Munsö kyrkogård

Munsö kyrka byggdes under den senare hälften av 1100-talet. Munsö avviker från samtida kyrkor med sin runda form. I Sverige har det bara funnits tretton rundkyrkor. Genom den runda formen luras ögat att tro att kyrkan är liten – men Munsö kyrka är en av pastoratets största kyrkor med drygt 200 platser.

Munsö kyrka är omgiven av en rofylld kyrkogård som också berättar om bygdens gårdars och släkters historia. Kyrkogården består av två delar, en äldre del runt kyrkan och en nyare del mot söder där minneslunden och askgravlunden finns.

Vid minneslunden och askgravlunden finns ljusbärare och plats att ställa blommor. Kyrkogården är omsluten av lindar.

Läs mer.
Gå till ISSUU och bläddra i Skriften om Munsö kyrkogård!

Med förinspelade guider kan besökaren på egen hand besöka kyrkogården och lyssna till berättelser och människoöden.

Det går också utmärkt att sitta hemma framför datorn och ta del av berättelserna genom att klicka här.

Hur fungerar det?

Besökaren gör en vandring på egen hand med sin smartphone, och tar del av berättelserna med hjälp av QR-koder som finns placerade vid utvalda gravplatser.

Munsö kyrkogård

Adress: Slutvägen 3, 178 91 Munsö
Hitta hit kommunalt: Ta buss 311 mot Munsö Sjöängen eller 312 mot Adelsö från Brommaplan och stig av vid hållplats Munsö kyrka. Gå cirka 450 m på Slutvägen till Munsö kyrka.
Hitta hit med bil: Från Brommaplan följ Ekerövägen förbi Ekerö centrum fortsätt förbi Träkvista torg och följ vägen i cirka 25 km till Munsö kyrka. Ta av till höger och följ Slutvägen cirka 450 m. 
Tillgänglighet:
 Parkering
Typ av gravskick: Kist- och urngravar, minneslund och askgravlund.