vuxna

En chans att stanna upp och fundera över livet på djupet.

I en värld där allting snurrar så fort kan det vara svårt att få tid att reflektera över det som rör livet på djupet. Svenska kyrkan Falköping vill ge dig chansen att få stanna upp och fundera tillsammans med andra.

I oktober 2021 startar en ny grupp med vuxenkonfirmander från 16 år. En grupp för dig som av någon anledning inte konfirmerades i högstadiet, men som har kvar dina frågor. Vi träffas, fikar och pratar om liv och tro, om stress och bön, om Gud och vardag – och så mycket mer. Träffarna leds av Fredrik Stiernsted Östblom, präst, men vi formar innehållet tillsammans. Vi avslutar med en konfirmationsgudstjänst för den som vill konfirmeras.

Vuxenkonfirmation hösten 2021

Vi träffas i S:t Olofs kyrka på torsdagar kl 18.00. Träffarna inleds med Livstegsmässa. Därefter tar vi en kopp kaffe för att sedan gå över till Kyrkans hus för att fortsätta vår träff. Utöver träffarna ska du också, innan konfirmationen, delta i söndagsgudstjänster och meditationer på måndagar i S:t Olofs kyrka. Läs mer om upplägget för gruppen här nedanför!

7/10: Vilka är vi och vad är kyrkan?
21/10: Gudstjänsten dess liv och ordning.

4/11: Bibeln, Guds ord - något avskilt eller en del av våra liv?
18/1: Dopet

9/12: Nattvarden

Januari

13/1: Hoppet och sändningen
28-29/1: Läger från fredag kl 16 till lördag 16. Under lägret knyter vi ihop tiden tillsammans, får möjlighet att ställa de där frågorna som inte har fått plats, delar bön och nattvardens mysterium, går igenom konfirmationsgudsjänsten och har kul!

30/1 kl 10: Konfirmation i S:t Olofs kyrka. Samling kl 9.00.

Utöver ovanstående ska den som vill konfirmeras också delta i sex söndagsgudstjänster och sex meditationer på måndagar i S:t Olofs kyrka. Meditationsmåndagarna alternerar mellan två olika upplägg; Centering prayer (tyst bön och ledd meditation) och Lectio divina (bibelreflektioner med ledd meditation) och konfirmanden ska delta på tre av varje. Detta som samtalsgrund för våra träffar och för att få en inblick i hur det kristna livet praktiseras.

Frågor om vuxenkonfirmation kan ställas till Fredrik Stiernstedt Östblom på fredrik.ostblom@svenskakyrkan.se eller 0515-776309 / 0702-661960.

Anmäl dig till vuxenkonfirmation här!