Lovö kyrkogårdar

Lovö kyrkogård

På kyrkogården vid Lovö kyrka ser man snabbt närheten till Drottningholms slott. Redan vid infarten mot kyrkan möts man av en obelisk till minnemärke över två informatorer till Gustaf III. Kyrkogården har begränsad tillgång till nya gravplatser därför har Lovö församlingsråd beslutat att endast upplåta nya gravar till Lovöbor .

Skogskyrkogården

Cirka en kilometer från kyrkan, mot Drottningholmsvägen finns Skogskyrkogården. Den iordningställdes på 1830-talet och är en lugn oas, med en rik vildväxande sommarflora av ängskaraktär. Här finns gravplatser för kist- och urngravar samt en minneslund och en askgravlund.

Vi som jobbar på Lovö kyrkogårdar:

Thomas  Erlandsson

Thomas Erlandsson

Vaktmästeri

Mer om Thomas Erlandsson…

thomas.erlandsson@svenskakyrkan.se #Kyrkvaktmästare Lovö