Adelsö kyrkogård

Adelsö kyrka uppfördes i slutet av 1100-talet förmodligen både som församlingskyrka och gårdskyrka till kungsgården. Norr om kyrkan finns tre
stora gravhögar som antyder att här tidigt funnits en kungsgård. Området intill kyrkan, Hovgården, är klassat som Världsarv.

Adelsö kyrka och kyrkogård ligger mitt i denna historiska miljö. Kyrkogården består av två delar, en äldre runt kyrkan och en nyare del i västlig riktning. Den äldre kyrkogården inramas av mer än hundraåriga askar och den nyare delen omgärdas av Ornäsbjörkar.

I anslutning till kyrkogården finns en minneslund med ljusbärare och plats att ställa blommor. En askgravlund kommer anläggas i slutet av 2017 och början av 2018.

Vi som jobbar på Adelsö kyrkogård:

Monika  Engelhardt

Monika Engelhardt

Vaktmästeri

Direkt: 08 - 560 387 52

Mer om Monika Engelhardt…

monika.engelhardt@svenskakyrkan.se #Kyrkvaktmästare Adelsö-Munsö & Ekerö