Munsö kyrkogård

Munsö kyrka byggdes under den senare hälften av 1100-talet. Munsö avviker från samtida kyrkor med sin runda form. I Sverige har det bara funnits tretton rundkyrkor. Genom den runda formen luras ögat att tro att kyrkan är liten – men Munsö kyrka är en av pastoratets största kyrkor med drygt 200 platser.

Munsö kyrka är omgiven av en rofylld kyrkogård, som också berättar om bygdens, gårdars och släkters historia. Kyrkogården består av två delar, en äldre del runt kyrkan och en nyare del mot söder där minneslunden och askgravlunden finns.

Vid minneslunden och askgravlunden finns ljusbärare och plats att ställa blommor. Kyrkogården är omsluten av lindar.

Vi som jobbar på Munsö kyrkogård:

Monika  Engelhardt

Monika Engelhardt

Vaktmästeri

Direkt: 08 - 560 387 52

Mer om Monika Engelhardt…

monika.engelhardt@svenskakyrkan.se #Kyrkvaktmästare Adelsö-Munsö & Ekerö