Internationellt arbete

Svenska kyrkan är en del av den världsvida kristna kyrkan. Vi tror att vi har ett uppdrag från Gud att finnas med och arbeta för ett värdigt liv och en bättre värld för alla. I Falköping samlar församlingarna in pengar till stöd för olika projekt som drivs av Act Svenska kyrkans i samarbete med kyrkor över hela världen.

Mentormammor

Falköping, Mösseberg och Yllestads församling samlar in pengar till projekt Mentormammor. Äldre, erfarna mödrar i Etiopien, Sydafrika och Swaziland besöker unga mammor som har det svårt på olika sätt. Målet är att ge dem kunskap, hälsovård och självkänsla. De yngre mammorna ska få stöd att hjälpa sig själva och sina barn till bättre hälsa och ett tryggare liv. Idag omfattas ungefär 13 000 mammor och barn av projektet. Läs mer här!

Falköpings församlings insamling till projektet. Swishnr: 123 413 75 50
Mössebergs församlings insamling till projektet. Swishnr: 123 635 61 41
Yllestads församlings insamling till projektet. Swishnr: 123 471 26 75

Tanzania - låt en ko förändra någons liv

Åslebygdens församling samlar in pengar till Svenska kyrkans ko-kalv-projekt i Tanzania. Projektet har en enkel idé med ett fantastiskt resultat. Efter ansökan kan en behövande familj eller grupp människor få en dräktig kviga av stiftet. De får också utbildning av olika slag. Mjölken ger dem helt nya möjligheter och hjälper dem att förändra sina liv.

Projektets swishnummer är  123 459 41 15

HÄR KAN DU LÄSA MER OM ACT SVENSKA KYRKAN!