Meditationsmåndag

Meditation och bibelreflektion på måndagar i S:t Olofs kyrka.

Är lugn en bristvara i ditt liv också? Längtar du efter mer balans i vardagen, efter andrum och tid att lyssna inåt-uppåt? Meditation är en väg att hitta sitt inre lugn, sin egen andning och att öka sin stresstålighet och koncentrationsförmåga. Meditation är också ett stöd för ett existentiellt sökande - en längtan efter djup och mening i livet. Meditation är ett sätt att finna Gud.
Måndagar kl 18 i S:t Olofs kyrka närmar vi oss detta med hjälp av två olika metoder:

Lectio divina ger livsreflektion med hjälp av bibeltexter och därmed en helhetssyn på och genom livet med sin grund i omsorg och kärlek.
När vi är klara med för kvällen finns det möjlighet för bönsång i Taize-anda för de som önskar!

Centering prayer, vi delar tystnaden för inre reflektion/bön.
När vi är klara för kvällen finns rum för samtal och förbön för de som önskar!

Ingen föranmälan behövs och du behöver inte vara med varje gång. Kom när du vill, kan och behöver det!

Har du några frågor om Meditationsmåndag kan du hör av dig till Fredrik Stiernstedt Östblom som är präst och den som oftast leder meditationerna. Välkommen!

Meditationer